Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

07 nov, 2019

Henrik gav livet en sista chans

Monika Ekström | 02 aug , 2019
Henrik Karlsson hade extremt mycket energi som barn och saknade samtidigt sina föräldrar som ständigt arbetade. Han kände sig annorlunda och började tidigt med droger. Till slut var han en trasig narkoman som gömde sig för folk. – Jag valde mellan att ta livet av mig eller att ge det en sista chans, berättar Henrik.
Henrik_gav_livet_en_sista_chans
Henrik Karlsson kommer från en medelklassfamilj där både mamman och pappan var egna företagare som arbetade mycket. 
– Vi hade det bra, med svenska mått mätt hade vi en god standard i livet, berättar Henrik. 
Däremot saknade Henrik sina föräldrar, speciellt pappan som jobbade sju dagar i veckan.
– Min mamma berättade att en dag när mina föräldrar hade semester hade jag sagt: Pappa är hemma idag också! 
– Jag växte upp i en saknad efter min familj som var ute och jobbade hela tiden. 
Samtidigt var Henrik extremt aktiv som barn. 
– Jag gick aldrig runt saker, utan över, under eller igenom. Det bara small till överallt. Det ställde till det för både mig och familjen. 

Fick en stämpel

Henrik fick en stämpel redan på dagis. Redan tidigt kände sig tidigt udda. 
– Jag var fem år när jag började fundera på om det var något fel på mig, eftersom jag kände mig annorlunda. 
Han kände sig som en cirkel bland trianglar. I mellanstadiet började han söka spänningen i livet. 
– Jag började snusa, röka, dricka och insåg ganska fort att jag var ganska bra på de där sakerna. Han var den som slogs, hördes och syntes mest. 
– Jag iklädde mig rollen som värsting och helt plötsligt kändes det okej att vara som en triangel bland cirklar. 
Det gick fort utför och som 14-åring åt han dopingpreparat och hade provat det mesta i narkotikaväg. 
Som 19-åring somnade han vid ratten och var med om en kraftig bilolycka. Strax därefter kom han in på första behandlingen, men ville bli full en sista gång. 
– Jag sa till min mamma: "Bara en gång till" och hon sa okej och gav mig en flaska sprit.
– Jag åkte och fixade lite droger och tryckte i mig allt ihop, men det räckte inte för mig. Jag frågade mamma om mer. 

Polisen kom

Föräldrarna kunde inte ha någon sprit hemma på grund av sonens missbruk. 
– Jag trodde inte mamma och bestämde mig för att döda henne. 
Han bröt av en ölburk på mitten, brottade ner sin mamma och tänkte skära halsen av henne med burken. 
– Tack och lov kom pappa in i rummet just då och tog ölburken och brottade ner mig. 
Polisen kom och körde honom till den första behandlingen. I tre år var han drogfri.
– Sedan fick jag den briljanta idén att jag kanske kunde dricka öl igen. Så jag började dricka och gjorde det väldigt mycket.
Efter tre, fyra veckor satt han fast i drogträsket igen. Det blev ett långt återfall och han åkte in och ut på behandlingshem och olika häktesceller.
– Det var som en karusell av skuld, skam och ångest. 
Till en början var han den tuffe killen som slog folk för att driva in pengar. 
– Till slut var jag den trasigaste av trasiga källarpundaren som du kan tänka dig. Jag levde på nätterna och gömde mig på dagarna. Det var bara misär. 
Under de åren började han på tolv olika behandlingshem, men när han till slut verkligen ville bli fri från beroende sa socialen nej.
– De sa att jag inte fick fler chanser och att det var kört för min del. 

Blev livrädd

Men Henrik ordnade en egen finansiär och kom till ett behandlingshem. Kruxet var att han först behövde avgiftas, men var portad från sjukhuset i Trollhättan. Han hade varit våldsam mot personalen. Istället åkte han ner till en klinik i Göteborg. 
Det var en helt öppen avdelning där patienterna kunde komma och gå som de ville. 
– Jag blev livrädd och tänkte: Hur ska jag kunna bli avgiftad här? Jag ville bli inlåst på ett LVM-hem. Det var det bästa jag visste för där blev jag avgiftad.
Henrik fick ett eget rum på kliniken i Göteborg eftersom det fanns papper på att han var våldsam. Efter fyra dagar drogs det ner på nertrappningsmedicinerna.
– Hemmet jag skulle till var bara för de tuffa, sa personalen och tog hälften av medicinerna. Jag tänkte hur ska det här gå och det började slita i min kropp. 
– Det var som att två olika röster ville slita mig åt olika håll. En röst sa: "Stanna kvar här det kommer att bli bra". Den andra sa: "Jag vill tända på, bli full och gå ut härifrån". Det bara skrek i mig fram och tillbaka. 
Utanför startade just då Göteborgskalset och Henrik hörde Carola sjunga. Henrik hade aldrig läst Bibeln, men sa: "Gode Gud om du finns på riktigt hjälp mig för jag kommer inte att fixa det här på egen hand". 
– Jesus om du är på riktigt hjälp mig för jag orkar inte mer, fortsatte jag. Då var det som ett lugn kom över mig. All abstinens bara rann av och jag somnade, utan de tunga medicinerna. 

Följde med till kyrkan 

Efter avgiftningen följde en nio månader lång behandling och Henrik träffade sin fru. När hon skulle göra ett arbete i skolan om kyrkan följde han med till Pingstkyrkan. 
– I kyrkan stod människorna och lovsjöng Gud. Jag tänkte: De tror verkligen på det här. 
Henrik som blev fascinerad stod längt ner i ett hörn och tänkte: Jag måste prova det här och lyfte sina händer lite försiktigt, men tyckte det var pinsamt och tog snabbt ner dem. Men så tittade han på sin fru som stod och storgrät. Tårarna bara rann ner för hennes kinder. 
– Jag tänkte: Vad är det som håller på att hända? 
Han provade att lyfta händerna en gång till. 
– Jag tänkte: Jag gör det igen och ger mig till vad det nu är. Så kände jag: Yes, nu har jag hittat det. 
Henrik bestämde sig för att bara vara kristen på söndagar och inte berätta för någon eftersom det var lite pinsamt, men något hade hänt. 
– Enligt alla utredningarna var jag en otrevlig person som inte skulle få vara i möblerade rum.
– Helt plötsligt insåg jag att jag var en helt ny person.
Henrik undrade vad det var som hade hänt, men läste i Bibeln: "Jag ska stänka rent vatten på dig. Jag ska ta ur ditt stenhjärta och ge dig ett hjärta av kött. Jag ska ge dig av min ande" och förstod.
– Gud hade förvandlat mig fullständigt. Han inte bara kunde utan ville förändra mitt liv. 
– Jesus är inte bara ett namn i en bok eller något som människor fått för sig. Han kom in i mitt liv och förändrade det. 
Det är 13 år sedan han bad Gud om hjälp och drogfriheten håller i sig. Idag är han föreståndare på LP och hjälper andra med samma problematik. Han skäms inte för sin tro och har predikat för tusentals människor. 
Han vill berätta för alla som brottas med skam, skuld eller missbruk att Jesus är på riktigt och att han kan förvandla liv. 
– Jesus struntar i vad vi gjort innan och vill bara ha dig och mig som vi är, avslutar Henrik. 
MONIKA EKSTRÖM

Fotnot: 
LVM står för "Lagen om vård av missbrukare" i vissa fall och är en tvångslag som möjliggör sluten tvångsvård av vuxna missbrukare.