Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

Mikael var mobbad i skolan ”Tron på Jesus räddade mitt liv”

Eva Ruderstam | 16 maj , 2020
Livet har inte alltid varit så lätt för Mikael Wallin. Han blev mobbad under många år och gick till skolan med en klump i magen varje dag. Men mitt under den jobbiga tiden fick han ett möte med Jesus.
mikael

Det är i Upplands Väsby i norra Stockholms län som Mikael Wallin har bott under större delen av sitt liv. Som liten gick han på Svenska kyrkans barnverksamhet och hans mamma brukade be barnabönen ”Gud som haver barnen kär” varje kväll innan han skulle sova.
– Men det var inte en aktivt kristen familj och vi var inte ofta i kyrkan.
Skoltiden blev en väldigt jobbig tid, framför allt från årskurs två och upp till årskurs sex. Lektionerna var okej, men rasterna förfärliga.
– Det var jobbigt i stort sett från början. Jag gick i en förberedelseklass och började i den vanliga skolan ett år senare. Klasskamraterna hackade på mig och jagade mig. De tyckte kanske att jag var annorlunda. Det blev både fysiska slag och hårda ord som gjorde ont på insidan och jag kände mig väldigt ensam.

Utanför tillsammans

I klassen fanns också en annan kille som blev mobbad. Utanförskapet förde de båda samman och de kunde ge lite stöd till varandra. Men annars var det inte mycket hjälp som Mikael fick under sina skolår.
– En del lärare såg vad som pågick men gjorde inget åt det. Andra såg ingenting. Mina föräldrar konfronterade föräldrarna till några av mina mobbare på ett extra föräldramöte, men det hjälpte inte. De svarade bara att deras barn inte kunde göra något sådant.
Men mitt under den jobbiga tiden hände något fantastiskt.
– Sommaren när jag var elva år åkte min familj till Löttorps camping. Mamma ville gärna lyssna på Samuelsons, som sjöng i Tältsalongen och ägde campingen. Under ett möte fick både jag och min mamma möta Jesus. Jag minns inte i detalj vad som hände, mer än att Kjell Samuelson bad för mig. Efter det blev jag gladare. Livet kändes bättre. I efterhand kan jag konstatera att tron på Jesus räddade mitt liv.
För under de tuffa åren hände det att Mikael funderade på att ta sitt eget liv.
– Jag var nära att ta mitt eget liv. Jag hade inte skrivit något avskedsbrev, men jag tänkte på det väldigt mycket. Det var Jesus som räddade mig.

Ett budskap från Gud

Familjen kom tillbaka till Löttorps camping under ett par veckor varje sommar. 1990 döpte sig Mikael och gick med i en pingstförsamling i norra delen av Stockholms län.
1991 kom Roger Larsson till Löttorp och predikade. Då skulle Mikael fylla 15 år.
– Jag satt på första bänkraden tillsammans med mina föräldrar och plötsligt kom han fram till mig i bänken. Han tog mig i handen och sade åt mig att ställa mig upp, och så förmedlade han ett budskap som han fått från Gud.
– Roger Larsson sa: ”Jag har sett dig de åren du varit mobbad, säger Herren. Jag har varit med dig. Men efter detta kommer du att få riktiga och sanna vänner som verkligen älskar dig.”
– Jag trillade till marken när han sade det och blev fylld av Guds kraft. Först senare förstod jag att jag fick ta emot Andens dop.
Mikael kände inte Roger Larsson sedan tidigare.
– Han kunde omöjligt veta att jag blivit mobbad i skolan. Så jag förstod att det verkligen var Gud som hade gett honom orden som han sade till mig.
De profetiska orden kom att bli väldigt viktiga för Mikael, som började må allt bättre. Under högstadietiden blev också skolsituationen lättare. I sjuan hade klassen delats upp och mobbningen från klasskamrater minskade och avtog helt.

Använd av Gud

Efter grundskolan gick Mikael på Kaggeholms folkhögskola, där han läste in sin gymnasiekompetens.
– Några år senare kände jag att Jesus talade till mig om att jag skulle gå en bibelskola, innan Jesus kommer tillbaka till jorden. Jag kände verkligen en ledning från Gud att först gå Bibelskola STHLM i Filadelfiakyrkan och sedan Ibios i Citykyrkan, båda i Stockholm mellan åren 2007-2010. Jag valde Ibios framför basåret på Pingstförsamlingarnas Teologiska Seminarium eftersom jag då kunde fortsätta att arbeta halvtid i secondhandbutiken jag då jobbade i.
– Jag kände att Gud ville använda mig och att jag skulle jobba för Jesus, säger Mikael Wallin som blev kvar som medlem i Citykyrkan i Stockholm.
Idag känner Mikael att det profetiska ordet har blivit verklighet, för nu har han fått sanna vänner. Och mobbningen har han kunnat släppa.
– Jag har lämnat det åt Gud. Att vända andra kinden till är inte så lätt och först ville jag hämnas. Men efter hand som jag har lärt mig att förlåta, så har det blivit bättre. Som människa är jag omtänksam och vill gärna hjälpa andra, helst inom kyrkans väggar som pastor.
– På ett sätt upplever jag att den tuffa tiden under barndomen har hjälpt mig, den har gjort mig mer känslig i min ande och gett mig en förståelse för andra människors situation, säger Mikael Wallin som idag även har en bönetjänst.

EVA RUDERSTAM