Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

”Ryssland vill omstörta samhällen i Europa”

Ruben Agnarsson | 30 apr , 2020
Säpo varnar för att främmande makts avsikter och förmåga att påverka Sverige har blivit större och pekar ut Ryssland, som satsar tiotals miljarder kronor varje år på olika desinformationskampanjer. – De satsar nästan mer på det här än på sin krigsmakt, säger säkerhetsexperten Joakim von Braun, som håller på att skriva en bok i ämnet.
Ryssland_vill_omstorta_samhallen_i_Europa
Ryska medier sprider falska nyheter om coronaviruset för att skapa panik och misstro i väst. De leker med folks liv, anser EU-kommissionen.
Det handlar om en omfattande desinformationskampanj från statskontrollerade ryska medier om covid-19 där målet är att fördjupa hälsokrisen i västländer ”i linje med Kremls bredare strategi att försöka omstörta samhällen i Europa”.
Ryssland nekar till anklagelserna.
– Genom att porträttera att västvärldens kollaps snart står inför oss… marknadsför auktoritära stater sig själva som bättre fungerande, sade Per Enerud från EU:s utrikestjänst under en paneldiskussion i Stockholm nyligen.
Patrik Oksanen, från den borgerliga tankesmedjan Frivärld, konstaterade samtidigt att Ryssland och Kina har spridit varandras konspirationsidéer.
– Den här typen av berättelse riktar sig delvis till oss, för att vi ska ge upp tron på vår demokrati. Delvis inåt för att befolkningen ska tycka att det är skönt med en stark ledare som Putin eller det kinesiska kommunistpartiet, sade Oksanen enligt sajten Europaportalen.

WHO korrupt

Nu i mars kom Säkerhetspolisens årsrapport för år 2019 som konstaterade att främmande makts avsikt och förmåga att påverka Sverige har ökat. Ryssland och Kina underminerar grundläggande demokratiska fri- och rättigheter, enligt Säpo.
– Angreppen från främmande makt syftar till att systematiskt försvaga Sverige. Angreppen leder också till rädsla att använda sina fri- och rättigheter och de hotar Sveriges politiska oberoende, sade Klas Friberg när rapporten släpptes.
Säkerhets- och IT-experten Joakim von Braun skriver nu en bok om rysk-sovjetisk desinformation. Han konstaterar att Rysslands desinformation mot USA är mer generell, där corona-viruset bara är en del, medan kineserna är ute efter att skydda sitt rykte kring corona-virusets ursprung.
– Det politiska innehållet är liknande eller de drar åt samma håll, konstaterar han.
Även om Joakim von Braun generellt delvis är kritisk till Donald Trumps sätt att hantera sanningen ger han USA rätt när det gäller landets kritik mot världshälsoorganisationen WHO.
– Det känns som WHO är en väldigt korrupt organisation. De har inte sagt ett ord om Rysslands och Kinas desinformation trots att den i hög grad saboterar WHOs egna informationsarbete! Åtminstone delar av ledningen är väldigt prokinesisk, de är antingen kommunister eller prokinesiska av andra skäl, konstaterar han.

Pågått i 100 år

Joakim von Brauns kommande bok om rysk desinformation handlar om hur Sovjet startade sin verksamhet för hundra år sedan, vilka som har varit involverade vid olika årtionden, hur oerhört välorganiserat detta är och hur hela det sovjetiska och ryska samhället har engagerats i denna verksamhet.
– Hela samhällets resurser involveras i syfte att påverka västvärldens utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Det handlar om att få hela det ryska samhället på krigsfot. Man utnyttjar diplomati, handel, militärövningar – allting samordnas i syfte att förändra vårt synsätt.
– Jag har hittat 150 olika politiska ämnen som använts som hävstänger för att förändra vårt tänkande. Det handlar om 100-tals organisationer och 100-tals arbetsmetoder. Det är en så omfattande verksamhet att man inte tror sina ögon, fortsätter Joakim von Braun.
– Det rör sig om tiotals miljarder kronor varje år, de satsar nästan mer på det här än på sin krigsmakt. Det handlar om att få igenom Moskvas politik utan att behöva starta ett krig.

Hur påverkat är Sverige av den här propagandan?
– På vissa områden där ryssarna har satsat är vi ganska påverkade, säger Joakim von Braun och nämner u-båtsdebatten som exempel.
– Även om marinen har stått på sig så har bevisningen enbart handlat om teknisk bevisning och aldrig om ryssarnas motiv för kränkningsverksamheten. Det är därför man delvis har förlorat debatten eftersom det bara rört sig om bottenspår och ljudspår. Det finns ingen i Sverige som kan tolka de bevisen utom några enstaka personer inom marinen.
– Det finns många element av påverkan för att man ska vinna den politiska debatten. Det är ju därför den svenska försvaret har satsat så otroligt lite på ubåtsskydd. Man har dragit ned allting och man har idag endast tre utlagda linjer i Östersjön där man kan detektera inträngande ubåtar.
– Ryssland har haft stora framgångar i denna fråga, säger Joakim von Braun och nämner opinionsbildare som företräder åsikter som många gånger är identiska med Rysslands. Förre Moskva-ambassadören Sven Hirdman är en av dem.
– Han satt många år i styrelsen för ryska UD:s diplomatskola MGIMO. Hur kan man som svensk diplomat hjälpa Ryssland att träna diplomater som har till uppgift att påverka Sverige genom att "klå upp" svenska diplomater i förhandlingar mellan de bägge länderna?

Underdåniga landet

Förra året grep Säpo en misstänkt rysk spion i centrala Stockholm. Enligt Säpo värvades han av ”en rysk underrättelseofficer som arbetat under diplomatisk täckmantel i Sverige”. Något åtal för olovlig underrättelseverksamhet är inte väckt.
– På 1980-talet utvisade Säpo ungefär tre ryska spioner om året. I dag kan vi inte ens stoppa en rysk underrättelseperson vid gränsen utan att svenska diplomater utvisas från Moskva, säger Joakim von Braun.
– Säpo, UD och regeringen är totalt tillbakapressade. Säpo ska skydda svenska medborgare från utländska underrättelseoperationer, men denna verksamhet kan fortsätta eftersom många på UD är väldigt förstående för rysk påverkansverksamhet.
Joakim von Braun beskriver hur det handlar om att flytta fram positionerna i små, små steg.
– De flesta människor som är påverkade är inte medvetna om det. Säpo var på 1970- och 1980-talet väldigt medvetna om de här påverkansoperationerna och jag var själv med i den verksamheten, konstaterar han.
– De allvarligaste konsekvenserna av denna propaganda är att EU splittras och att Sverige varken går med i Nato eller satsar på totalförsvaret. Vi blir det här underdåniga landet som inte protesterar mot Rysslands framfart, ungefär som Finland på 1980-talet, som inte talade klartext utan höll tyst eftersom det blev obehagligt att protestera.
R​UBEN AGNARSSON