Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


25 jun, 2020
04 jun, 2020
02 jun, 2020

30 år sedan Berlinmuren föll

Ruben Agnarsson | 14 nov , 2019
I lördags var det 30 år sedan Berlinmuren föll. Händelserna den 9 november 1989 ledde till glädjescener i Europa medan Sverige närmast hamnade i ett chocktillstånd. – Det som hände i DDR för 30 år sedan förklarar Putins revanschism, menar Stasi-experten Svante Winqvist.
30_ar_sedan_Berlinmuren_foll
– Det är väldigt vemodigt på något sätt, svarade Jörn Donner på programledaren Jarl Alfredius fråga i SVT Aktuellt om vad han tyckte om Berlinmurens fall när nyhetsprogrammet precis hade skildrat euforiska glädjescener i övriga Europa efter att muren hade fallit.
– I Sverige var reaktionen negativt häpen, konstaterar Svante Winqvist, som har en bakgrund i militära underrättelsetjänsten och har forskat om Stasis verksamhet i Sverige.
Han var verksam i IB (ska inte blandas ihop med IB03 som leddes av socialdemokraternas partikansli) och har bland annat gett ut rapporten ”DDR:s underrättelsekontakter i Sverige” för föreningen Sverige öga och öra.
Svante Winqvist nämner om en konferens i Potsdam i februari 1990 där det svenska fredsforskningsinstitutet Sipri och den östtyska motsvarigheten IPW till och med försökte rädda kvar DDR som egen stat. Svante Winqvist beskriver Sipri som en sorts hjälpplattform för östligt spionage.
– Det satt en Stasi-spion i Sipris styrelse, Karlheinz Lohs. Han var Stasi-spion sedan 1960, jag har fått ut hans akt från Stasi-arkivet, fortsätter han.

Partitrogna

IPW hade enligt Svante Winqvist många Stasi-medarbetare, de jobbade för DDR:s centralkommitté och bestod av ett nätverk av partitrogna personer i Gorbatjov-falangen.
– IPW förespråkade nedrustning, precis som Palme-kommissionen och en rad andra institutioner i Sverige och Finland, liksom Fredsforskningsinstitutet i Hamburg. Det var samma resonemang som valsade runt i alla dessa institutioner.
– Stellan Arvidsson och andra svenskar inom den utrikespolitiska delen av socialdemokratin  investerade sin politiska trovärdighet i detta utifrån en naiv tro att DDR gick att rädda genom marginella justeringar, summerar Svante Winqvist och nämner samtidigt avhoppade KGB-spioner som beskriver hur glasnost och perestrojka egentligen var en skenmanöver.
– Det är en rimlig hypotes, fortsätter han och citerar Dmitrij Manuilskij, sovjetisk politiker och diplomat, som redan på 1930-talet talade om att en gång i framtiden ”sjösätta den mest spektakulära fredsrörelsen någon skådat. Det kommer att bli elektrifierande ouvertyrer och aldrig förr sedda eftergifter. Kapitalistländerna, dumma och dekadenta, kommer att medverka till sin egen undergång… Så fort deras gard har sänkts, skall vi slå dem med vår knutna näve!”

Dubbla budskap

Svante Winqvist beskriver hur det skedde en gigantisk uppbyggnad av sovjetiska kärnvapen fram till mitten av 1980-talet, samtidigt som fredsrörelser i västvärlden som infiltrerats av Sovjet drev ensidiga nedrustningkrav mot väst.
– Palme-kommissionen var ett uttryck för den här gråtmilda pacifismen. Visst, en faktisk nedrustning skedde på 1990-talet, men när Ryssland började upprusta igen hann västvärlden inte alls med, betonar han.
Vladimir Putin var KGB-agent i östtyska Dresden 1985-1990. I fjol hittades hans Stasi-ID.
– I kaoset som uppstod år 1989 motade Putin bort en folkmassa i Dresden, med hänvisning till att KGB-kontoret var sovjetiskt territorium. Han gick dessutom i smyg till Stasi-högkvarteret och räddade undan Stasis pärm med KGB-kontakter i Dresden.
– Han rekryterade dessutom en sovande rysk Stay behind-grupp i Tyskland där ledaren förrådde honom och några år senare gick till den västtyska underrättelsetjänsten. Putin var en djärv person som blev besviken och upplevde sig sviken. Det som hände i DDR för 30 år sedan förklarar Putins revanschism, menar Svante Winqvist när han analyserar utvecklingen i dagens Ryssland.

Romarrikets fall

Bo Theutenberg var professor i folkrätt på Stockholms universitet, samt folkrättsexpert på såväl UD som Försvarsstaben, på 1980-talet.
Samma dag som Berlin-muren föll avtackades han på Försvarsstaben och jämförde i sitt tacktal med det som just då skedde med när Romarriket föll år 476.
– Den historiska dimensionen var att Sovjetimperiet höll på att ramla sönder inför våra ögon. Här hemma i Sverige tyckte man inte alls om att Berlinmuren föll. Här i Sverige betraktades DDR som en intressant och vänligt sinnad stat som vi hade samarbeten med på bland annat nedrustnings- och utbildningsområdena, säger Bo Teutenberg.
– Östtyskland var något av ett mönstersamhälle för det socialistiska Sverige som då växte fram och Stasi och KGB höll Sverige i ett järngrepp. Infiltrationen och desinformationen var enorm från 1960-talet ända fram till våra dagar.
– Ledaren för vänskapsförbundet Sverige-DDR, biskop Lars Carlzon, var rent av ledsen över att muren hade fallit. Det fanns ett önsketänkande om att detta snart skulle rätta till sig.

Farlig tid

Bo Theutenberg lämnade UD åren 1986-1989 i protest mot UD:s eftergiftspolitik gentemot Sovjet. En avgörande faktor var att han blev underminerad av kabinettssekreterare Pierre Schori när han skulle förhandla med Sovjet.
Bo Teutenberg hjälpte istället Lettland att kasta ut kommunismen när de behövde en tuff förhandlare mot Sovjet vid Baltikums frigörelse.
– Det kunde jag inte göra i Sverige, jämför han och konstaterar att Sverige har spelat en viktig roll för att hålla socialismen vid liv och hjälpa Ryssland till att återfå sin roll.
– I dag kan man fråga sig vad som egentligen hände. Var det en planerad nedgång i Sovjetväldet för att invagga väst i tron att Sovjet fallit och att den militära kapaciteten var ofarlig? Många köpte den bilden, inte minst Sverige, säger Bo Teutenberg och beskriver hur KGB bjöd in sina västliga motsvarigheter till KGB-högkvarteret i Moskva i början av 1990-talet.
– Putin hade en plan hur man skulle återuppväcka Sovjets kraft och styrka, inklusive underrättelsetjänsterna. Det som man trodde var borta har nu kommit tillbaka med full kraft. Vi har hamnat i en situation som är nästan lika illa som under Sovjetperiodens allra farligaste tid, avslutar han.
​RUBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se