Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      
22 maj, 2020

Jesus gav Karl ett helt nytt liv

Rickard Bransell | 19 sep , 2019
Som uppväxt i en missbrukarfamilj var steget inte långt för Karl Tiger att själv bli missbrukare. Han kom snett redan i unga år och när han själv började ta droger gick det snabbt utför. Till slut brydde han sig inte om han levde eller dog. Men efter åtta överdoser och 17 års drogande mötte Karl Tiger för fyra år sedan Jesus och blev fri.
Jesus_gav_Karl_ett_helt_nytt_liv
Karl Tiger är född och uppvuxen i Linköping. Redan några veckor efter födseln separerade hans föräldrar och Karl kom att bo hos mamman, en inte helt lätt sits för en liten kille, då hans mamma levde i ett aktivt missbruk. Strax innan Karl skulle fylla fyra blev han utelåst. Mamman hade druckit och sedan gått och lagt sig. Några grannar uppmärksammade vad som skett och ringde efter pappan, som kom och hämtade honom. Karl bodde sedan hos honom i 13 års tid.
Pappan, som jobbade som tryckare, hade även han ett missbruk. Att växa upp med två missbrukande föräldrar gjorde att Karl snabbt lärde känna den världen.
– Att det dracks och röktes hasch var inget konstigt för mig. Jag tänkte att det är så det är. Jag lärde mig också att stjäla snabbt. Jag var bara fem-sex år då.

Problem i skolan

I skolan hade Karl också problem. Studierna var inte det svåra, men han var orolig på grund av allt runt omkring. Han blev därför utåtagerande, hamnade i konflikter och slagsmål och störde på lektionerna. Till slut fick han inte gå kvar i den vanliga skolan utan flyttades till ett skoldaghem lagom till att han skulle börja sexan. Allt blev inte frid och fröjd där heller. Karl lärde känna en jämnårig kille och tillsammans med ungdomsgänget Karl hängde med började de stjäla bilar och åka och göra inbrott i små kiosker och liknande.
Efter två år på skoldaghemmet fick Karl åter börja på en vanlig skola, men då gå om sjuan. På skolgården, och framför allt runt ungdomsgården, kom Karl i kontakt med hasch och började då själv, tillsammans med sina kompisar, röka det. Men att röka hasch kostade pengar. Brotten blev därför grövre och började nu även innefatta personrån och inbrott av olika slag.
– Jag stal grejer och lät även andra stjäla åt mig, grejer som jag sedan sålde. Men sen blev jag polisanmäld och åkte fast för fyra brott. När det kom fram blev jag avstängd från skolan och fick börja på ett nytt skoldaghem. 
I den vevan blev han även osams med sin pappa och rymde hemifrån. Han var 15 år. Då Karl var försvunnen blev socialen inkopplad. Det slutade med att han placerades på ett HVB-hem i Flen. Där trivdes han inte och kom inte överens med de andra som var där. Han flydde därför hem till Linköping bara för att på nytt bli upplockad av socialen. Den här gången för att placeras på ett utredningshem utanför Södertälje, men även därifrån rymde Karl. Han drog in till Stockholm och provade heroin för första gången.
– Först rökte jag och snortade det, men de andra injicerade det så jag började också göra det. Jag tänkte att det var skit samma, säger han.

Sålde knark

Efter att ha varit skötsam en tid fick Karl socialen att ge honom LVU i hemmet. Han bodde då åter hemma hos pappan. Han hade slutat stjäla, men i stället börjat sälja knark för att få tillgång till droger.
– Det gick ett år sen fick jag mitt första fängelsestraff för att ha sålt ecstasy och amfetamin. Så jag fick fängelse i två månader. Jag var 19 då. 
När han kom ut blev han åter placerad på ett hem. Men i stället för att bli bättre eskalerade missbruket med amfetamin.  Amfetaminet blev sedan hans liv under många år. Vid 25-års ålder gick han sedan över till heroin, som kom att bli hans huvuddrog tills han blev fri från missbruket vid 33 års ålder.
– De sista åren var det i stort sett bara heroin. Jag gjorde också olika subutexbehandlingar. Men det funkade aldrig för jag vart inte nöjd. Jag ville ha mer.
Från att Karl var 20 till han var 33 tog han sex dödliga överdoser på heroin, en på metadon och en där han blandade subutex och tabletter. Men varje gång blev han uppväckt av ambulans. 
– Jag tror att Gud var med mig hela vägen för vid varje överdos hade jag någon med mig som ringde ambulansen. Jag överlevde därför. 

