Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

”Gängkriget i Östergötland kommer fortsätta”

Göran Jacobson | 30 apr , 2020
Det pågående gängkriget i Östergötland har skördat ytterligare ett dödsoffer. Men tack vare ett intensivt och mycket framgångsrikt polisarbete kunde de två gärningsmännen till den senaste dödsskjutningen snabbt gripas och häktas. – Kriget kommer fortsätta så länge inget av gängen viftar med vit flagg och ger upp, vilket inte finns på kartan, säger Inblicks uppgiftslämnare ”Niklas”.
Gangkriget_i_Ostergotland_kommer_fortsatta
Sent på kvällen den 9 april blev en man i 40-årsåldern skjuten till döds och en annan person svårt skottskadad utanför snabbmatsrestaurangen Max på Ingelstaområdet i Norrköping. Den mördade mannen var ledare för det kriminella mc-gänget No Surrender och var i januari måltavla för ett mycket kraftigt bombattentat i sin bostad i stadsdelen Hageby, vilket Inblick kunde rapportera om i samband med händelsen. Enligt uppgifter till Inblick är mordet och mordförsöket en upptrappning av det pågående gängkriget i Östergötland.
Det skulle i så fall innebära att såväl bombattentatet som den senaste skjutningen är två händelser i en lång rad incidenter, ofta med dödlig utgång, som inträffat i det pågående kriget mellan två rivaliserande kriminella mc-gäng i Östergötland. De två fraktionerna – veteranerna i Bandidos och uppstickaren No Surrender – strider om kontrollen av narkotikamarknaden i regionen, en smutsig ”affärsverksamhet” som omsätter hundratals miljoner kronor årligen.
– Bandidos är ett gäng fegisar som inte vågar möta fienden ansikte mot ansikte. Därför skickar de fram torpeder som gör jobbet åt dem, säger ”Niklas” till Inblick.
”Niklas” är en uppgiftslämnare som står de kriminella nätverken i Östgötaregionen nära. Om det skulle framkomma vad han heter i verkligheten skulle han med all säkerhet vara nästa person på något av gängens dödslista. 
”Niklas” berättar för Inblick att den mördade 40-åringen efter bombattentatet mot sin bostad i januari haft en hotbild mot sig som utretts av polisen. Men trots detta blev mannen, som var far till tre minderåriga barn, dödad.

Framgångsrikt polisarbete

Polisen satte snabbt in alla sina resurser i jakten på de skyldiga till mordet utanför snabbmatsrestaurangen. Ett mycket stort antal personer befann sig inne i Max-restaurangen när mordet skedde på parkeringen strax utanför byggnaden och blev åsyna vittnen till det inträffade. Tack vare ett framgångsrikt polisarbete kunde de två gärningsmännen till dödsskjutningen utanför snabbmatsrestaurangen snabbt gripas och häktas.
– Direkt efter händelsen inleddes ett intensivt polisarbete som snabbt kunde leda till att två personer kunde gripas för inblandning i mordet, förklarar kammaråklagare Anna Hjorth som leder förundersökningen vid Åklagarkammaren i Norrköping, i ett pressmeddelande på Åklagarkammarens hemsida.
– Jag har i dag under morgonen begärt två män häktade som båda är födda i början av 1990-talet. Den ene mannen begärs häktad för mord och försök till mord. Den andre mannen begärs häktad för skyddande av brottsling, grovt brott, fortsätter Anna Hjorth. 
Tingsrätten valde att häkta de båda männen i enlighet med åklagarens häktningsframställningar. Den ene mannen häktades för mord och försök till mord och den andre mannen för skyddande av brottsling, grovt brott, enligt pressmeddelandet som även låter meddela att Anna Hjorth på grund av tidsbrist inte tänker ställa upp på några intervjuer eller presskonferenser.

Måltavla för flera attentat

Bortsett från den senaste dödsskjutningen och sprängdådet i januari har No Surrender, ett relativt nybildat mc-gäng med stora ambitioner att ta över knarkhandeln i Mellansverige och som består av avhoppade medlemmar från Hells Angels och Black Cobra, varit måltavla för ett flertal attentat enbart under det senaste året:
 Dubbelmordet utanför nattklubben Hugo i Norrköping den 5 december.
 Sprängningen av ett femvåningshus i Linköping den 7 juni. Händelsen beskrivs som ett av de grövsta sprängdåden i Sverige de senaste 20 åren. 
 Bombdådet mot en strippklubb i Örebro den 26 juni.
Som genom ett mirakel har ingen person utanför gängens krets satt livet till ännu. Men frågan är bara när den första oskyldiga östgöten av misstag hamnar i skottelden.
– Kriget kommer fortsätta så länge inget av gängen viftar med vit flagg och ger upp, vilket inte finns på kartan. Polisen kan haffa hur många torpeder de vill. De kan ändå inte stoppa något. Det handlar om alldeles för mycket pengar för att något av gängen ska vika ner sig, avslutar ”Niklas”.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se