Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

"Gör det som går att göra"

Petter Allgulin | 07 maj , 2020
– Vi har rett ut många svårigheter tidigare. Men många kommer att behöva lite hjälp, särskilt de som är sköra, de som redan har en problematisk tillvaro och de som nu får hela sin tillvaro förändrad, säger Marianne Olsson om hur coronakrisen påverkar människor. Hon ger tips och råd för att klara av situationen.
Gor_det_som_gar_att_gora
Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att äldre inte ska gå ut och avrådan från att träffa barn och barnbarn påverkar människan som är en social varelse. Marianne Olsson arbetar som legitimerad psykoterapeut på S:t Lukas psykoterapimottagning i Växjö och har lång erfarenhet av att arbeta med människor i kris. Stor erfarenhet har hon av att arbeta med äldre människor och pensionärer. 
– Människan är ett utpräglat flockdjur och vi är oerhört beroende av flocken. Ömsesidigheten är jätteviktig för oss. Vi är vana vid att kunna hälsa på släkt och vänner, resa, vara med på dop och begravningar och sitta vid dödsbädden. Den värld vi känner där vi kan göra dessa viktiga sociala aktiviteter - den världen finns inte nu, berättar Marianne.
– Nu har allting snabbt förändrats. Många sitter ensamma och är inte vana vid det, tillägger hon. 

Drabbar äldre

Störst förändring i vardagen upplever de äldre i samhället. 
– De framgångsrika 40-talisterna har blivit en riskgrupp. Många av dem lever goda liv med nöjen, föreläsningar, teater, bio och umgänge. "Så gick man från resurs till risk och det gick väldigt snabbt", var det en som sade.
– De är aktiva, men upplever nu en kraftig försämring då de inte bör träffa någon samtidigt med alla inställda arrangemang och aktiviteter.
Hon ger rådet att se på det som går att göra och lägga energi på det. Samtidigt tycker Marianne att vi i Sverige har det bra i jämförelse med andra länder. 
– Vi har det ändå väldigt bra här i Sverige om man jämför med isoleringen nere i Sydeuropa. Vi kan träffas om vi håller avstånd. 
Hon tipsar även om möjligheterna med videosamtal på exempelvis Skype. 
Enligt Marianne är det viktigt med förtröstan och att tänka att det kommer att ordna sig och inte förlora hoppet. 
– Att förlora hoppet gör väldigt mycket med oss.
Hon ger rådet att inte ta in för mycket av det negativa nyhetsflödet. Om oron ändå kommer uppmanar hon att ringa någon.
Istället för att bli besviken på att evenemang blir framflyttade uppmuntrar hon till att se framemot dem. Samtidigt är det viktigt att vi hjälper varandra och funderar på vad vi kan göra för våra medmänniskor. 

Efter krisen

Marianne tror att fler kommer att behöva samtalsterapi framöver och att de existentiella frågorna kommer att vara viktiga som: "Vad ger mitt liv mening? "Hur ska livet se ut för mig nu?" och "Hur blir det med olika saker i mitt liv nu?"
Hon tror att många reaktioner kommer att komma efter krisen. 
– Tyvärr tror jag det blir mycket posttraumatiskt lidande sedan efter corona, när det har lugnat ner sig.
Hon drar paralleller till stormen Gudrun 2005. 
– Det psykiska lidandet kom till stor del efteråt. Man kände inte igen sin värld längre. 
Samtidigt tror hon att de negativa effekterna kommer att bli större nu.
– Då drabbades en begränsad skara under en kort period. Nu är hela världen drabbad och vi ser inte slutet på det. 
Efter stormen Gudrun hade människor varandra och var inte tvingade till ensamhet, vilket leder till större verkningar, enligt Marianne. 
– Jag tror inte nödvändigtvis att många kommer att bli psykiskt sjuka, men många kommer bli oroliga av olika anledningar. Kommunerna arbetar med åtgärder hur man nu ska möta detta.
– Vi människor vill väldigt gärna ha kontroll. En del i all oro, ångest och depressivitet är förlust av kontroll. I denna coronasituation har vi inte kontroll.

Lär oss hjälpas åt

Marianne tror att vi genom krisen kommer att lära oss att mer hjälpas åt och förstå vikten av den sociala biten i livet. Samtidigt har hon en tilltro till människan och att vi ska klara oss igenom krisen. 
– Jag har ganska god tilltro till både människan, naturen och möjligheterna. Vi har rett ut många svårigheter tidigare. Men många kommer behöva lite hjälp, särskilt de som är sköra, de som redan har en problematisk tillvaro och de som nu får hela sin tillvaro förändrad.
Marianne Olsson är chef på S:t 
Lukas psykoterapimottagning i Växjö och legitimerad psykoterapeut och socionom. 
– Man behöver berätta sin historia för att den ska bli begriplig och för att man ska kunna leva med den, säger Marianne.
Marianne har mycket erfarenhet av samtalsterapi med pensionärer och om omställningen att gå i pension. Hon har sett att många nyblivna pensionärer inte saknar arbetet, men däremot arbetskamraterna och att ha ett sammanhang att gå till. Hon är utbildad inom existentiell hälsa och terapi. Det handlar om att man behöver ingå i något som är större än en själv. 
P​ETTER ALLGULIN