Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

19 sep, 2019
05 sep, 2019
29 aug, 2019

"Det behövs fler kvarterspoliser"

Monika Ekström | 05 sep , 2019
Förra veckan talade Ulf Boström i Malmö om kriminaliteten i Sveriges ”utsatta områden”. – Lösningen är närvarande poliser, säger Ulf som arbetar som integrationspolis i Göteborg.
Det_behovs_fler_kvarterspoliser
Efter föredraget fick Inblick ett samtal med Ulf Boström där han berättade om sina erfarenheter och hur problemen ska lösas. Framför allt efterlyser han närvarande poliser. 
– Invånarna ska kunna prata med, känna trygghet och tillit till polisen i sitt område. Om det händer något med mig eller min familj så ska jag kunna ta kontakt med polisen och veta att jag får hjälp, sa Ulf Boström. 
Att det ser ut som det gör i de utsatta områdena tror Ulf beror på att det saknas kompetens hos beslutsfattarna. 
– Samhällsföreträdarnas kompetens är inte tillräcklig för att genomföra demokrati i hela vårt land. Utmaningen när människor kommer från olika länder med olika politik, religion och tradition är att hinna prata med dem. Det är i mötet med människor, i mötet med polisen, som de får tillit till polisen.

En farlig väg

Ulf anser att övervakningskameror inte kan ersätta poliser och att problemet främst är socialt. 
– Kameror är den svagintelligentes lösning på ett ofantligt socialt problem.
Ulf anser att utvecklingen är på väg åt helt fel håll när det mänskliga kopplas bort. 
– Vi är inne på en farlig väg när vi tror att mer kameror, mer skyddsutrustad polis och militär ska klämma åt dem som vi tog emot med öppna hjärtan 2015. Vi håller på att knyta åt den sociala gordiska knuten, ännu mer än vi gjort hitintills. 
Ulf betonar att det finns 180 myndigheter som har i uppdrag att arbeta med att bevara demokratin.  
– De vill så mycket och de har goda hjärtan, men de har inte visat på att de har tillräckligt med kunskap och kompetens för att förändra samhället. 
Polisen behöver vara närvarande i de utsatta områdena för att implementera Sveriges lagar som föräldrabalken och skolplikt. 
– När barnen gör fel behövs det där samtalet som våra kvarterspoliser och våra fotpatrullerande poliser hade. Barnen är inte straffmyndiga förrän de är 15 år.

Varför finns inte kvarterspoliserna kvar?
– Därför att polismyndigheten av okunskap tog bort dem för det var så lugnt i de områden som de arbetade i. Då sa man; varför ska vi ha dem? Det är bättre att vi har dem på andra ställen där de kan göra bättre nytta. Men tar man bort katten så börjar råttorna så småningom dansa på borden.
Det var i samband med att poliserna togs bort som det kom människor från andra länder med diktatur och utan demokrati. 
– Människorna flydde på grund av krig. De har ingen demokratisk förmåga. De har själva levt i sitt lands system och levt som de lärt. Då behövs det någon som lär och implementerar demokrati här varje dag, hela tiden.
– Kvarterspoliserna togs bort och in flyttar människor med mycket begränsad kunskap om demokrati. Nu har vi de problem som vi har.
Våra samhällsföreträdares kompetens är inte tillräckligt för att genomföra demokrati i hela vårt land. Han anser också att polismyndigheten misslyckats. 
– Polisens uppgift är att skapa trygghet, säkerhet och tillit så att människor trivs och barnen kan gå visslande till skolan och vara lika glada när de går hem samt att föräldrarna känner sig trygga och säkra.
Ulf märker att det är fler och fler i samhället som tycker att det är invandrarnas fel och ser hur polariseringen ökar i riksdagspartierna. 
– Det blir grupper med främlingsfientlighet eller grupper som förespråkar ”öppna hjärtan”. Men kunskapen saknas hos bägge polerna. 
​MONIKA EKSTRÖM