Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      
22 maj, 2020

Fotbollsprotest skakar Iran

Göran Jacobsson | 19 sep , 2019
Irans stränga muslimska lagar, som bland annat förbjuder kvinnor att besöka manliga fotbollsmatcher, utmanas just nu av rapporterna om en kvinnlig fotbollssupporter som i protest mot att hon skulle dömas till sex månaders fängelse satte eld på sig själv utanför domstolsbyggnaden. Hennes brott? Hon smög sig, utklädd till man, in på arenan för att titta på favoritlaget Esteghlal. Nu har Sahar Khodayari avlidit till följd av sina brännskador.
Fotbollsprotest_skakar_Iran
Iran styrs av mycket stränga muslimska lagar som övervakas av landets prästerskap, mullorna. Landets lagverk inskränker livet för landets kvinnor på ett mycket tydligt sätt, vilket de senaste åren har fått Irans kvinnor att på olika sätt protestera mot det förtryck de utsätts för. Slöjtvånget är ett sådant exempel som för ett par år sedan fick kvinnor över hela Iran att kasta sina slöjor i protest mot mullornas tvång. Denna händelse gav eko i sociala medier som i sin tur satte omvärldens strålkastarljus på situationen för Irans kvinnor.

Tyst slöjprotest

Det hela började med en okänd kvinna. På Irans gator var fler människor samlade än på årtionden. De skanderade om svåra ekonomiska förhållanden och orättvisor i landet. Det gick så pass långt att slagorden riktades mot mullorna och det islamiska styret.
Även på Revolutionsgatan i Teheran pågick detta och det var här som en kvinna vid namn Vida Movahed ställde sig upp på ett elskåp. Hon hade en vit slöja i sin hand, trädde den på en pinne och stod sedan tyst och stillsam och höll upp den. Håret som iransk lag kräver ska vara täckt, hängde längs med hennes rygg. Vida Movahed blev genom sin tysta slöjprotest en symbol för Irans kvinnor och deras kamp mot det muslimska förtrycket.
Det här sparkade igång en slöjprotest av oanad magnitud, även om iranska kvinnor ända sedan införandet av den obligatoriska slöjan efter revolutionen 1979 på ett eller annat sätt har protesterat mot slöjan. 

Tragisk händelse

Nu har en ny och mycket tragisk händelse resulterat i att den allt annat än jämställda situationen för de iranska kvinnorna återigen har aktualiserats. Det är nämligen förbjudet för kvinnor i Iran att besöka manliga fotbollsmatcher. Detta har dock inte hindrat fotbollsintresserade kvinnor från att klä ut sig till män för att kunna besöka fotbollsarenor för att heja på sina favoritlag.
I början på september rapporterade The Telegraph om domen mot den iranska kvinnan Sahar Khoyadari som, utklädd till man, vid upprepade tillfällen tagit sig in på arenan för att se favoritlaget, den iranska storklubben Esteghlal, spela sina matcher. Det fungerade bra ända tills den så kallade ”moralpolisen” avslöjade henne.
I början på september skulle rättegången mot Sahar Khoyadari inledas. Men när Sahar fick veta att hon med all säkerhet skulle dömas till sex månaders fängelse för sitt brott mot kvinnoförbudet på manliga fotbollsmatcher så tände hon eld på sig själv utanför domstolsbyggnaden. Hon fördes snabbt till sjukhus med livshotande skador. Mustafa Dehmardi som är chefsläkare vid Motaharisjukhuset i Teheran berättade i samband med den tragiska händelsen för nyhetsbyrån Rokna att kvinnan hade brännskador på 90 procent av sin kropp och att hon vårdades på intensivavdelningen.

Dog av sina skador

I förra veckan avled Sahar Khoyadari till följd av sina allvarliga brännskador. Hennes favoritklubb Esteghlal skrev på Twitter om sin vördnad inför hennes protest.
”Vår kära Sahar brände sig själv till döds efter att ha dömts till sex månaders fängelse för att ha tagit sig till arenan för att stötta sitt Esteghlal. Hon stöttade oss trots att politikerna gjort det olagligt för henne. Men vad kan vi göra för att stötta henne? Absolut ingenting. Vi är ynkryggar”, twittrade klubben.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se 


Irankännaren Gabriel Brunegård:

”Iranierna är så otroligt kärleksfulla”

Gabriel Brunegård har besökt Iran ett flertal gånger och har därigenom skaffat sig en gedigen kunskap om landet och dess befolkning. Hans kärlek till Iran och iranierna märks väldigt tydligt när  Inblick pratar med honom.
– Iranierna är så otroligt kärleksfulla och gästvänliga, säger Gabriel.


Gabriel Brunegård är förmodligen en av de allra främsta Irankännarna i Sverige. Han har tillbringat mycket tid på resande fot i landet och har även lärt sig persiska, vilket har gjort att han också kommit i kontakt med många exiliranier i vårt land. Resorna till Iran och kontakten med befolkningen, som lever fjärran från de storpolitiska konflikterna vi dagligen läser om, har gjort att han förälskat sig i Iran.
– Det är ett stort, fascinerande och komplext land där det givetvis också finns stora problem. Men som besökare får man en helt annan bild av Iran än vad man får genom media, säger Gabriel Bunegård.

Varför har du fastnat för Iran av alla länder på jorden?
– Det har med nyfikenhet att göra. Jag hade redan då besökt ett 50-tal olika länder och hade en känsla av att de fördomar vi har om Iran inte stämde i praktiken. Jag ville se Iran med egna ögon för att utmana de fördomar jag själv hade. De iranier jag lärt känna i Sverige var hur trevliga och gästfria som helst och blev nyfiken på hur det går ihop med bilden av landet som är så hemsk och hur vi lärt oss att människorna är så otrevliga.

Vad anser du är det bästa med Iran?
– Människorna är helt klart det bästa. Iranierna är så otroligt kärleksfulla och gästvänliga. Sedan är Iran ett stort land med lång historia och mycket spännande att upptäcka. Höga berg, stora öknar, lummiga lövskogar. Men även paradoxen av att upptäcka att mediabilden av Iran bara visar en liten och ofta förvrängd del av det verkliga Iran.
Genom sitt företag Gobban´s Culture Services arrangerar Gabriel gruppresor till landet han älskar. Hittills har det blivit fem resor men fler ska det bli framöver.

Vad får man inte missa när man besöker Iran?
– Staden Esfahan, belägen i landets centrala delar, är ett måste. Den byggdes på 1500-talet med otroligt vackra byggnadsverk och fantastiska parker.
– Shiraz ligger i söder och är en stad med en skön och avslappnad atmosfär. Strax utanför Shiraz ligger Persepolis, den gamla huvudstaden som byggdes av konung Darejaves på 500-talet före Kristus. Men 200 år senare kom Alexander den store och brände staden vars ruiner man fortfarande kan se.
– De här platserna måste man besöka i Iran, avslutar Gabriel Brunegård.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se