Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

Harald fick fyra blodproppar samtidigt

Nils Bakke | 07 maj , 2020
– Det här är ett mirakel, det är ett mirakel. Två eller tre gånger talade läkaren högt för sig själv, när hon undersökte patienten. Då frågade Harald Hæreid: – Kan jag citera dig med ditt fulla namn? Doktor Manhem svarade: – Ja, det kan du.
Fyra_blodproppar_samtidigt
När Harald Hæreid kollapsade hemma ropade han till Jesus där han låg på golvet. Frun Laila började be i tungor för sin utslagna man. Och dottern Liv fokuserade på att slå nödnummer 112.
Det hände en söndagsmorgon, och med lite trafik på gatorna var ambulansen på plats på tio minuter. Han kördes i ilfart till akuten på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.  
Laila tog snabbt kontakt med kända bedjare. Och Guds änglar var satta i rörelse för att rädda Guds tjänare från dödsdemonen. Som Harald efteråt berättade att han hade sett, och som hade sagt att han hade kommit för att döda norrmannen, bosatt i Göteborg. Detta hände under samma tidsperiod som ett antal andra kända predikanter lämnade denna värld.

Mot alla odds

På väg till akutmottagningen på Sahlgrenska sjukhuset, förlorade han medvetandet helt. En serie undersökningar inklusive magnetisk röntgen, intern fotografering, hjärt- och lungröntgen initierades för att diagnostisera patienten. Harald hade drabbats av blodproppar i båda lungorna, infarkt i hjärtat och blodproppar i hjärnan – samtidigt. Striden verkade förlorad för denna veteran i Guds rike.
– När jag vaknade och levde förklarade läkaren för mig att det som hänt var ett mysterium, berättar han som överlevde mot alla odds.
– Att så många som fyra blodproppar kunde slå på samma gång var statistiskt sett praktiskt taget omöjligt, fortsätter han. 

Andlig seger

– Lite senare fick jag veta att orsaken kan vara ett medfött hål i mitt hjärta, säger Hæreid, som med den informationen fick en möjlig förklaring till ett problem under yngre dagar. Då denna före detta norska juniormästare i höjd- och längdhopp, nämligen aldrig blev den idrottaren som nådde toppen av eliten på längre lopp. Han var tvungen att hålla sig till sprint och hoppa. Men hans största seger var frälsningen då han var 34 år gammal. Och i denna seger gav han bort allt han ägde för det nya livet med Gud.

Den största segern

På sjukhuset hade Harald mer fokus på sina medpatienter än på sin egen sjukdom. Han vittnade om vad Jesus kan göra för patienterna och personalen.
– När jag försökte sprida evangeliet kom jag väldigt nära några människor där, inklusive en av läkarna.
– Och den största segern där var att en av de svåraste av alla medpatienter, som jag först trodde var en ordentlig antikrist, reagerade positivt på det jag sa, uttrycker han och fortsätter:
– Så om det fanns en anledning till att jag åkte till ett sjukhus, var det för att nå människor där också, säger Harald som alltid evangeliserar, överallt för alla människor: på gator som på torg.
– Det gick bra! Det finns inget mer tillfredsställande än att dela evangeliet med människor. Det är en stor glädje och tillfredsställelse. Om inte annat, bara för att säga lite om Jesus.
I drygt tre veckor låg Harald på sjukhuset. Han flyttades från avdelning till avdelning. På Thorax-kirurgiska kliniken övervägdes bröstkirurgi för hjärtsvikt. På rehabiliteringen var han tvungen att öva balansen. Harald vägrade att använda en gångstol. Och kristna vänner fortsatte att be.
– Hustrun Lailas och dottern Livs dagliga besök betydde också mycket för mig, påpekar han. 
Han skickades hem småningom med stora doser medicin, som han mycket motstridigt började ta. Idag bor familjen i Uppsala och Harald är helt medicinfri.
– Läkarna ville då veta om jag hade något mål. Jag sade att målet var att vara minst lika bra som före attacken. Idag har målet uppnåtts.
Och i en uppföljande undersökning av Harald upprepade doktor Karin Manhem två eller tre gånger:
– Det här är ett mirakel ... det är ett mirakel. Två eller tre gånger talade läkaren högt för sig själv, när hon undersökte patienten. Då frågade Harald Hæreid:
– Kan jag citera dig med ditt fulla namn?
Doktor Manhem svarade:
– Ja, det kan du.

Fotnot: Hæreid var med och startade en av de första stora kristna radiostationerna i Norge "OFK;" tillsammans med Hans Bratterud och Øyvind Rygg. Och också den första kristna satellit-tv:n i Europa. Samt "TV Vision Norway", tillsammans med Jan Hanvold.


​NILS BAKKE