Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

"Våra ungdomar stannar inte kvar"

Monika Ekström | 09 okt , 2020
I slutet av september arrangerade Israels vänner en konferens mot antisemitism i Malmö. Fredrik Sieradzki från judiska församlingen var inbjuden för att berätta hur han ser på problemet och vad som görs för att vända trenden.
fredrik_webb
– Judiska församlingen i Malmö är välkänd över hela världen, i alla fall i den judiska världen. Den var inte så känd för 20 år sedan när jag bodde i Israel. Antisemitismen har satt Malmö på kartan, berättade Fredrik som är kommunikationsansvarig i judiska församlingen i Malmö. Han visade genom en graf att om den nedåtgående trenden fortsätter så har judiska församlingen endast 158 medlemmar om tio år.
– Vår ungdomar stannar inte kvar. De ser ingen framtid, fortsatte Fredrik.

Två grupper

Han förklarade att antisemitismen finns mest i två grupper. I Malmö är det mest personer med rötter från Mellanöstern. På mindre orter utanför Malmö är det ofta individer med nazistiska åsikter.
– Bland vår ’kusiner’ från Mellanöstern har vi tyvärr sett antisemitism.
När Brottsförebyggande rådet mäter brott med antisemitiska förtecken ligger Malmö i topp.
– Judiska församlingen i Stockholm är tio gånger större, men Malmö är ändå i topp. Inte alla vågar anmäla och många tänker att det inte är något idé att anmäla för det händer ändå inget.
De stora problemen med antisemitism i Malmö började märkas i samband
med kriget mellan Israel och Hamas 2009.
En Davis cup-match mellan Israel och Malmö fick blåsas av på grund av fruktansvärda kravaller samma år. Och en manifestation för fred som arrangerades av både judar och icke-judar fick avbrytas på grund av våldsamma motdemonstranter.
– De äldre judarna tyckte att det var fruktansvärt. Många politiker hade inte förstått vad det handlade om, berättar Fredrik.
– Reepalu förstod ingenting. Han trodde att det var nazister som låg
bakom våra problem. Men det upplevde verkligen inte vi judar i Malmö.
Ilmar Reepalu (S) var kommunalråd i Malmö 1985-2013.
Under den senaste tiden har medlemstappet i judiska församlingen
i Malmö stannat av något. Fredrik hoppas att det kan vara ett positivt tecken.

Höga säkerhetskostnader

Församlingen har stora kostnader för säkerhet på grund av den hotbild som finns. Det har lett till en ansträngd ekonomi. Förra sommaren fick de en stor summa pengar av företagaren Dan Olofsson och Lennart Blecher.
– De donerade en stor summa pengar för att vi ska kunna ha ett levande
församlingsliv.
– Församlingen är spännande och levande i allra högsta grad, men liten.
Vi firar högtiderna och kristallnatten mindes vi utanför synagogan i november förra året.
– Vi har aktiviteter för ungdomar, barn och vår förskola.
Församlingens medlemmar arrangerar också då och då kippavandringar där de möter malmöiter som stödjer dem.
– Samtidigt har vi den här antisemitismen som är tydlig på skolgårdar med klotter.

MONIKA EKSTRÖM


Medlemsutveckling i judiska församlingen


Nästa år har judiska församlingen i Malmö funnits i 150 år. På 1960- och 1970-talet hade församlingen nästan 3 000 medlemmar. För 20 år sedan hade antalet minskat till 872 betalande medlemmar över 18 år. Idag består församlingen av 387 betalande medlemmar över 18 år, men när alla räknas in är de cirka 500 personer.

KÄLLA: JUDISKA FÖRSAMLINGEN