Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Josef var proffs på poker

Monika Ekström | 29 aug , 2019
Josef Johansson var professionell pokerspelare, men när livet kraschade, ville han inte leva längre. – Jag kom till en punkt då jag ville ta livet av mig. Jag tänkte att antingen så sväljer jag en hel karta sömnpiller eller så hoppar jag framför tåget.
Josef_var_proffs_pa_poker
Josef Johansson växte upp i en kristen familj och flyttade från Uppsala till Dalarna när han var sex år. Där gick han på en kristen skola och var med i kyrkans ungdomsgrupp.
– Mina föräldrar är kristna och jag hade en väldigt bra och beskyddad uppväxt, men jag hade inte så mycket kunskap om Gud.
Redan som barn hade han en stor tro på Gud och radade upp sina nallar och predikade för dem. Han följde med föräldrarna till kyrkan även om han inte alltid ville.
– Jag fick ingen egen relation med Gud och jag upplevde aldrig någon speciell känsla eller något helande.
I tonåren höll han sig borta från alkohol och andra destruktiva saker, men fick kämpa för att inte falla. I 20-årsåldern började han spela fotboll i ett lag med äldre grabbar och började dricka.
– Jag började festa och kom ännu längre bort från Gud.
Samtidigt fanns det en bra ungdomsledare i Missionskyrkan och Josef följde med en kompis dit.
– Något började hända och jag tyckte att det var häftigt med Gud och började läsa Bibeln. Jag var på väg in i någonting.
Men istället för att följa den vägen satsade Josef på att bli professionell pokerspelare.
– När jag var 21 år gick jag "all in" för det och flyttade till Uppsala med mina kompisar. Då tappade jag helt kontakten med ungdomsgruppen och slutade läsa Bibeln.

Ville bli rik

Josefs dröm var att bli rik och strävade mot det.
– Det är som en stor lyxfälla där ute. Alla vill bli rika och kämpar för det. Och jag gjorde detsamma.
I början gick det bra för honom som pokerspelare. Han ville bli bäst genom tiderna och anlitade en coach och fick råd från världseliten.
– Hela mitt liv bestod av poker.
Men när flickvännen gjorde slut rasade livet samman och det fungerade inte att spela.
– Jag ville inte spela under den tiden då jag mådde dåligt.
En dag frågade mamman om han skulle följa med till ett väckelsemöte i kyrkan.
– Vanligtvis var jag ganska anti, men jag följde med och det var en jättebra predikan.
Josef räckte upp handen vid frälsningsinbjudan, även om han redan trodde på Jesus. Men när han tänkte på det blev han arg.
– ”Gud finns inte”, tänkte jag eftersom jag aldrig hade upplevt något som tydde på det. Jag kände mig lurad och blev jättebitter.
Pastorn bad specifikt för dem som gått fram och Josef sa till Gud: "Jag ska ge dig en sista chans." Utmaningen var att pastorn skulle be rakt in i Josefs liv.
– Om pastorn inte gjorde det skulle jag istället ägna livet åt att motbevisa att Gud fanns.

Försvarat Gud

Josef gick fram och tänkte: "Nu överger jag min tro". På gymnasiet hade han gått naturvetenskaplig linje och försvarat Gud, men nu skulle det vara slut med det.
När Josef kom fram talade pastorn profetiskt: "Jag vet att du har sökt hela livet efter det här tecknet utan att finna det, men nu ska jag ge dig det. Jag ska ge dig en andra chans, säger Herren."
– Alla känslor kom samtidigt och jag började gråta. Det var en känslostorm som är svår att beskriva.
Sedan bad pastorn att den helige Ande skulle komma över Josef och han trillade i golvet trots att han bestämt sig för att stå kvar.
– När jag sedan ställde mig upp kände jag en oerhörd frid och jag blev övertygad om att Gud finns.
Nu blev det lätt att stå emot att dricka och sluta svära och han behövde inte kämpa i egen kraft.
– Innan svor jag som en borstbindare, men sedan rann det bara av mig och jag vill inte göra de dåliga sakerna längre. Det var som att jag hade fått en ny natur.
I början var det härligt men sedan kraschade livet totalt.
– Om du går från djävulens sida till Guds sida så drar djävulen undan mattan under dina fötter.

En vändpunkt

Allt Josef byggt upp i livet försvann och han mådde psykiskt dåligt, hade depression och ångest. Han hade fått sömntabletter av sin läkare för att kunna sova.
– Jag kom till den punkten då jag ville ta livet av mig. Jag tänkte att antingen så sväljer jag en hel karta sömnpiller eller så hoppar jag framför tåget.
Istället för att ta sitt liv så sa Josef: "Gud, du får mitt liv. Jag vill inte ha det."
Det var en tuff resa men tack vare Gud, kyrkan och ungdomsledaren klarade sig Josef. Han blev till och med helad från sömnproblemen när en evangelist kom och sa; "Det är någon här inne som har haft svårt att sova. Men nu har Gud helat dig."
– Det väckte tro i mig och jag tänkte: "Det är ju jag". På kvällen struntade jag i att ta sömnmediciner. Sedan den dagen har jag somnat så fort jag lagt huvudet på kudden om jag inte druckit kaffe eller ätit godis.
Ju mer Josef gick på möten och läste Bibeln desto bättre mådde han. Det var en process och Gud förde honom ut ur ångesten och befriade honom från psykisk ohälsa.
– Jag var väldigt hungrig på Gud, speciellt när jag började må bra igen. Jag sög i mig allt som jag kunde. Det känns som att jag har gått från härlighet till härlighet.

Upprättad i arbetslivet

Josef har också blivit upprättad i arbetslivet. Först arbetade han som telefonförsäljare, men idag är han ekonomiassistent på en ekonomifirma och ser ljust på framtiden.
– När du gör något för Gud och sätter Honom först så är det som om att han hittar sätt att skjuta in det som han har planerat för ditt liv.
Genom att vara ljudansvarig i kyrkan har han fått ta ansvar och växt. Han har rest med församlingen och fått se Gud göra under och tecken.
– Jag har varit i Afrika och fått uppleva Guds kraft och kastat ut demoner i hans namn. Jag har fått se och leva i det som står i Bibeln. Då blir det mer verkligt och inte bara en fin grej.
Josef säger att han mår toppen, men att det ibland kan vara svackor speciellt om han slutar fokusera på det Gud vill med livet. Församlingen är till stor hjälp. Den största förebilden är Jesus, men ledarna har också hjälpt Josef.
– Det betyder mycket att ha ledare att se upp till. De har varit med om så mycket tillsammans med Gud som de kan berätta om.
– Men det som betytt mest är att elden finns, det den helige Ande gör.
Idag är Josef 26 år och vill förvalta de gåvor Gud gett honom och göra så mycket han kan för Gud.
– Många vill ha en fin bil och ett fint hus, men det kan jag inte ta med mig i evigheten. Så jag försöker förändra mitt sinne så att jag ser livet ur ett evighetsperspektiv.
– Jag försöker lyssna på Gud och göra det han vill med mitt liv.
​MONIKA EKSTRÖM