Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

"Vi kan inte skydda oss mot allt"

Monika Ekström | 05 sep , 2019
– Det är många äldre som upplever en otrygghet. De är rädda för att utsättas för brott, men det är unga pojkar i 20-årsåldern som utsätts för brott i största utsträckning, berättade Jonas Trolle för Inblick. Han är chef för Center mot våldsbejakande extremism (CVE) och har arbetat som polis i 25 år.
Vi_kan_inte_sk ydda_oss_mot_allt
Jonas Trolle arbetar på strategisk nivå med att förebygga terroristattentat i Sverige. Trots att terrorism drabbat landet och trots att det inrättats ett center som jobbar mot attentat vill han inte skrämma upp någon. 
– Du ska inte begränsas i ditt varande eller i ditt levande som en konsekvens av att du känner en oro eller ängslan för exempelvis våldsbejakande extremism, sa Jonas Trolle till Inblick. 
Han poängterar att risken för våldsbejakande extremism är väldigt låg. 
– Det är viktigt att poängtera att vi lever i ett tryggt samhälle och att risken för den typ av extremism som jag jobbar mot är väldigt låg. 
Jonas Trolle upplever att människor är mer ängsliga idag än för 25 år sedan.
– Jag upplever att det finns en större oro. Jag har en bakgrund som polis och upplever att många människor vill göra gällande att allting hela tiden bara blir värre. 
Jonas håller inte med om att allt blir värre. 
– Det är väldigt mycket som är bättre. Sedan är det grova vapenvåldet och den grova organiserade gängkriminaliteten väldigt allvarlig, men generellt sett vill jag nog påstå att det många gånger är tvärtom, att det blivit bättre. 

Statistiken talar

Samtidigt sticker han inte under stolen med att Brottsförebyggande rådets (BRÅ) statistik visar att viss allvarlig brottslighet ökar.
– Om man tittar på Brås statistik går kurvorna ner på väldigt många brottsområden, men den här spektakulära allmänna allvarliga brottsligheten ökar.
– Vi kan inte alltid skydda oss mot allt. Ett samhälle kommer alltid exponeras för saker som är mindre bra.
Jonas poängterar att vi lever i ett tryggt samhälle men att det finns grupper och individer som inte anser sig vara en del av samhället och som behöver identifieras. 
– Det är den gruppen som måste fångas upp och känna att de är en del av det här samhällskontraktet och den här samhörigheten som vi andra åtnjuter fördelar av. 
Jonas efterlyser en långsiktighet hos politikerna, idag jagar de främst kortsiktiga mål för att få det att se bra ut i statistiken under mandatperioden. Frukten av det myndigheterna gör idag visar sig först om 15 år. 
– Det är lätt att hemfalla åt de här kortsiktiga lösningarna. Jag efterlyser ett skifte där man vågar prata om hur det ska se ut på lång sikt.

Håller med Boström

Trolle håller med integrationspolisen Ulf Boström som poängterade vikten av att bygga tillit. Det räcker inte med att bara kräva mer personal. 
– Vi kan fräsa på med 250 poliser i Malmös utsatta områden, men det handlar också om att bygga tillit som Ulf Boström pratade om.
– Polisen måste ha möjlighet att jobba sig till förtroende och respekt. 
Samtidigt ser han att rörligheten på arbetsmarknaden kan vara ett problem. 
– Folk slutar sina tjänster. De finns inte kvar. Det är så arbetsmarknaden ser ut idag när alla hela tiden ska göra nytt. 
– Även vi tjänstemän bidrar till en minskad förmåga till den här långsiktigheten. Jag är också en del av det här. Det är ett dilemma. 
MONIKA EKSTRÖM

Jonas Trolle om mordet i Malmö:

"De kan inte hantera vapen"

Inblick fick en kommentar från Jonas Trolle angående morden på två unga kvinnor som skedde förra veckan. 
– Det är fruktansvärt. Det visar på att den grova brottsligheten, oavsett om man pratar om terrorism eller i termer av gängkriminalitet, inte visar någon respekt, sa Jonas Trolle.


– Det visar att brottsligheten även slår mot människor som inte är måltavlorna. I Hässelby sköt någon rakt in i en lägenhet för att träffa en man, men en kvinna har blivit dödad. Nu har vi två sådana händelser på en vecka.
Men Jonas tycker det är konstigt att det inte händer oftare. 
– Med tanke på den totala ignorans som de här personerna visar och också beredvilligheten att använda livsfarliga vapen och sprängmedel i offentliga miljöer så är det förvånande att det inte händer oftare.
– De har ingen som helst respekt och väldigt dålig förmåga att hantera de här livsfarliga vapnen.
Han tror att Malmöborna fortfarande kan gå fritt i Malmö, men att det var en mycket allvarlig händelse.
– Det här är en avvikelse som är mycket, mycket allvarlig.

Hur är det att jobba som polis i Malmö?
– Jag kan tänka mig hur det är, eftersom jag har jobbat som polis i Stockholms utsatta områden.
Han berättar att det finns områden där de boende inte vill att det ska komma poliser. Det återspeglar sig i bemötandet. 
– Där finns en stor misstänksamhet. På de ställena är det klart att det finns rädsla och du blir mer på din vakt som polis.
Det leder till en ond spiral.
– När du som polis är på din vakt så visar du att du inte har någon tillit till dem som bor där. Och de boende i sin tur får ingen tillit till polisen. Det är svårt att komma till rätta med. 
M​ONIKA EKSTRÖM