Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

– Halloweenfirandet har avtagit

Robin Olsson | 31 okt , 2019
Floristen Helena Östberg från Karlstad upplever att firandet av Halloween har avtagit medan fler och fler uppmärksammar Alla helgons dag. – För ett antal år sedan sålde vi mer Halloweenkreationer men numera upplever jag att folk spenderar mer pengar på Alla Helgons dag.
–_Halloweenf irandet_har_avtagit
Alla helgons dag inföll tidigare alltid den första november men är nu sedan 1953 förlagd till första lördagen mellan den 1-6 november. Floristen Helena Östberg från Karlstad upplever att firandet av Halloween har avtagit medan fler och fler uppmärksammar Alla helgons dag.
– För ett antal år sedan sålde vi mer Halloweenkreationer men numera upplever jag att folk spenderar mer pengar på Alla helgons dag. De köper oftare färdiga kreationer till att smycka sina anhörigas gravar. 
Själv gillar Helena högtiden men hon medger att hon inte själv går till kyrkogården för att smycka gravar.
– Jag personligen besöker inte kyrkogården så ofta på Alla helgons dag, däremot tänker jag ofta på mina nära och kära som gått ur tiden. 

En samlingsplats

Under denna högtid lyser kyrkogårdarna upp i hela vårt land och gravvårdarna förbyts ofta till mötesplatser där släkt och grannar träffas sporadiskt, tänder sina ljus och byter några ord. 
– Det blir vanligare och vanligare att folk vallfärdar till kyrkogården här för att smycka graven och tända ljus till Alla helgons dag, säger kyrkvaktmästaren Lars-Göran Larsson. 
– Jag har jobbat här i 20 års tid och det har blivit en klar förändring mot tidigare. 
Själv är han med och smyckar ett sextiotal forngravar i tillägg till sina morföräldrars och sin mors grav.
– Här på landsbygden är det fortfarande vanligt med jordbegravningar och att man vill hedra minnet av sina nära och kära. Vi har ännu inget tredje gravskick här med askgravplats som blivit vanligt i städerna, säger Larsson. 

Lång tradition 

Alla helgons dag har långa traditioner som går tillbaka till medeltiden i Sverige och de övriga kristna länderna. I de romersk-katolska och ortodoxa länderna upplyfter man helgon och martyrer och även i de protestantiska länderna är detta åminnelsedagen av de döda, eller “Alla själars dag”. 
– I kyrkan tänder vi ljus och minns de som avlidit under året i vår församling, berättar Lars-Göran Larsson, medan han krattar löv i den sprakande höstglöden. 
– Det är många timmars arbete med att göra i ordning kyrkogården till denna dag som är högtidsdagen för oss på hösten.
– Den vanligaste dekorationen är att man lägger granris, planterar ljung och tänder ett ljus i en gravlykta. Det har blivit vanligare med elektriska ljus och ljus som går på solceller men till just denna högtid är det många som väljer det traditionella levande stearinljuset, avslutar Larsson. 

En förkortning

Halloween var från början en förkortning eller förvrängning av “All Hallows Eve”, Alla helgons afton. Den har utvecklats till något helt annat. 
– Intresset för pumpor, spöken och gastar ser ut att ha nått sin kulmen och avmattats en aning, åtminstone här hos oss, berättar Helena Östberg som arbetar på en blomsteraffär i centrala Karlstad. 
De färdiga kreationer som det finns gott om i butiken har olika priser beroende på storlek, form, färg och val av blommor. Det finns även kreationer som det går att sätta ljus inuti.  
– Det är många kunder som köper med sig fina blommor hem, eller till gravarna, avslutar hon medan hon tar hand om en ny kund som kommer in i affären. 
R​OBIN OLSSON