Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

Hanna blev fri från destruktiva tankar

Maria Johansson | 16 okt , 2020
Hanna Philipson bombarderades i sitt sinne av negativa tankebanor om sig själv, men så lät hon Gud börja en ”renovering” i hennes själ. – För varje bibelord han gav mig sköts en lögn bort och allt blev successivt lättare, säger hon.
6

Hanna beskriver sig själv som introvert och i behov av mycket egentid. Det ställde till med problem när hon reste med ett bibelskoleteam till Bangladesh.
– Jag behövde vila genom att vara för mig själv, men under hela resan på tio dagar fick jag ungefär bara en halvtimme för mig själv.
Hanna gick ner i en mild depression där negativa tankar bombarderade hennes sinne.
– Jag fick en massa negativa tankebanor som tryckte ner mig. Jag jämförde mig med andra och tyckte att jag var så mycket sämre.
När hon kom tillbaka till praktikplatsen i Katrineholm fortsatte det.
– Jag mådde jättedåligt och kunde inte se att jag "förtjänade" en plats på skolan, för att jag inte var lika bra som de andra. Jag tappade bort mitt syfte.

Klagade inför Gud

På en bönepromenad klagade Hanna inför Gud, samtidigt som hon hade på lovsångsmusik i ena örat. Då upplevde hon hur Gud började tala.
– Han sa att jag skulle lyssna på nästa sång. Det var Bethel som sjöng om att inte lyssna på lögner.
Sedan sade Gud till Hanna att det var dags att sluta lyssna på lögner. Han började återskapa ett syfte med hennes liv.
– Alla fantastiska bibelställen rullade igenom mina tankar och för varje bibelord sköts en lögn bort och allt blev successivt lättare.
Hanna hörde sedan ett myller av röster samtidigt som Gud kom med sin kärleksfulla närvaro.
– Det var en och samma röst som sa ”Jag älskar dig” på en massa olika språk, samtidigt. Sedan sade Gud ”Hanna, fattar du hur stor min kärlek till dig är?”
Under den tjugo minuter långa promenaden föll all jämförelse med andra av, och depressionen släppte över Hannas sinne.

Kritiserad inför alla

När Hanna började i tvåan på gymnasiet hade de en vikarie i religionskunskap. Han höll en lektion om Gud och vetenskapen. De sista femton minuterna bad han eleverna att säga allt de kunde komma på som var fel med kristendomen. – Han bad mina klasskompisar berätta varför alla som tror på Jesus är idioter. Alla visste att Hanna var kristen, men ändå kom de flesta på något negativt att säga.
– Jag satt längst bak och alla ord var som en kniv i mitt hjärta.
Samtidigt hörde Hanna att Gud sade till henne att vara tyst.
– Men jag hade svar på en del av det de sade och jag sade till Gud ”Snälla, låt mig försvara mig.”
Men Gud bad henne igen att hålla tyst. Efter lektionen gick hon ut och grät.
När den ordinarie läraren kom tillbaka, frågade hon Hanna om hon ville hålla i en lektion och berätta om hur det är att vara kristen i dagens samhälle.
– Jag sade ja. I en och en halv timme förklarade jag evangeliet. Vi var musikelever, så jag berättade också vilken musik jag lyssnar på, att det finns mer än högkyrklig musik.
De sista femton minuterna avsatte Hanna för frågor. Hela församlingen hade bett för henne så att hon skulle kunna svara på alla frågor.
– Jag visste att en av mina klasskompisar och hennes pojkvän var otroligt pålästa. Hon ställde en svår fråga, men då bara fanns svaret i huvudet på mig. Jag vet inte hur, men jag bara fick ett svar från Gud.
Klasskompisen tackade och sade att det var ett bra svar. Hela frågestunden gick bra.
– Efteråt tackade mina klasskompisar mig för en bra lektion. Jag var helt förundrad. Tänk, från att sitta och ta emot en massa skit till det där.

