Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

Sverige står inför en ny skidsäsong

Lovisa Landin | 07 nov , 2019
Med alltfler svenska framgångar i minnet går våra svenska åkare in i en ny skidsäsong. Det internationella skidförbundet FIS bjuder på många chanser till nya medaljer. Men alla åkare kan inte vara med och utmana. För Hanna Falk väntar operation och rehabilitering.
Sverige_star_infor_en_ny_skidsasong
De svenska världs- och olympiamästarna står nu inför en ny skidsäsong. Årets värlscupspremiär, den 29 november, bjuder på sprinttävlingar i klassik stil i den finska staden Ruka. 
Tour de Ski står även med på schemat i årets världscup med början den 28 december. Touren börjar med en masstart i Lenzerheide och avslutas den 5 januari med kampen uppför, ja du läste rätt: uppför, den numera ökända slalombacken i Val di Fiemme.
Det internationella skidförbundet FIS bjuder också på de alltid så händelserika sprinttävlingarna i Dresden 11-12 januari. Då banan är kort, trång och relativt platt krävs det både tur och skicklighet för åkarna att vara först över mållinjen.

Svenska stjärnskott

Norge har dominerat sporten i många år men de svenska damerna har smugit sig in på fler och fler pallplatser.
Svenskorna, med Stina Nilsson och Maja Dahlqvist i spetsen har tagit över täten i sprintvärldscupen. 
Den tidigare ohotade långdistansåkaren från Norge, Therese Johaug, som förra säsongen kommit tillbaka från sin dopningsavstängning, utmanas nu inte bara av sina landsmänninnor. Det svenska landslaget har fyllts på av de unga stjärnskotten Ebba Andersson och Frida Karlsson som gång på gång utmanar de tidigare så dominerande norska åkarna även på de längre distanserna.
För Hanna Falk väntar dock operation och rehabilitering några månader framöver. Hon meddelade på sina sociala medier i oktober att hon tvingas avstå från tävlingar på grund av diskbråck. 

Kan herrarna matcha?

För de svenska herråkarna är pallplatserna många färre. Åkare som Emilj Jönsson, Marcus Hellner och Johan Olsson har gått i pension och hålet verkar vara svårt att fylla.
I vårt grannland Norge däremot, strömmar det in nya talanger. Inte minst den unga Johannes Høsflot Klæbo som med sin yviga stil inte bara vunnit enstaka lopp utan hela sprintvärlscupen.
Frågan många supportrar ställer sig är: Kan våra svenska herrar matcha de svenska damernas stora insatser i år?
LOVISA LANDIN

Längdlandslagets A-lag 
säsongen 2019/2020

Damer
Ebba Andersson
Maja Dahlqvist
Hanna Falk
Charlotte Kalla
Frida Karlsson
Stina Nilsson
Evelina Settlin
Jonna Sundling

Herrar
Jens Burman
Calle Halfvarsson
Johan Häggström
Teodor Peterson
Oskar Svensson
Viktor Thorn

Vanliga skidtermer

Masstart är en tävlingsform där alla åkare startar loppet samtidigt. De har på så sätt koll på vilken placering de har genom hela loppet. Den första åkaren i mål vinner masstarten.

Individuell start är en tävlingsform där åkarna startar i intervall, oftast 30 sekunder, på samma bana. Den som tar sig igenom loppet på snabbast individuella tid vinner. 

Jaktstart är en tävlingsform där åkarna startar med tidsskillnad som är uträknad efter deras resultat i tidigare etapper. 
Alltså: om åkare A gick i mål 2 minuter innan åkare B i loppet som ligger till grund för jaktstarten kommer åkare A få starta jaktstarten 2 minuter innan åkare B. Den som går i mål först vinner.

Tour de Ski är en tävling som består av 9 deltävlingar, av olika sorter, på 11 dagar. Touren körs varje år i slutet av december-början av januari.
Slutplaceringarna bygger på totala tiden och inte på placering i de olika loppen.
Den sista deltävlingen avgörs med jaktstart. Deltävlingens mål ligger högt uppe i en slalombacke och en stor del av loppet går brant uppför i en slalombacke.

Väldscupspoäng får åkare genom att placera sig på 30:de plats eller bättre i en världscupstävling. Ju bättre placering en åkare får ju mer poäng får de. 
Den som har flest poäng bland herråkare, respektive damåkare, när världscupsäsongen är över vinner den totala världscupen.

Sprint är kortdistanslopp, oftast är banans längd 1-1,5 km. 
Tävlingen börjar med ett kval, de tävlande startar där individuellt men på samma bana, de med de 30 bästa tiderna går vidare till olika heat. 
Heaten består av åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och slutligen en final, allt på samma bana.
De två bästa i varje heat, samt de två med bäst tider från varje omgång, går vidare till nästa omgång heat. 
Eftersom sprintloppen kräver andra egenskaper av åkarna än de längre loppen, har det internationella skidförbundet skapat en sprintvärldscup parralelt med världscuppen. I varje tävling samlar åkarna poäng. Poängen är blir fördelade i stigande skala beroende på placering.

Fristil kallas även skate då stilen påminner om en skridskoåkares teknik. Åkaren skjuter skidorna utåt framåt; detta samtidigt som stavarna skjuts bakåt. Skidorna i denna stil är kortare än i klassisk stil medan stavarna är längre. 
Fristil innehåller 5 olika växlar som inom Sverige vanligtvis benämns från 1-5. 
Den fria stilen kom till sist att bli en egen gren i tävlingssammanhang (i mästerskapssammanhang från VM 1987) då den visade sig vara klart snabbare än den klassiska.

Klassisk stil är en stilart som innehåller fyra tekniker: diagonalgång, stakning, stakning med frånskjut och saxning. 
Vid diagonalgång flyttar armar och ben sig på samma sätt som när man går utan skidor. Man skjuter en skida framåt och skjuter ifrån med den andra skidan. Samtidigt trycker man den ena staven bakåt, staven på samma sida som frånsparksskidan. Sedan gör man samma sak fast med motsatt fot och arm och fortsätter så. 
Vid stakning skjuter man endast ifrån med stavarna och låter skidorna glida på snön. Man kan kombinera stakning och diagonalgången, stakning används när det är plant eller i små nedförsbackar. 
I branta utförsbackar används oftast fartställning. I väldigt branta uppförsbackar används saxning, där man formar skidorna till ett V och stavarna används som vid diagonalgång.

Valla är fett som man stryker på under skidor eller annan utrustning för att få bättre fäste och/eller glid mot snö. Olika vädertyper kräver olika valla.
I världscupen har de allra flesta landslag ett vallateam. I samråd med åkarna tar de inför varje tävling fram en unik blandning för att ge de tävlande optimala förutsättningar.