Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      
22 maj, 2020

Elsparkcyklar skapar oreda i trafiken

Göran Jacobson | 19 sep , 2019
Det nya fenomenet med elsparkcyklar har fullkomligt exploderat och blivit en allt vanligare syn i trafiken, främst i våra tre storstäder. Förutom allvarliga olyckor och allmän oreda i trafiken har elsparkcyklarna även skapat en stundom intensiv debatt.
Elsparkcyklar_skapar_oreda_i_trafiken
I dessa tider av Greta Thunberg och klimatdebatt har den nya trafikflugan med elscooters, eller elsparkcyklar som de också kallas, kommit att framstå och marknadsföras som ett grönt och klimatsmart alternativ för den som vill ta sig från punkt A till punkt B i någon av våra svenska städer.
Men det är långt ifrån alla som hälsar de nya fordonen välkomna och det har skett ett flertal trafikolyckor där elsparkcyklar har varit inblandade. I somras avled en man när han kom farande på elsparkcykel och krockade med en bil. Många synskadade personer har också höjt sina röster för att kritisera det nya fenomenet, främst av den anledningen att elsparkcyklarna har stått slarvigt parkerade tvärs över trottoarerna och orsakat fallolyckor.

”Arg på riktigt”

– Jag snubblar på dem flera gånger varje vecka. Det är väldigt vanligt att det står elscootrar parkerade tvärs över en gångbana. Vid något tillfälle har den stått så dumt till att jag har ramlat ut i gatan. Då blev jag arg på riktigt, har synskadade Markus ”Mackan” Andersson, bosatt i Malmö, tidigare berättat för Inblick.
Det har även framkommit att många som färdas på elsparkcykel struntar i trafikreglerna och bland annat kör mot rött ljus i gatukorsningarna. Nu har regeringen börjat agera i frågan för att försöka skapa ordning och reda i trafiken. Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) säger i ett pressmeddelande att han nu vill se en reglering på området, antingen via nationella riktlinjer, lagförslag eller förordningsändringar i kommunerna.

Ändrad klassificering

Trafikborgarrådet i Stockholm, Daniel Helldén (MP), föreslår i en debattartikel i Dagens Nyheter bland annat att klassificeringen av elsparkcyklar ska ändras. De klassas i dag som cyklar och kan därmed inte beläggas med parkeringsförbud utan att cyklar påverkas. Han tycker även att regeringen borde göra det möjligt för kommuner att kräva tillstånd av kommersiella aktörer som ställer ut elsparkcyklar på offentlig plats.
Tomas Eneroth vill dock vänta med att agera tills Transportstyrelsen är klar med sin utredning i frågan angående vilka åtgärder som kan behövas.

”Ordning och reda”

– Elsparkcyklar har ju både för- och nackdelar. Just därför måste vi veta konsekvenserna av regleringar och av olika lagförslag. Det här ska vara förändringar som skapar trygghet och ordning och reda, menar infrastrukturministern i sitt uttalande.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se