Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Humanisterna vill förändra begravningslagen

Redaktionen (Göran Jacobson) | 24 okt , 2019
Humanisterna vill verka för en förändring av begravningslagen för att på så sätt göra det enklare för människor att kunna sprida och förvara askan efter avlidna anhöriga. För två veckor sedan besökte representanter för Humanisternas förbundsstyrelse kulturdepartementet för att framföra sina önskemål om en översyn av begravningslagen.
Humanisterna_vill_forandra_begravningslagen
Det är i en debattartikel daterad i maj i år som föreningen Humanisterna skriver om hur de vill att en reformering av begravningslagen ska se ut. Där pekar Humanisterna bland annat på att rätten att förvara, dela och sprida aska efter en älskad persons död är starkt kringskuren. "Försök att föreställa er sorgen hos de föräldrar som miste sin dotter för att sedan bli informerade om att det inte är tillåtet att förvara askan efter sitt älskade barn hemma - trots att det var dotterns och föräldrarnas gemensamma önskan", skriver de.

”Onödigt stränga regler”

Enligt Humanisterna bygger vår nutida lagstiftning på ”traditionellt kristna föreställningar” som, enligt föreningens synsätt, "i dag är olämpligt eftersom staten ska vara religiöst neutral". Hanteringen av urnor omgärdas av "onödigt stränga regler", skriver de bland annat i sin debattartikel.
Det finns inte "rationella skäl" för att förbjuda förvaringen av askan i hemmet, skriver Humanisterna och konstaterar vidare att detta är tillåtet i flera andra länder och att "till och med påven tillåter i ´allvarliga och exceptionella fall´ hemförvaring av urnor". Föreningen vill även göra det möjligt att sprida aska på fler platser än vad som är tillåtet i dag. Humanisterna skriver vidare i artikeln att de vill se en översyn av begravningslagen i sin helhet.

Verkar för ateism

Under mötet med Anders Lind, sakkunnig hos kultur-och demokratiminister Amanda Lind, diskuterades även rätten att utse vigselförrättare och statens stöd till trossamfund.
Förbundet Humanisterna är en svensk förening som verkar för sekularism, sekulär humanism, vetenskaplig skepticism och ateism. Förbundet bildades 1979 med namnet Human-Etiska Förbundet, men ändrade 1999 namnet till Humanisterna. Föreningen har idag cirka 
5 500 medlemmar.
REDAKTIONEN