Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

"Jag är tacksam över livet"

Monika Ekström | 06 jul , 2020
Elsa Lundin har överlevt över 40 hjärtstopp och hade i samband med första stoppet en otäck nära-döden-upplevelse. – Jag upplevde att jag drogs ur min egen kropp ut från rummet, berättar Elsa för Inblick då hon och hennes man Timmy besöker redaktionen i Älmhult.
elsalundin_webb
När Elsa fick sitt första hjärtstopp var hon i USA som utbytesstudent. Det var pappan i den amerikanska värdfamiljen som hittade henne livlös på golvet. Han trodde att Elsa satt något i halsen och dunkade hårt i ryggen.
– Jag tror nästan att han slog igång mitt hjärta. Jag hade puls när ambulansen väl kom.
Ambulansen tog Elsa till sjukhuset och där ville läkarna utreda vad som hänt, men de hittade inget fel. Ingen förstod att Elsa haft ett hjärtstopp.
– Det var först flera månader senare när jag fick ett till hjärtstopp som de förstod att hjärtat hade stannat.
Även den gången var Elsa i USA och då var det lillasystern i värdfamiljen som hittade henne livlös på golvet. Hon larmade och de som var först på plats var brandmän. Elsa fick hjärt- och lungräddning i en timme och revbenen knäcktes för att brandmannen tryckte så hårt på bröstkorgen. Elsa låg i koma länge och fick en hjärtstartare som kallas ICD inopererad. När hon vaknade var hon halvsidesförlamad.
– Hela min vänstersida var förlamad. Jag kunde inte stå, sitta eller äta själv. Det var så under någon månad. Andra fick hjälpa mig med allt.
När Elsa låg där på sjukhuset efter operationen fick hon flera hjärtstopp på raken några timmar efter hon fått hjärtstartaren.
– Under några timmar sköt min ICD igång 37 gånger på raken. Det är en fruktansvärd smärta när man får ett tillslag. Det är som en häst sparkar rakt in i bröstet.

Nära döden

Under första hjärtstoppet hade Elsa en nära-döden-upplevelse.
– Från midjan och ner så var jag inte i rummet längre. Jag visste på något sätt med kroppen, anden och själen att: Nu är jag på väg ut, bort härifrån.
– Det var en läskig plats jag drogs mot och jag ville inte vara där.
Elsa kämpade för att stanna kvar i rummet. Efter upplevelsen fick hon svårt att sova.
– Jag var mörkrädd för jag hade dragits in i ett mörker. Efter det ville jag inte vara ensam.
Elsas mamma kom över till USA för att stötta henne. Men Elsa hade också dödsångest och det bestämdes att hon skulle avbryta studierna och åka hem till Sverige igen. Så tre månader tidigare än planerat flyttade hon tillbaka hem. När det andra hjärtstoppet inträffade på våren 2013 var Elsa på besök hos sin gamla värdfamilj i USA.
– Jag åkte dit för att få ett avslut med min amerikanska familj. Och det var då som det andra hjärtstoppet inträffade. Det stoppet varade i över en timme. Det hände precis dagen efter jag kom tillbaka till USA.

Tron viktig

Elsa är uppvuxen i ett kristet hem och Gud har alltid varit en självklarhet Men under de svåra situationerna var tron extra viktig.
– Då var det bara Gud jag kunde lita på. Jag hade inget annat. När inte hjärtspecialisterna som är proffs kan hjälpa en då är det bara Gud.
Elsa var också tvungen att lita på människorna som fanns där för att hjälpa henne när hon var förlamad.

Vägen tillbaka

Efter hjärtstoppen behövde Elsa träna sin kropp på grund av halvsidesförlamningen. Vänsterhanden kunde hon bara lyfta med hjälp av högerhanden. Det var en långsam väg tillbaka.
– Jag fick träna handen i silversmide på rehab i ett år. Det var så jag hittade silversmide.
Idag mår Elsa bra, men lider av hjärntrötthet.
– Det är jobbigt ibland. Man ser helt frisk ut, men så är man inte helt frisk. Men annars är det bra. Jag kan träna och göra allt som man kan i ett normalt liv. Det är jag tacksam för.
För att hantera dödsångesten gick Elsa till psykolog redan i USA.
– Av de samtalen minns jag bara att jag grät mig igenom. Jag drog näsduk efter näsduk från de där pappersbehållarna som de har i USA.
Även i Sverige gick Elsa till psykolog och fick också stöd på rehabiliteringen.
– Där träffade jag andra som hade samma problem med hjärntrötthet och att vara försvagad i kroppen. Vi pratade väldigt mycket i den gruppen.
Hon fortsatte med silversmycken och fick kontakt med en silversmed som hjälpte henne att starta upp sitt företag.
– Bolaget startade jag 2014, lite försiktigt.
Sedan har det bara växt och växt. Nu finns också en webbshop där Elsa säljer sina smycken och sin bok.
– Folk köper och det är kul.

Träffade Timmy

För två år sedan träffade Elsa sin nuvarande man Timmy och det var han som tipsade om att starta en webbshop. Några veckor innan de träffades första gången hade Elsa fått ett nytt hjärtstopp. ICD:n satte igång hjärtat igen. Sedan fick hon ännu ett stopp när de precis börjat dejta. Men både Timmy och Elsa är lugna och litar på den svenska sjukvården och på Gud.
– Jag har min ICD och om något sker så startar den igång och jag äter medicin för hjärtrubbningarna.
Det Elsa fortfarande brottas med är hjärntröttheten.
– Jag behöver ta pauser och behöver vila mycket. Jag jobbar bara halvtid och även om mycket är kul så måste jag lägga band på mig.
– När blir jag riktigt hjärntrött så får jag huvudvärk, dålig balans och börjar sluddra som jag gör nu. Det verkar nästan som att jag är lite berusad, berättar Elsa som blivit trött av att åka bil nästan en hel dag från Stockholm ner till Älmhult.
För ett tag sedan kom Elsas bok "När hjärtat slutat slå." Att skriva den var ett sätt att bearbeta det som hänt.
– Jag fick gå igenom alla minnen i huvudet för att få ut detaljerna i boken. När jag låg i koma startades en bönegrupp och jag har gått tillbaka och kollat inläggen. Man kan inte vara i något sämre skick än jag var, multihandikappad.
– Idag känns det bra och jag är tacksam över livet och att få leva.
MONIKA EKSTRÖM