Ett renoveringsobjekt

Efter gymnasiet började Hanna på bibelskola och redan första dagen sade en av lärarna att det skulle komma stunder när de skulle må dåligt och till och med vilja sluta. De sår man hade fått i livet skulle komma upp till ytan, för att i slutänden bli bättre.
– Jag tänkte ”Vad då sår? Jag och Gud har en bra relation.”
Men på en lektion om själslig upprättelse satte det igång.
– Då var det plötsligt som en film som spelades upp inför mig. Jag såg alla sår jag hade och allt jag gått och burit på. Jag insåg att jag behövde bli helad från allt det.
Efter lektionen mådde Hanna mycket dåligt och kunde inte förstå hur alla hennes sår någonsin skulle kunna bli helade.
Några dagar senare var det ”ökendag”. Då skulle eleverna inte prata på hela dagen utan läsa Bibeln och lyssna på vad Gud hade att säga. Hanna satte sig på en äng och frågade Gud vad han ville säga och vad hon behövde göra.
– Gud sade att jag var ett renoveringsobjekt. När man börjar renovera handlar det inte om detaljer, då tar man itu med de grova sakerna. I vissa fall ser det mer ut som ett rivningsarbete.
Men Gud lovade också att vara med Hanna under hela processen.
– Han lovade att vara en grundpelare som höll upp huset. Och när det var klart skulle Jesus vara min hörnsten. Det var ord av tröst för mig.
På en lektion några dagar senare hade Hanna svårt att koncentrera sig. Hon öppnade sin anteckningsbok där hon skrivit ner vad Gud hade sagt till henne. När hon försökte formulera om det, kom en sång.
– Det var som om det flödade en dikt ur mig om att jag är huset som bryts ner. Jag började skriva ner den och det blev en sång med verser, refräng och stick. Gud tog det han sagt och förtydligade det i en sång.
Efter lektionen bad hon sin vän om hjälp att sätta musik till orden.
Hanna fick sen sjunga för sina klasskompisar och andra hon mötte. Hon har sett hur människor hämtar styrka från sången.
– Utifrån sår och brustenhet skapade Gud en sång som han fick sjunga genom mig. Jag har själv gått tillbaka till den år efter år, och när jag spelar den för andra har det hänt att den leder människor till befrielse.

Brutet finger helat på sekunder

En söndag när Hanna var nio år förberedde hon, hennes mamma och hennes syskon sig för att åka till kyrkan. De hade lånat en bil och medan de väntade på att deras mamma skulle bli klar, hoppade syskonen in i bilen.
– När jag kom ut såg jag att de var i fullständig panik. De kom inte ut ur bilen. Min lillasyster ropade genom rutan och min bror tryckte på alla knappar där fram för att få upp dörrarna, men ingenting funkade.
Hanna sprang fram och tillbaka mellan mamma och bilen med olika förslag hur man skulle få upp dörrarna. Den sista gången kom en kastvind emot henne.
– Då fastnade jag med mitt finger i dörren och fingertoppen bröts av. Den vinklades nittio grader åt fel håll. Jag fick jätteont och skrek, och mamma sa att vi måste till akuten.
Men Hannas mamma insåg att alla barnen inte kunde följa med in på akuten, så de tog svängen förbi kyrkan för att lämna dem där hos pappa.
– På väg till kyrkan fick mamma en konstig idé. Hon tyckte att de som är i kyrkan skulle be för mitt finger först. Sen kunde vi åka till akuten om det behövdes.
Hanna hade jätteont och tänkte att de fick göra vad de ville, bara smärtan gick över. Väl i kyrkan bad man för henne medan fingret pekade rakt åt sidan.
– Jag kommer bara ihåg att det blev varmt i fingret. Det var som om det kittlade, men inte riktigt.
Nästa gång Hanna tittade på fingret var det helt.
– Fingret var bara lite böjt, man kunde bara se att någonting hade hänt. Det gjorde inte ont längre och fingret fungerade perfekt. Jag fick inte ens en blå nagel och jag behövde inte åka till akuten, säger Hanna Philipson.

MARIA JOHANSSON