Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

19 sep, 2019
05 sep, 2019
29 aug, 2019

Striden om Standing Rock fortsätter

Göran Jacobson | 05 sep , 2019
Striden om oljeledningen genom indianreservatet Standing Rock i North Dakota, som pågått sedan 2016, har inte avstannat. Nu visar det sig att flera av de demokratiska utmanarna i presidentvalet har gått ut med löftet till invånarna i Standing Rock om att upphäva det tidigare beslutet om oljeledningen Dakota Access Pipeline.
Striden_om_Standing_Rock_fortsatter
– Denna olagliga och farliga pipeline måste stängas, säger Mike Faith Jr, indianledare och ordförande för siouxstammarna i indianreservatet Standing Rock, i en skriftlig kommentar till Inblick.
Det Mike Faith Jr syftar på är det pågående arbetet med bygget av en oljeledning, internationellt känd som Dakota Access Pipeline (DAPL), som sträcker sig tvärs igenom det väldiga Standing Rock-reservatet, omfattande drygt 9 000 kvadratkilometer där 8 200 urinvånare tillhörande tre lokala siouxstammar bor.
DAPL har helt plötsligt hamnat på tapeten igen och blivit en valfråga inför det kommande presidentvalet i USA nästa år. Flera av de demokratiska pretendenterna på att få ta plats i Ovala rummet i Vita huset har nämligen gått ut med löftet till invånarna i Standing Rock om att upphäva det tidigare beslutet om oljeledningen Dakota Access Pipeline.

En världsnyhet

Standing Rock blev en världsnyhet 2016 i samband med de våldsamma oroligheter som utbröt i samband med starten av bygget av DAPL, när invånarna i reservatet protesterade och fick stöd av tiotusentals ditresta supporters från hela världen. 
USA:s dåvarande president Barack Obama gav sken av att stå på demonstranternas sida och vilja stoppa bygget men agerade i realiteten för DAPL genom att ge klartecken till bygget av oljeledningen enligt den föreslagna sträckningen genom Standing Rock. 
Hans efterträdare i Vita huset, nuvarande presidenten Donald Trump, skrev den 24 januari 2017 under en exekutiv presidentorder om att bygget av DAPL skulle genomföras och avslutas enligt de ursprungliga planerna.

Många skadade

Protesterna stoppades när beväpnade trupper, på order av presidenten, rev demonstranternas tältläger och drev bort dem därifrån. Ett stort antal personer skadades i sammandrabbningen och 268 personer, såväl urinvånare som ditresta sympatisörer, arresterades.
– Men kampen mot oljeledningen fortsätter. Nu har Energy Transfer, bolaget bakom DAPL, beslutat sig för att försöka dubblera mängden olja som oljeledningen kan leverera. Det kan vi inte tillåta, säger Mike Faith Jr.
Bakgrunden till det hela handlar om att den beslutade sträckningen av DAPL går rakt igenom indianreservatet och under det två floderna Mississippi och Missouri uppströms från Standing Rock och därmed, enligt urbefolkningen, hotar deras dricksvatten och inkräktar på mark som för indianerna anses vara helig.
– Frågan är inte "om" utan "när" denna pipeline kommer att läcka olja och därmed förgifta landområden och dricksvatten för tusentals människor. Det är inte bara urbefolkningen som kommer att drabbas. Det finns stora städer och samhällen längre nedströms som också kommer att få sitt dricksvatten förgiftat, sade pastorn och indianledaren Tone Gyah Dae till Inblick i en intervju i februari 2017.
Tone Gyah Dae är pastor i en av USA:s största indianförsamlingar och har engagerat sig personligen i kampen mot DAPL. Oljeledningen strider enligt honom och övriga berörda parter i Standing Rock-reservatet mot Fort Laramieavtalet som ingicks 1851 mellan USA:s regering och prärieindianerna.
– Oljeledningen strider mot Fort Laramieavtalet och det är därför vi har bestämt oss för att stoppa den från att dras över vår mark, sade Tone Gyah Dae i intervjun med Inblick.

Flera oljeutsläpp

Färska datauppgifter som analyserats av Pipeline Safety Trust kan ge de berörda siouxindianerna rätt i deras farhågor om eventuell klimatförstöring och förorenat dricksvatten orsakade av DAPL. Uppgifterna visar nämligen att oljeledningen hittills haft minst tio oljeutsläpp om totalt nästan 1 000 liter olja.
Det oväntade stödet från Demokraternas utmanare om presidentposten har gett Standing Rock-borna nytt mod att gå vidare i striden mot DAPL. Via sitt styrande råd med Mike Faith Jr i spetsen har urinvånarna gått till domstol för att på juridisk väg stoppa DAPL på grund av försöken från Energy Transfers sida att dubblera kapaciteten i oljeledningen.
I sin stämningsansökan framhåller indianledarna dessutom att ”befolkningen i Standing Rock och dess tekniska experter aldrig blev tillfrågade om bygget av DAPL och hela tiden har hållits utanför beslutsordningen”.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se