Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

”Jag var som en suput och storrökare”

Monika Ekström | 15 aug , 2019
Redan som barn fick Owe ett tilltal om att han skulle bli predikant, men flydde från Gud och gav sig ut på sjön där han serverade sprit till de fina resenärerna. – Kan du tänka dig, jag ville bli bartender. Jag spottade inte i glaset och kunde inte vara utan en cigarett i en timme. Jag levde ett vanligt syndaliv, berättar Owe Carlsson.
”Jag_var_som_en_suput_och_storrokare”
När Owe Carlsson var sex år gammal hörde han under en predikan i Filadelfia hemma på Öckerö en röst inom sig som sa: "Owe när du har vuxit upp så ska du bli min tjänare. Du kommer att stå i den där talarstolen och predika."
– Vem är det som talar till mig? frågade jag. När vi skulle gå hem ville jag säga det till mamma och pappa, men tyckte det var löjligt, berättar Owe.
Efter skolan var Owe ute på sjön och fiskade några år, men var ständigt sjösjuk och tog istället jobb på ett lastfartyg. Det tog honom till Amerika som 15-åring.
– När jag gav mig iväg sprang jag bort ifrån Gud. På samma gång älskade jag honom, men jag tyckte att det var så många förbud, fortsätter han.
– Allt som jag tyckte var roligt, det kunde jag hoppa upp och sätta mig på att det var synd i församlingens ögon.
1957 mönstrade Owe som artonåring på passagerarfartyget Gripsholm som gick mellan Göteborg och New York.
– Jag var nere och hämtade fartyget från varvet i Genua och var med när vi kom in med det i Göteborg första gången.
På Gripsholm arbetade han i baren för förstaklasspassagerararna. Det var underhållning varje kväll och Owe gick runt och serverade sprit.
– Kan du tänka dig, jag ville bli bartender. Jag spottade inte i glaset och kunde inte vara utan en cigarett i en timme. Jag levde ett vanligt syndaliv.
Men tron på Gud fanns kvar och varje natt nere i hytten bad han en bön.
– Jag drog täcket över huvudet och bad "Gud som haver barnen kär". Jag skulle hellre dö än att erkänna att jag bad som ett litet barn när jag var 18-19 år.
– Sedan sa jag: "Käre Jesus, du kommer väl inte förrän jag blivit frälst?"

Predikade inom sig

Samtidigt som Owe serverade sprit åt de fina gästerna predikade han inom sig för dem.
– Jag som var en riktig suput och inte frälst, sa inom mig till de jag serverade: "Det här inte bra för dig, förstår du. Du behöver Jesus".
Under en dag kunde det gå åt 30-40 cigaretter och han bestämde sig för att sluta. Men på kvällen kände han sig sjuk och skälvde i hela kroppen.
– Om man ska vara servitör i en bar så kan man inte gå omkring och darra på händerna.
En kompis undrade hur det var fatt och uppmuntrade honom till att börja röka igen.
– Han sträckte fram en John Silver och jag tog den med en darrande hand. Jag drog två djupa halsbloss och blev helt lugn.
Owe bestämde sig för att aldrig mer göra något nytt försök med att lägga av.
På vinterhalvåret gick Gripsholm på stora kryssningar kring Sydamerika, Afrika, Medelhavet och Västindien. I hamn var besättningen ledig.
– I Havanna på Cuba hade vi mycket kul, det var mycket synd och elände. Jag inte bara drack, jag var gripen av speldjävulen. Jag gick på alla världens förnäma casinon, då tog jag på mig smokingen.
En gång i New York när den då nittonårige Owe gick på Broadway hörde han en kristen sång, men hade bestämt träff med ett gäng killar och tjejer. Utanför Madison Square Garden kom en dam fram till honom och sa på engelska: "Hej! Jag är så glad att du kommer till vårat möte. Kom och lyssna på Billy Graham." Hon övertalade Owe att gå in.
– Jag tänkte att jag kunde lyssna någon minut.
Billy Grahams budskap var över samma fråga som Owe brukade predika inom sig för gästerna på båten: Vad ska du göra med Jesus?
– Det var min älsklingstext och den träffade mitt hjärta.

