Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

Fred mellan Israel och Förenade Arabemiraten

Robin Olsson | 20 aug , 2020
Idag inleder vi en ny era av fred mellan Israel och arabvärlden, tillkännagav en strålande glad premiärminister Benjamin Netanyahu förra veckan inför världens medier.
ledarerobin_webb
Tillsammans med fredsmäklaren Donald Trump och Abu Dhabis kronprins Sheikh Mohammed Bin Zayed har han förhandlat fram ett fredsavtal mellan Israel och Förenade Arabemiraten (UAE). Abu Dhabi är ett av sju furstendömen, emirat, som sedan 1971 utgör UAE. På grund av den rådande coronapandemin skedde förhandlingarna av avtalet på distans och inte öga mot öga som tidigare. Vid till exempel Camp David-avtalet 1978 som stiftade fred mellan Israel och Egypten eller vid avtalet i Washington DC 1994, då ett liknande avtal ingicks mellan Israel och Jordanien. Tanken är dock att det formella avtalet parterna emellan ska signeras under en ceremoni i Washington D.C om ett antal veckor.

Fredsavtalet ses av flera internationella bedömare som en stor triumf för president Donald Trump och för Benjamin Netanyahu som båda starkt stöttat den plan för fred som president Trumps svärson Jared Kushner presenterade förra året. En plan som bland annat säger att Jerusalem är Israels odelbara huvudstad. Vidare skulle Israel enligt planen äga rätt att annektera Golanhöjderna och strategiskt viktiga områden på Västbanken. Hur det blir med det senare återstår dock att se då
detta kan vara en del av överenskommelsen i avtalet med UAE.

För första gången i historien kommer nu en israelisk ambassad att upprättas vid Persiska viken och judar äga rätt att besöka UAE. Furstendömena ligger strategiskt och hyser världens sjunde största oljereserv. Sedan gammalt styrdes området av perser och portugiser och var från slutet av 1800-talet ett brittiskt protektorat. Emiraten styrs idag enligt gammal islamisk tradition av monarker, som internt i ett råd väljer sin president. Konfederationen rymmer den välkända huvudstaden Abu Dhabi
och världsstaden Dubai. Landet är ingalunda någon demokrati, något som dock inte hindrat att relationerna till västvärlden varit goda och att landet utgjort en viktig handelspartner genom åren. Dessa goda relationer till i huvudsak USA har varit av avgörande betydelse för att förhandla fram detta historiska avtal som nu har satt världens Mellanösternpolitik i gungning. Få verkar ha sett detta avtal komma. Det tredje i ordningen där Israel ingår fred med ett arabland. Sakkunniga i Sveriges Television (SVT) hade svårt att hitta de rätta orden. SVT:s Mellanösternkorrespondent Stina Blomgren sade:
– Det återstår att se om det här avtalet är så stort som man påstår.

Sveriges regering har i samklang med SVT och terrororganisationen Hamas varit skeptiska till avtalet som öppnar upp förbindelserna mellan de forna fienderna i form av ambassader, handel och annat utbyte. Iran ser avtalet som en dolkstöt mot palestinierna och denna hållning verkar Sveriges tystnad ge uttryck för. Palestinska myndigheten (PLO) har mött beskedet med fördömanden och lär göra allt i sin makt att försöka omintetgöra det.
– Avtalet tjänar inte den palestinska saken utan förstärker den sionistiska berättelsen. Avtalet uppmuntrar ockupationsmakten att förneka palestiniernas rättigheter. Det som krävs är att alltid understödja palestiniernas kamp mot ockupationen. Vi palestinier kan stå emot planerna på annektering genom totalt motstånd med arabiskt och internationellt stöd, inte genom att det ingås avtal med ockupationsmakten, sade en minst sagt förgrymmad Hazaem Qassam, talesperson för terrororganisationen
Hamas, till SVT.

Avtalet som fått namnet Abraham-avtalet beskrivs av USA:s president Donald Trump som "historiskt". Avtalet syftar till att normalisera relationen mellan länderna och innebär att ömsesidiga ambassader inrättas samt flygförbindelser och bilateral handel.  “Enormt genomslag i dag! Historiskt fredsavtal mellan våra två fina vänner, Israel och Förenade arabemiraten", skrev Trump på Twitter. USA, FN, EU, Egypten, Oman och Jordanien sällade sig till hyllningskören denna dag. Frågan är vilka andra länder i arabvärlden som kan tänkas följa efter.

Detta är den största diplomatiska framgång i Mellanösternkonflikten sedan fredsavtalet vid Camp David 1978, då bilderna på president Jimmy Carter, Anwar Sadat och Menachem Begin kablades ut över världen. Detta ögonblick den 13 september 1978 förärade dessa herrar ett värdigt Nobelpris. Frågan är om Donald Trump, Benjamin Netanyahu och kronprinsen av Abu Dhabi får samma uppskattning.

ROBIN OLSSON
redaktionen@inblick.se