Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

07 nov, 2019

USA:s kongress fördömer BDS-rörelsen

Ruben Agnarsson | 08 aug , 2019
En stor majoritet i USA:s representanthus röstade för ett fördömande av Global Boycott, Divestment and Sanctions Movement (BDS-rörelsen) som riktar sig mot Israel. Resolutionen menar att BDS-rörelsen ”underminerar möjligheten för en förhandlingslösning… genom att uppmuntra palestinierna att avstå från förhandlingar och istället förlita sig på internationella påtryckningar.”
USAs_kongress_fordomer_BDS-rorelsen
Representanthuset, USA:s federala lagstiftande församling, röstade i slutet av juli med en förkrossande majoritet för en resolution som förkastar bojkottrörelsen mot Israel, BDS.
Röstsiffrorna var 398 för och 17 emot, medan fem avstod från att rösta.
– Detta är ett viktigt beslut, som vi uppskattar väldigt mycket. Vi förväntar oss att det sker i fler parlament, även i den svenska riksdagen, säger Ilan Ben-Dov, Israels ambassadör i Sverige.
Han beskriver hur bojkott av Israel är något helt annat än kritik mot landet Israel.
– Det är en sak att kritisera. När det gäller bojkott handlar det om att avlegitimisera Israel, vilket är precis det antisemitism handlar om. Det är viktigt att säga det, därför är detta beslut betydelsefullt, konstaterar Ilan Ben-Dov.

Muslimer röstade nej

16 demokrater röstade nej till resolutionen, inklusive Rashida Tlaib från Michigan och Ilhan Omar från Minnesota, de två första muslimska kvinnorna som röstats in i kongressen. Båda stödjer BDS-rörelsen.
Endast en republikan, Thomas Massie från Kentucky, röstade mot resolutionen, som motsätter sig Global Boycott, Divestment and Sanctions Movement (BDS-rörelsen) som riktar sig mot Israel och ”alla försök att olagligförklara staten Israel.”
Resolutionen menar även att BDS-rörelsen ”underminerar möjligheten för en förhandlingslösning i den israelisk-palestinska konflikten genom att kräva eftergifter endast för ena parten och uppmuntra palestinierna att avstå från förhandlingar och istället förlita sig på internationella påtryckningar.”
USA:s senat (överhuset i kongressen) antog en BDS-lagstiftning tidigare i år som gick betydligt längre än representanthusets anti-BDS-resolution genom att göra det lättare för USA:s delstater att bekämpa BDS-rörelsen.

Tyska Förbundsdagen 

I mitten av maj röstade Förbundsdagen i Tyskland med stor majoritet igenom en motion som stämplar den palestinska BDS-rörelsen – som vill bojkotta israeliska varor – som antisemitisk.
Motionen slog fast att BDS-kampanjen att bojkotta israeliska artister och varor ”påminner om det mest hemska kapitlet i tysk historia och utlöser minnen från nazisternas slogan: Köp inte från judar”.
Det var Angela Merkels parti CDU, samt Socialdemokraterna, liberalerna och De gröna, som röstade för motionen, som även noterade den ökande upplevelsen av hot som den judiska befolkningen i Tyskland upplever på grund av den växande antisemitismen.
Parlamentet uppmanade även regeringen att inte stödja händelser som organiseras av BDS-rörelsen eller grupper som aktivt eftersträvar dessa mål och att inte finansiera projekt som kräver en bojkott av Israel eller som aktivt stöder BDS-rörelsen.

Israel – ett judiskt kollektiv

I beslutet i mitten av maj betonade Förbundsdagen att den israeliska staten kan förstås som ett judiskt kollektiv, som utgör målet för BDS-rörelsen attacker.
– Jämförelsen med Nazi-tiden är relevant, BDS-rörelsens upprop om bojkott väcker obehagliga minnen från det förflutna, säger Ilan Ben-Dov.
– Innan staten Israel bildades handlade det om att bojkotta judar. Efter andra världskriget blev det inte längre politiskt korrekt, då riktades istället angreppen mot staten Israel, som är en judisk stat, fortsätter han.
– Det är tråkigt att en sådan motion ska behövas, men BDS-rörelsen bedriver en ensidig kampanj mot Mellanösterns enda demokrati Israel och dess rätt att existera, konstaterade Gunnar Hökmark, före detta EU-parlamentariker, i samband med Förbundsdagens beslut.
– Vi ser stora problem både i Sverige och i Europa med en växande antisemitism som vi måste dra en gräns emot. Då räcker det inte bara med enstaka uttalanden om att man är emot antisemitism, utan den måste bekämpas där den uppstår, menar han.

Hammarberg fortfarande tyst

Inblick har under flera månaders tid försökt att få en kommentar från riksdagsledamoten Thomas Hammarberg (S) om hur han ser på att den tyska Förbundsdagens i mitten av maj beslutade att klassa BDS-rörelsen som en antisemitisk organisation.
Inblick har även bett honom att kommentera beslutet som USA:s kongress tog om BDS-rörelsen.
Thomas Hammarberg vill dock inte kommentera det tyska beslutet, inte heller beslutet som USA:s representanthus fattade nu i juli. Inblick har vid upprepade tillfällen sökt Thomas Hammarberg via hans personliga riksdagsmejl, via sekretariatet för socialdemokraternas riksdagsgrupp och via partiets pressavdelning, nu senast under förra veckan.

”De är lite trångsynta”

Det tyska beslutet togs dagen innan finalen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv. Inför Eurovision Song Contest i Tel Aviv i maj uppmanade BDS-rörelsen – som är en palestinsk organisation – artister och musiker att bojkotta den europeiska musikfestivalen, med argument om att Israels värdskap bidrar till att släta över landets inställning till palestinierna på Västbanken och Gaza. 
I själva verket är de palestinier som är medborgare i Israel de enda palestinier som numera får medverka i fria val, eftersom inga val genomförs i Gaza och på Västbanken.
I april skrev exempelvis 171 svenska artister och kulturarbetare en debattartikel i Aftonbladet som uppmanade Sverige att säga nej till Eurovision i Israel med hänvisning till att Israel förnekar palestinierna grundläggande mänskliga rättigheter.
Det skedde veckorna innan de Iranstödda terrorgrupperna Hamas och Islamiska Jihad avfyrade 700 missiler mot civilbefolkningen i södra Israel i ett försök att skrämma omvärlden inför Eurovision.
Sveriges John Lundvik själv avfärdade kraven från sina artistkollegor från företrädesvis vänsterkanten. Han tvekade aldrig inför att resa till Israel för att tävla i Eurovision Song Contest.
”Jag tycker att de är lite trångsynta för det här handlar om att förena folk, inte bojkotta”, sade han till Aftonbladet.
R​UBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se