Den stora grejen

I början av 1960 var det en stor väckelse på Hönö och Owe gick med kompisarna på mötena.
– Vi gick dit för att kolla på tjejerna och se vad det var för något som hände. Det var den stora grejen.
Den 31 januari 1960 predikade George Davidson och Owe rökte fortfarande.
 Owe satt på läktaren i Missionskyrkan och lyssnade på George.
– Han predikade rakt in i mitt liv och jag har aldrig varit så arg på en predikant. Men samtidigt var jag gripen.
– Jag hade sagt nej till Jesus så många gånger förut. När jag gick ut i vestibulen och tog min ytterrock hörde jag en röst inom mig som sa: "Owe, nu ska du lyssna till mig. Detta är ditt sista tillfälle, nu kallar jag dig för sista gången".
Det var samma röst som han hört som sexåring. Owe funderade på om livet var slut och om han skulle dö.
– Jag var bara 20 år och jag blev rädd. Är det så allvarligt?
Han hängde tillbaka ytterrocken och gick jag in i kyrkan igen. Klockan var halv elva på kvällen.
– Folket satt fortfarande därinne och sjöng och jag tänkte: "Nu får ni sitta här länge om jag ska bekänna alla mina synder. Måtte jag komma ihåg allt."
– Men pastorn kom ner och sa: "Owe, du ska säga Jesus många gånger. Vi kan inte frälsa dig, det kan bara Jesus göra."
– Jag sa: "Jesus fräls och förlåt mig." I ett enda ögonblick gjorde han vad jag inte själv kunde göra.
– Det sista jag hade gjort innan jag gick in i kyrkan var att trampa på en cigarett på trappen. Jag tänkte inte att det skulle vara den sista i mitt liv, men det blev det.
När Owe kom ut från kyrkan vid 23-tiden var det mörkt ute och kallt. Han skulle till Göteborg och kände cigaretterna i vänsterfickan. Tändstickorna låg i den andra.
– Jag kände ett sug och tänkte ta en cigarett. Jag tyckte jag behövde det efter att inte ha rökt på flera timmar.
Han tittade på paketet och tänkte: "Käre Gud vad ska jag göra nu?" Han tog paketet och vred itu det i två delar och slängde det i diket och tändstickorna efter.
 Det var sista gången jag hade ett cigarettpaket i handen. Jag visste inte att jag gjorde en troshandling, men jag bröt med någonting. Jag har aldrig känt en skakning eller ett sug sedan den dagen. Så är det när Jesus griper in i våra liv.

80 år i april

Owe, som fyllde 80 år i april, tror inte han levt idag om han inte mötte Jesus.
– Jag var ute för så många grejer. Det kunde ha hänt precis vad som helst, men Gud höll sin beskyddande hand över mig. Han hade en plan för mitt liv. Han har en plan för allas liv.
Ganska snart efter väckelsemötet blev Owe döpt och bestämde sig för att gå på Betelinstitutet i Orsa, men blev osäker på att klara av det.
– Två veckor efter att jag skickat in ansökan drabbades jag av värsta ångesten. "Jag tänkte: är jag inte klok? Ska jag bli predikant?"
Han bestämde sig för att ringa skolan och ta tillbaka ansökan på måndagen, men på söndagskvällen gick han på möte och en kvinna profeterade att han inte skulle ta tillbaka den.
– Jag visste att det var till mig. Så jag ringde inte på måndagen utan jag åkte till bibelskolan och på den vägen är det.

Reste som evangelist

Efter bibelskolan reste Owe som evangelist i Sverige och Finland.
– Jag sjöng, men kunde inte spela. När de hade affischer så annonserade de "sångaren och evangelisten Owe Carlsson."
När han skulle ta körkort i Orsa trillade han på skridskor och bröt handen. Som evangelist blev han därför skjutsad till de olika platserna. I en församling var det en speciellt trevlig chaufför som hette Kerstin.
– Kerstin fanns där och skjutsade mig till olika ställen. Jag tittade på henne när hon satt och körde. ”Vilken snygg tjej”, tänkte jag. Nu har vi levt ihop i 54 år.
Glädjen som kom in i Owes hjärta under stunden i Missionskyrkan har aldrig lämnat honom.
– Jag blev en förvandlad människa och det tändes en eld i mitt inre. Jag har predikat glädjens budskap för de fångna och syn för de blinda. Det finns hopp för människor som känner att det är hopplöst.
– Det är djävulen som säger: Lägg av, hoppa i kanalen. Men Jesus säger: Jag är sanningen, vägen och livet.
Owe vill speciellt ge en uppmuntran till den som sitter i fängelse och läser detta, men det är inte bara i fängelser som människor sitter fångade.
– Människor kan var fångade i alla möjliga saker, men Jesus kan lösa oss. Han kan hjälpa och befria oss. Kunde Jesus möta, befria och frälsa mig så kan han frälsa vem som helst.
Samtidigt betonar han att livet inte alltid varit lätt.
– Det har varit stormar också. Men mest har det varit skoj, roligt, härligt och välsignat.
Owe har varit pastor i olika församlingar och bott i Amerika i sju år med sin familj. Nu predikar han på Kanal 10 för fler människor än han någonsin gjort.
– Gud sa till mig att jag skulle predika för många folk. Varje gång jag är på tv är det minst 100 000 människor som tittar.
​MONIKA EKSTRÖM