Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


16 jul, 2020

– Jag kände mig totalt värdelös

Monika Ekström | 22 maj , 2020
– Jag kom till Brasilien 1978 för att fotografera och samla in medel. Jag fick sådan förnimmelse av vad jag skulle syssla med resten av mitt liv. Jag var då 22 år, berättar Lennart för Inblick när han är mitt upp i förberedelser för årets digitala sommarkonferens.
–_Jag_kande_mig_totalt_vardelos
Det som Lennart upplevde i Brasilien var att Tältmissionen skulle bilda en organisation med samma namn som det första barnhemmet Hoppets stjärna, med ett diakonalt uppdrag och arbeta i många länder. Det har han också fått göra. På senare år har han arbetat mycket med romer i Rumänien. 2012 hade han fått ett pris från presidenten för det framgångsrika arbetet med funktionsnedsatta barn och deras familjer.
– De trodde jag visste hur man löser problemen med tiggare i Rumänien.
Han antog uppdraget, men misslyckades till en början och gjorde 
dåliga rekryteringar och andra missar.
– Det var våren 2014 och jag hade inte gjort något. Jag kände mig totalt värdelös och tänkte "jag är ett fiasko".
Det var en helt annan sak att vara missionsledare än att arbeta med utvecklingsbistånd.
– Jag gjorde en fullständig kapitulation och sa till Jesus: "Förlåt mig mitt självständiga sätt att leva. Jag har inte frågat dig om råd. Jag har trott att jag kan allt själv".

Fick en andra chans

Han bad om en andra chans och lovade att ge Jesus äran.
– Jag fick ett otroligt möte med Gud. Det var en explosion inom mig.
Lennart förstod att det finns en kraft i evangelium och att romerna behövde höra det för att få förvandlade liv.
– Efter det lyckades jag med allt. Vi startade ett centrum för barn som utvecklades till fem center och allt bara fungerade. Det var helt otroligt.
De började med Alpha-kurser riktade till föräldrar med funktionsnedsatta barn.
– Då fick jag se vad evangelium kan göra när människor får möta Jesus, hur mörker förvandlas till ljus och hur folk slutar upp med alkohol, spelmissbruk och våld. Och istället blir mer lika Jesus.
De berättar för dem som får hjälp att de behöver lära känna Jesus och ser hur människor får hopp och börjar älska sina barn och få ordning på sina liv. Och arbetet är framgångsrikt.
– Det är kopplat till min kapitulation inför Jesus. Jag kunde inte lyckas i egen kraft. Jag var en förlorare.

"Lär den unge"

Lennart är övertygad om att det handlar om att nå människorna när de är små.
– Lär den unge den väg han ska vandra, står det i Bibeln.
Men de arbetar också med att nå fäderna till barnen i alla 14 projektländerna genom exempelvis fotboll.
– Vi samlar dem och spelar fotboll. De vet att vi bara har goda avsikter. Sedan ger vi dem evangelium. Det är en mänsklig rättighet att få höra evangelium för det förändrar allting, avslutar Lennart. 
M​ONIKA EKSTRÖM