Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

19 sep, 2019
05 sep, 2019
29 aug, 2019

SD i Malmö vill ha slöjförbud på skolorna

Göran Jacobson | 15 aug , 2019
Sverigedemokraterna i Malmö har lämnat in en motion till kommunfullmäktige där man vill införa förbud mot värderingsstyrda slöjor i Malmös kommunala förskolor och grundskolor. Det föreslagna förbudet riktar sig med andra ord mot bärandet av muslimska slöjor i skolmiljön.
SD_i_Malmo_vill_ha_slojforbud_pa_skolorna
– Jag menar att ett slöjförbud är en nödvändig åtgärd om Malmö stad vill komma åt problemen med hedersförtryck och religiöst tvång. Det handlar också om att barn ska få möjligheten att vara barn och att samhället måste stå upp för våra grundläggande och traditionella värderingar, säger Magnus Olsson (SD), kommunalråd för Sverigedemokraterna i Malmö, i ett pressmeddelande.
Det är Magnus Olsson som tillsammans med sin partikamrat i Malmö kommunfullmäktige, Nima Gholam Ali Pour, har lämnat in motionen om slöjförbud till kommunfullmäktige. Motionärerna skriver att slöjan signalerar ojämställdhet mellan flickor och pojkar då enbart flickorna drabbas av de religiösa kraven. 
Enligt motionärerna är slöjan en islamistisk symbol som symboliserar både religiös underkastelse men också påtvingad uppdelning mellan män och kvinnor. Motionen hämtar inspiration både från integrationsplanen som antagits i Staffanstorp men också från förslag som lagts fram av Sara Mohammad, grundare för GAPF (Glöm Aldrig Pela och Fadime).

Ni har 17 procent av rösterna i kommunfullmäktige i Malmö stad och 11 platser. Har ni stöd från andra partier för att kunna få igenom motionen om slöjförbud i skolan? Vilka partier i så fall?
– Vi har inte hört eller läst att något av de andra partierna har föreslagit något liknande i Malmö. Men det kan hända att Moderaterna i Malmö helt plötsligt gör som sina partikollegor i Staffanstorp. De andra partierna får ha interna diskussioner och landa i hur de ställer sig till vår motion. Sen kommer vi självklart opinionsbilda och försöka övertyga så många som möjligt att rösta på vår motion när den väl kommer upp i kommunfullmäktige, säger Nima Gholam Ali Pour (SD), politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Malmö och ledamot i stadens kommunfullmäktige, till Inblick.

Hur ska ett sådant förbud fungera i praktiken? Vill ni se ”slöjpoliser” i skolan? Vad anser ni ska hända för en muslimsk tjej som trotsar förbudet och kommer till skolan iklädd niqab eller burka? 
– Det ska fungera som alla andra förbud och ordningsregler i skolan. Man har inte skolkpoliser bara för att barnen inte får skolka. Utan tanken är att det här ska kommuniceras ut till eleverna och vårdnadshavarna, precis som alla andra regler. Vi utgår från att eleverna ska följa skolans regelverk och att vårdnadshavarna ser till att deras barn följer skolans regelverk. Så brukar det fungera. Vi överlåter åt skolledare att se till att elever följer ordningsregler vid deras skolor.

Man tänker onekligen på hur muslimerna i Rosengård och andra muslimtäta områden i Malmö kommer att reagera på detta om förbudet genomförs. Hur tänker ni kring eventuella oroligheter i dessa områden på grund av ett slöjförbud i skolan, om er motion om slöjförbud i skolan vinner gehör i kommunfullmäktige och blir verklighet? 
– Man kan inte tumma på principer bara för att vissa grupper hotar med våld och oroligheter. Vi sverigedemokrater anser att den muslimska slöjan förstärker hedersstrukturer och ojämställdet. Nu agerar vi genom att lägga fram ett konkret förslag där vi säger att föräldrarnas religion får inte begränsa barnen i förskolan och skolan. Oroligheter får polisen hantera.

Finns det tankar på annat håll i partiet omkring liknande kommunfullmäktigemotioner? 
– Sverigedemokraterna i Skurup lade fram ett liknande förslag för ett tag sedan. Jag tror det här är ett populärt förslag som sverigedemokrater kommer lägga fram på olika håll i landet. Om ett par år kommer även andra partier anamma förslaget då det är oacceptabelt att stärka hedersstrukturer och ojämställdhet i kommunala skolor genom den muslimska slöjan, avslutar Nima Gholam Ali Pour, politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Malmö och ledamot i stadens kommunfullmäktige.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se