Gud dyker upp

Någon verklig motivation till att bli fri från drogerna hade inte Karl. Så när han som 25-åring tog in på ett av LP-stiftelsens kristna behandlingshem gick det bara några dagar innan han stack iväg för att knarka.
– Jag minns att jag tänkte att det här behandlingshemmet ska jag återvända till den dag jag vill bli drogfri. För jag ville inte bli drogfri när jag var 25 år. 
Nästa gång Karl kom tillbaka till LP-stiftelsen var han 29-30. Karl hade då träffat en kvinna, som också var missbrukare, och de hade fått en dotter tillsammans. De var båda inskrivna på behandlingshemmet, men när de kom hem la de Gud åt sidan och allt gick sönder. Det blev en separation och dottern hamnade på familjehem.
Efter det knarkade Karl i ytterligare några år. Han försökte få avgiftningar, men fick höra att det saknades pengar.  Karl gav därför upp. Då kom Gud in i bilden.
– En kompis ringde och sa att Gud sagt att vi skulle be tillsammans. Jag kände till mycket om vad som stod i Bibeln, men det berörde inte mitt liv. Men jag kände ändå att det var värt ett försök. 
Karl träffade killen och bad med honom: "Gud om du finns, hjälp mig för jag orkar inte leva så här en dag till". Karl kände Guds närvaro och bestämde sig för att sluta med knarket.
– Jag gick ut från pingstkyrkan, stampade sönder mina sprutor och borstade ned dem i en brunn. Sen blev jag jättesjuk dagen efter. 
Några dagar senare mötte Karl ännu en människa. En person som hade varit hans kontaktperson på ett stödboende inom Stadsmissionen, som nu erbjöd sig att söka hjälp åt Karl.
– Jag hade hållit på i flera månader och försökt få hjälp. Jag vet inte vad hon gjorde men efter fem dagar hade jag fått en plats på avgiftningen i Örebro. 
På plats träffade Karl en läkare som även jobbade på LP:s behandlingshem. Han frågade om Karl ville komma tillbaka dit. Efter fem dagar flyttade Karl från avgiftningen till LP.

Fri från hepatit C

Tredje gången på LP var Karl helt slut som människa, trött, trasig och nedkörd i droger. Han hade förlorat allt och kände därför att den här gången ville han göra allt annorlunda. Han bestämde sig för att läsa Bibeln, börja be och försöka följa Jesus.
I Bibeln läste Karl om dopet, att man skulle begrava sin gamla människa och sitt gamla liv och få ett nytt liv med Gud. Det var något han verkligen ville ha.
– Jag bestämde mig för att jag skulle döpa mig och börja ett nytt liv. Jag ville döpas i havet på Gullbrannalägret 2015.  Så jag åkte dit, blev döpt och fick möta Gud jättestarkt. Det blev verkligen en brytpunkt för mig, säger Karl.
– Jag hade begravt den gamla människan och den nya började växa fram. Jag var jätteglad och hade även tagit emot förbön för den hepatit C jag haft sedan jag var 16.
Karl glömde att han fått förbön för det, men ett år senare när han kallades in på en undersökning fanns inga spår av sjukdomen kvar.
– Jag hade sett Gud göra mirakler. Han hade befriat mig men ändå blev jag överrumplad över att han gjorde mig hel. Att han befriade mig är en sak. Men sen att han fick ut den här skiten ur mitt blod och gav mig färskt blod. Det blev jag ganska överrumplad över.
En tid efter Gullbrannalägret var det dags för utslussning. Karl vistades varannan vecka på LP-hemmet och varannan vecka inneboende hos en kompis. I december 2015 var utslussningen klar. Karl bestämde sig då för att gå bibelskola i Pingstkyrkan med start i januari 2016.
– Jag tänkte att om jag skulle berätta för människor om vem Jesus är, så ville jag lära mig vad som står i Bibeln på riktigt, säger han.
På bibelskolan träffade Karl sin blivande fru Olivia. De fattade snabbt tycke för varandra och inom ett par veckor blev de ett par. 14 månader senare var de gifta och idag har de två barn tillsammans. I och med att Karls liv ordnat upp sig har han även fått hem sin äldsta dotter på heltid, då hennes mamma fortfarande sitter fast i sitt missbruk.
Idag jobbar Karl heltid på LP-kontakten i Linköping med att hjälpa andra som har det som han en gång hade det.
– Idag jobbar jag väldigt nära droger. Rätt vad det är så kommer det haschlukt rakt upp i ansiktet på mig på jobbet när jag är ute någonstans. Det skulle kunna vara en farlig miljö men jag känner att jag har ett val idag. Jag känner verkligen att Gud ger mig styrka och kraft i det för jag har blivit fri på insidan.      
RICKARD BRANSELL