Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

– Låt oss hedra Astrid Lindgrens minne

Robin Olsson | 17 okt , 2019
Kristdemokraten Gudrun Brunegård från småländska Vimmerby har motionerat i riksdagen om att införa en nationell minnesdag efter barnboksförfattaren Astrid Lindgren. – Astrid Lindgren har som person, författare och opinionsbildare påverkat sin omvärld på ett sätt som överträffar de flesta samtida svenska medborgare, säger Gudrun Brunegård till Inblick.
Lat_oss_hedra_Astrid_Lindgrens_minne
Det är Nobeltider, då de olika nobelprisen tillkännages på löpande band. Författaren Astrid Lindgren fick aldrig detta pris. Men nu kan hon få en egen minnesdag, närmare bestämt på sin födelsedag den 14 november. Detta ifall riksdagen ställer sig bakom en motion författad av kristdemokraten Gudrun Brunegård som kommer från Astrid Lindgrens hemstad Vimmerby.

Miljoner läsare 

– Få nutida författare har påverkat det svenska folket, ja, hela världen, som Astrid Lindgren. 
Astrid Lindgrens verk hade 2018 översatts till 104 språk och bara under år 2010 såldes runt 145 miljoner böcker författade av henne, säger Gudrun Brunegård till Inblick.
– Jag kommer själv från Vimmerby och därför var det naturligt för mig att min första motion i riksdagen skulle handla om Astrid Lindgren. Hemmet där hon föddes är idag ett museum där man tidigare tillkännagav vinnaren av ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award). 
Astrids pappa Samuel August Eriksson var prästgårdsarrendator på Näs i Vimmerby . Det finns även ett modernt museum skapat till hennes 90-årsdag, instiftat av Göran Persson. 
Astrid Lindgrens karriär som författare startade med Pippi Långstrump som hon skrev till sin dotter Karin. Sedermera författade hon Saltkråkan, Emil i Lönneberga, Alla vi barn i Bullerbyn, Bröderna Lejonhjärta, Madicken. Ja, listan kan göras mycket längre. 
Brunegård anför i sin motion: “Astrid Lindgrens författarskap har blivit ett kulturarv, med ett persongalleri och tankegods som såväl stora som små refererar till och citerar från, både i Sverige och i andra delar av världen. Hon räds inte det svåra och mörka, utan förmedlar ett starkt rättvisepatos med djup empati och solidaritet med samhällets svagaste. Hon står upp för alla människors lika värde och förmedlar goda, allmängiltiga värderingar med varm humor och osvikligt hjärta. Kanske är det därför hon har blivit så uppskattad i vitt skilda kulturkretsar runt vår jord”.
När det gäller filmatiseringarna av hennes böcker som så många kan relatera till måste man nämna två aktörer som bidragit till att göra Astrid Lindgren odödlig, nämligen tonsättaren George Ridel och regissören Olle Hellbom. Tillsammans med Astrid satte de bild och ton till hennes alster som formar ett tidsdokument som än idag griper både barn och vuxna.
– Astrids böcker ger prov på ett stort författarskap som kan tala till barn och vuxna om svåra saker som sjukdom, död, krig och annat elände men ändå i slutändan inge hopp, säger Brunegård.  

Aktiv samhällsdebattör

Astrid Lindgren skrev under andra världskriget en dagbok i vilken hon genom citat ur radiotal, tidningsartiklar, brev och personliga upplevelser ger en unik inblick i hur vardagslivet i Stockholm tedde sig under denna svåra tid av beredskap och ransonering. Denna bok blev den första hon skrev men den gavs inte ut i tryck förrän 2015 under rubriken; Astrid Lindgrens Krigsdagböcker 1939-1945. I denna ger Astrid uttryck för många personliga åsikter rörande politik och tro. 
Enligt Gudrun Brunegård var Astrid i rollen som samhällsdebattör en kraftfull opinionsbildare, med samhällsförändrande effekter.
– 1976 skrev Lindgren en satirsaga om det svenska skattesystemet som många tror bidrog till regeringsskiftet samma år, då hon skrev om “Pomperipossa i Monismanien” där man betalade mer än 100 procent i skatt. En skakad finansminister Gunnar Sträng var tvungen att erkänna att Monismanien var dåtidens Sverige.
På senare år har filmatiseringen av Pippi Långstrump i regi av Olle Hellbom, klippts om av SVT, där Pippis pappa nu endast är “kung” och inte som i originalet; “negerkung”. 
– Vi tror att det kan upplevas sårande eller nedsättande för barn som ser och hör det här, sade Paulette Rosas Hott, försäljningschef på SVT i en kommentar till åtgärden. 
– Personligen tycker jag detta är att göra våld på författaren och hennes verk, hon förklenar ingen och ger endast uttryck för en benämning som var rådande på den tiden utan att vara rasist. Vill man kan man med fördel ha ett förklarande förord. Astrid trodde att barn var kompetenta att tänka längre, säger Brunegård.

Hoppas på stöd

Brunegård hoppas att motionen ska bifallas:
– Detta var första gången jag hade chansen att lägga denna motion, så jag valde att göra den som enskild motion, även om jag vet att dessa avslås nästan slentrianmässigt. Jag har dock partiets stöd bakom mig så avslås den i år lär den återkomma. 
– Astrid Lindgren har påverkat sin omvärld på ett sätt som överträffar de flesta samtida svenska medborgare. Hennes popularitet håller i sig generation efter generation, därför borde hon uppmärksammas med en egen dag, förslagsvis på hennes födelsedag den 14 november då hennes gärning uppmärksammas på ett särskilt sätt, avslutar Brunegård sitt förslag.
Inblick har varit i kontakt med Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman som i skrivande stund inte önskar att ge några kommentarer då hon inte hört talas om förslaget i sin helhet. 
ROBIN OLSSON