Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Kjell Ericsson prisades på Centerstämma

Robin Olsson | 10 okt , 2019
Kjell Ericsson, mångårig riksdagsman, kommunalråd och entreprenör, prisades för sina insatser under Centerpartiets stämma i Karlstad genom att tilldelas partiets finaste förtjänstmedalj; Bramstorpsplaketten. – Det är en stor ära att få ta emot denna fina utmärkelse, även om jag inte varit aktiv i Centern eller politiken på tio år, säger Kjell Ericsson till Inblick.
Kjell_Ericsson_prisades_pa_Centerstamma
Det var under Centerpartiets stämma i Karlstad som partiet valde att uppmärksamma flera av sina medlemmar som gjort framstående insatser. 
– Det var en fantastisk bankett med god mat och gott sällskap på lördagskvällen på Carlstad Conference Center, där jag fick ha partiledare Annie Lööf till bordet, berättar en hedrad Kjell Ericsson.
– Det är en stor ära att få ta emot Bramstorpsplaketten, även om jag inte varit aktiv i Centern eller politiken på tio år.

Lång karriär

Kjell Ericsson utgav för ett antal år sedan en bok där han berättar om människor han mött och vad han åstadkommit under sina många år i maktens korridorer. 
– Annie Lööf fick min bok efter ett besök förra året i Säffle och kanske det är orsaken att jag nu fick ännu en medalj, säger Ericsson med glimten i ögat.
I presentationen på stämman omtalade Annie Lööf boken; “Några stunder efter vägen i mitt liv”. Hon hyllade Ericsson för hans insatser för gränshandeln, för kommunal utveckling och för hans nit i riksdagen där han blev en av Centerns centrala gestalter under tio år och författare till, som hon sa “fler än 600 motioner”. Lööf omnämnde även att Kjell Ericsson tidigare prisats som Årets Värmlänning och tilldelats H.M.K medalj i  åttonde storleken för sina insatser.

Värdig mottagare

Daniel Bäckström (C) var på plats och tog fina bilder. Han säger i en kommentar till Inblick:
– Jag gläder mig med Kjell Ericsson som är en värdig mottagare av Branstorpsplaketten. 
Kjell Ericsson, 73 år, har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Genom livets hårda skola började han som skogsarbetare och bonde men utbildade sig sedermera till polis, ett yrke han utövade i hela 18 år. Efter några år i Trollhättan, Åmål och Säffle flyttade familjen hem till Västra Fågelvik i Värmland. Något år efter hemkomsten började han engagera sig politiskt för Centerpartiet. Detta blev början till en 23 år lång politisk karriär där han var kommunalråd i 13 år och riksdagsman i tio år mellan 1988-1998. Karriären som kommunalråd avslutades med etablerandet av Töcksfors Shoppingcenter. 
– Jag har alltid försökt att hitta lösningar på problem och försökt att stå för mina åsikter, oavsett i vilket sammanhang jag befinner mig. 
Kjell Ericsson har vid flera tillfällen varit tillfrågad om att bli partiledare för Centern, ett kall han aldrig varit intresserad av.
– Jag har tackat nej, säger han.  

Kämpat för näringslivet

Redan under sina år i riksdagen använde Ericsson sina kontakter i maktens boningar för att hjälpa företagare att lyckas.
– Näringslivet är motorn i hela vårt samhälle och företagsfrågor har alltid legat mig personligen och även Centern varmt om hjärtat. 
– Efter min politiska karriär har jag innehaft ett antal styrelseuppdrag och arbetat som rådgivare och konsult. Olav Thongruppen har etablerat sig i gränshandeln och det är en otrolig utveckling där säger Kjell som varit delaktig i hela den resan sedan 2003. 

Torbjörn Fälldin en förebild

Före detta partisekreteraren Åke Pettersson från Vimmerby fick även han mottaga samma utmärkelse och han sa till Centerstämman:
– Centervänner. Om jag får travestera James Bond, så ska jag säga att vi är inte skakade men rörda. Bramstorpsplaketten är ju ett erkännande av många års engagemang och insatser som vi ödmjukt tar emot. Axel Alarik Pehrsson Bramstorp har ingen av oss träffat men vi gick in i partiet under Gunnar Hedlunds ledning och vi blev ett parti för alla med Torbjörn Fälldin. Stora i både landsbygd och småstad.
Torbjörn Fälldin var även Kjell Ericssons personliga förebild.
– Torbjörn var en fantastiskt fin människa och en stor inspiration för mig i mina tidiga år som politiker. 
Idag har Kjell inga politiska uppdrag annat än som kyrkopolitiker och ordförande i församlingsrådet i Västra Fågelvik.
ROBIN OLSSON

Fotnot: Axel Pehrsson Bramstorp var jordbrukare från Skåne, liberal riksdagsman och sedermera Bondeförbundets partiledare. Han ingick i Per Albin Hanssons regering från 1936 som jordbruksminister, en post han även hade under Samlingsregeringen 1939-1945. Han var under tre månader 1936 statsminister i den så kallade “semesterregeringen” och därmed den som innehaft detta ämbete kortast tid i svensk historia.