Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

07 nov, 2019

"Vi måste göra någonting nu"

Monika Ekström | 02 aug , 2019
Under kampanjen "Det finns hopp" i början av juli arrangerades ett seminarium om ungdomars ökade psykiska ohälsa. Flera experter satt i panelen. De var överens om att relationer är en nyckel. – Det är lätt att bara se siffror och statistik, men bakom varje siffra finns en människa, ett barn, konstaterade Henrik Karlsson från LP under seminariet i Sävsjö.
Vi_maste_gora_nagonting_nu
Den psykiska ohälsan ökar i Sverige och enligt siffror som presenterades lider 10 till 15 procent av barn och ungdomar av psykisk ohälsa. 
– Jag mådde otroligt dåligt som ung och hoppas att vi är bättre på att hjälpa våra barn, så att de inte känner sig konstiga, berättade Henrik Karlsson, 39 år. 
Enligt Sebastian Stakset som också deltog i seminariet är det stora problemet att människor inte känner sig värdefulla. 
– Jag har mått väldigt, väldigt dåligt, men gör det inte längre. Min grundfilosofi är att människor inte känner sig älskade eller värdefulla. Det kan framkalla psykisk ohälsa. 
Benny Strandberg, som arbetat som speciallärare och har många politiska uppdrag i Kungsbacka, ifrågasatte att det krävs en diagnos för att få hjälp. 
– Köerna till Barn- och ungdomspsykiatrin är all time high. Jag frågar mig om vi har ett system som kräver att du har en diagnos för att få hjälp och stöd. Finns det hjälp att få utan diagnos? 
Han menar att barnen kan bli hjälpta tidigare om det inte först måste utredas vad de har för diagnos. 
– Det sägs att alla barn inte är skolmogna, men jag vill hävda att ibland är inte skolan barnmogen. 

Problemen fortsätter

Jenny Malmgren arbetar som sektionschef inom Socialförvaltningen Helsingborg och märker att många inte fick den hjälp de behövde när de var yngre. 
– Har en människa inte fått rätt hjälp så fortsätter problematiken upp i vuxen ålder, berättade Jenny som är sektionschef inom Socialförvaltningen. 
Stakset har varit ute i Sverige och besökt många SiS-hem där ungdomar som hamnat väldigt snett placeras. 
– Det är skrämmande hur vi behandlar våra unga. 50 procent av ungdomarna på SiS överlever inte tills de fyllt 25 år. 
Många av ungdomarna har fått olika diagnoser som inte alltid hjälper utan blir mer som en negativ stämpel.
– Vi har en generation som växer upp med trasiga hjärtan. När samhället ska bemöta dem har de bara pressat en stämpel i deras panna som färgat dem, som gör att de bara sjunker djupare och djupare ner i sin psyksiska ohälsa. 
Det som gjorde störst intryck på Sebastian inom psykvården var relationer, någon som brydde sig lite extra. 
– Det viktigaste man kan göra är att finnas där, lägga en filt om någon, fika eller ta sig extra tid. 

Kämpa tillsammans

Henrik Karlsson berättade att LP-verksamheten tagit fram en bok för ungdomar som lider av psykisk ohälsa som självmordstankar eller beroende av pornografi.  
– En ungdom kan läsa materialet, få insikt och hjälp. Det är också riktat till föräldrarna. Det är ett bra och levande material, berättade Henrik. 
Camilla Westergren betonade att vi behöver bekämpa den psykiska ohälsan tillsammans. 
– Det finns ingen annan väg. Vi måste inkludera oss själva och utifrån vår person bli en möjlighet för en annan människa. Vi måste göra någonting och vi måste göra det nu.
Anna Aspås betonade också vikten av samarbete mellan kommun, landsting och civilsamhället. 
– Det handlar mycket om samarbete och om att ställa frågan: Vad kan vi göra ihop för att människor som känner sig ensamma ska få kontakt? Att vi inte tänker "vi och dem" utan att alla som bor på just den här platsen ska må bra. 
M​ONIKA EKSTRÖM

Fotnot: SiS 
Statens institutionsstyrelse, SiS, bedriver individuellt anpassad tvångsvård och verkställer sluten ungdomsvård.

Det finns hopp för psykisk hälsa

LP-stiftelsen har tagit fram en bok om psykisk ohälsa. Den första delen i boken handlar om psykisk ohälsa, ångest och stress. Den andra delen tar upp självskadebeteende, ätstörningar och självmord. Efter varje ämnesområde vänder författarna sig till "dig som står bredvid". Sista delen heter "Resurser" och vänder sig både till den som står bredvid och den som mår dåligt. Boken är framtagen av LP Grow, Pingst Omsorg och Pingst Ung.
"Alla behöver sova tillräckligt bra, röra på sig regelbundet, ha vänner och göra saker som man tycker om. Detta fungerar som en slags stötdämpare när livet kör ihop sig och man kan minska risken för vissa typer av psykisk ohälsa", skriver författaren i boken.
M​ONIKA EKSTRÖM