Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Inblick kan avslöja: “Röde baronen” Anders Sundström har tjänat pengar på coronakrisen

Robin Olsson | 07 jul , 2020
– Insiderbrott är en form av ekonomisk brottslighet, där någon använder för allmänheten okänd information för egen ekonomisk vinning, ofta genom aktiehandel, säger en känd jurist som vill vara anonym till Inblick.
baronen_skistar

Ingen i Sverige visste med säkerhet hur coronapandemin skulle förändra, ställa om och stänga ner vårt samhälle när de första larmen och fallen kom i februari. Detta fick Stockholmsbörsen att skaka ordentligt under våren och många aktier föll som en sten, då osäkerheten var stor. En av de branscher som drabbades allra hårdast var resebranschen, nöjesbranschen och våra skidorter som missade stora intäkter genom att påskveckan ställdes in.

Nordenminister

– Regeringen fattar sina beslut kollegialt där de diskuterar frågorna. Nordenminister Anna Hallberg är engagerad i frågor vad gäller gränshandel, besöksnäring och det Nordiska samarbetet, säger Vidar J Lindgren, presstalesman på Regeringskansliet till Inblick.
I våra nordiska grannländer stängde regeringarna snabbt ner sina skidanläggningar, dock inte Sverige. Nordenminister tillika utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S) var en av de som skötte förhandlingarna med Norge vad gäller gränsens stängning och övriga frågor enligt Regeringskansliet.

Styrelseledamot i SkiStar

SkiStar, ägs i huvudsak av PEAB:s ägare och grundare Mats och Erik Paulsson med familjer. Bolaget äger de största skidanläggningarna i Skandinavien inklusive Sälen, Vemdalen, Åre, Hemsedal och Trysil. SkiStars aktie störtdök på börsen efter coronautbrottet och efter att norska regeringen tvingat dem att stänga sina norska anläggningar, där hela den viktiga påskveckan gick förlorad.
I en rapport från Finansinspektionen (FI) framgår att SkiStars försäljnings & marknadschef; Erik Mathias Lindström sålde hela 25 000 aktier den 9 januari till ett värde av 116,32 kronor per aktie. Några dagar före den kraftiga nedgången började. Aktien störtdök fram till den 17 mars då den såldes för 63,60 kronor.

Den kände socialdemokraten Anders Sundström, även känd som den “Röde Baronen” har suttit i SkiStars styrelse några månader, han valdes den 7 januari. Mitt i krisen gjorde han ett aktieklipp. Enligt publika uppgifter från Finansinspektionen (FI), som en tipsare skickat till Inblicks redaktion, införskaffade han 5000 B-aktier när aktien var på botten. Denna tangerades den 17 mars och Sundström handlade sina aktier den den 23 mars för 72,60 och från den dagen har det sakta vänt tillbaka upp. Idag handlas aktierna för 92 kronor, men de var den 8 juni värda 104 kronor, vilket hade kunnat ge Sundström en vinst på 156 900.
Under krisen möttes SkiStars styrelse regelbundet. Beslutet att stänga anläggningarna i Norge togs av respektive norsk kommun. I Sverige stängde företaget på eget bevåg efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.
– Hälsa och säkerhet går före allt annat, sade SkiStars VD Stefan Sjöstrand i ett pressmeddelande, där det tillkännagavs att de skulle stänga anläggningarna från den 6 april. Påskveckan gick därmed i stöpet men stora delar av säsongen i Sverige räddades.
I Norge stängde anläggningarna 12 mars.

Framgångsrik karriär

Anders Sundström har gjort karriär som näringsminister under Göran Persson (S) på 1990-talet, inom det privata näringslivet som vd för Folksam och som styrelseordförande för KF (Kooperativa Förbundet) och Swedbank, en post som Göran Persson av en händelse fick överta efter att Sundström och hans efterträdare fått avgå.
Sundström sitter även i ett flertal tunga styrelser bland annat statliga skogsbolaget SCA och som sagt skidanläggningsjätten SkiStar sedan januari.
Journalisten Leif Brännström skrev 2018 i tidningen Dina Pengar: “Anders Sundström hamnade ute i kylan när han våren 2016 tvingades bort som styrelseordförande i Swedbank. Formellt är det SCA:s valberedning, där flera personer med knytning till miljardären Fredrik Lundberg ingår, som ligger bakom förslaget att föreslå nyval av Anders Sundström, även kallad den "Röde Baronen".
Anders Sundström är något unik då han är en före detta politiker som gjort en civil karriär. Helt och hållet har han dock inte lämnat politiken, då han så sent som 2012 föreslogs att ersätta Håkan Juholt men valet föll till sist på Stefan Löfven, som av en händelse gjorde Sundströms sambo Anna Hallberg till Norden- och utrikeshandelsminister.

Svårt att bevisa

– Det går att ställa sig frågan vad Hallberg och regeringen visste om stängning av gränsen till Norge och deras skidanläggningar. Har hon varit involverad på något sätt eller gett information vidare till sin sambo, i detta fall Anders Sundström, kan det inte uteslutas att han haft tillgång till information som inte kommit allmänheten till del, säger den jurist som Inblick talat med.
Juristen med lång erfarenhet från svensk rättskipning menar att det är ett svårt avvägande vad som är brottsligt och inte i ett sådant här eventuellt insiderfall.
– Det kan vara djupt oetiskt, även om det inte går att bevisa som ett brott. Insiderbrott är en form av ekonomisk brottslighet, där någon använder för allmänheten okänd information för egen ekonomisk vinning, ofta genom aktiehandel, avslutar personen i fråga.

Inblick har sökt Anders Sundström och Anna Hallberg för en kommentar men inte fått något svar ännu.
ROBIN OLSSON