Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

"I Bibeln finns själva livet"

Monika Ekström | 11 dec , 2020
Linda Bergling var ung marxist på 60-talet och demonstrerade på gatorna i Umeå mot orättvisor. Men ett möte i en kyrka gjorde att livet tog ny vändning och hon började läsa Bibeln. – När jag började läsa Bibeln kunde jag studera två eller tre timmar varje dag. För mig var det viktigt att få en relation med Jesus genom bibelordet och känna hans närvaro. Den kärleksrelationen har varit mitt driv, berättar Linda för Inblick.
lind2

Linda Bergling var ung då vänstervågen drog in med kraft över universiteten.
– Jag läste i Umeå där det var en riktig vänstervåg med demonstrationer på gatorna.
Det som var viktigt för Linda redan då var rättvisefrågor kopplat till fattigdom, men även klimatfrågor och djuromsorg.
– Det var en revolution och jag drogs med. De talade om orättvisor och det grep mitt hjärta.
Rättvisefrågorna resulterade i att Linda åkte till Kongo i Afrika för att hjälpa till. Men det var oroligt i landet och under ett uppror höll Linda på att bli skjuten.
– Det var väldigt jobbigt att få den där k-pisten riktad mot huvudet. Jag var helt säker på att jag skulle dö.
Det ledde till posttraumatisk stress med mycket ångest och oro. Linda flyttade till Paris för att studera, men det gick dåligt på grund av måendet och knacklig franska.
– Jag åt ganska mycket medicin på grund av den posttraumatiska stressen.
Linda fick avsluta studierna i Paris och började studera kriminologi i Uppsala. Planen var att söka in till doktorsprogrammet vid universitetet.

Skulle demonstrera

En dag i oktober skulle hon ut och demonstrera på gatorna med sina vänstervänner. De skulle träffas utanför Mikaelskyrkan vid parken som ligger där, men kompisarna dök inte upp.
– Det var iskallt och jag var dåligt klädd. Jag tyckte jag hörde en röst som sa: "Gå in och värm dig i kyrkan".
– Jag protesterade, men sedan gick jag in.
I kyrkan var det nattvardsgudstjänst och två killar satt med upplyfta händer och prisade Gud.
– Jag gick fram till dem och bråkade. Jag stannade kvar och de vittnade för mig om Jesus.
De tog sedan med Linda till en bönegrupp i Stockholm. Då hade hon hunnit fylla 24 år.
– Det var där som jag blev radikalt, genomgripande frälst. Och på ett ögonblick ändrade jag människosyn och synen på abort. Det blev ett nytt sätt att se på livet och världen.
Vännerna på universitetet såg att det hade hänt något.
– Jag kunde inte tänka på Jesus utan att börja gråta. Jag berättade att jag blivit frälst och att jag skulle berätta mer när jag läst Bibeln.
Och hon började läsa Bibeln intensivt redan första veckan.
– Jag kunde ta två, tre timmar varje dag och studera Jesus.
– För mig var det viktigt att få en relation med Jesus genom bibelordet och känna hans närvaro. Den kärleksrelationen har varit mitt driv.Genom kärleksrelationen med Jesus blev själen helad.

Lämnade universitet

Två veckor efter mötet i Mikaelskyrkan lämnade Linda universitetet för att bejaka kallelsen att tjäna Gud på heltid. Hon började läsa teologi och utbilda sig till diakonissa, trots önskan om att få doktorera. Bibelläsningen tilltog.
– Jag ville kunna hela Bibeln.
Hon började läsa Bibeln utifrån olika teman som glädje, helande och tro. Hon studerade också skillnaden mellan Gamla och Nya testamentet. Samtidigt bad hon Jesus tala. Det är i den andliga relationen som Bibeln har betytt mest.
– Jag älskar bibelordet, det är utandat av Gud. I Bibeln finns själva livet.
– I mötet med Bibeln och den helige Ande förvandlas du och jag till det vi ska bli.
Varje sommar läser hon igenom hela Bibeln för att komma ihåg vad det står.
– Jag vill inte stå okunnig när människor frågar.
Hon tar hjälp av uppslagsverk och bibliska ordböcker. Efter ett år är det dags att byta bibel.
– Jag stryker under med färger. Den blir så fruktansvärt kladdig. Det är inte en bok jag är rädd om utan det är mitt arbetsmaterial. Jag läser och kladdar. Jag är en lärjunge till Jesus och sitter vid hans fötter.

Läst i 50 år

Trots att Linda läst Bibeln i 50 år får hon något nytt varje dag och säger att det finns djup i Bibeln och ljus, att det är våra fötters lykta.
– Det finns kraft och liv i ordet. Det är ett sädeskorn och när du får fatt i det har det sprängkraft som det står i Hebreerbrevets fjärde kapitel.
Hon lyfter också upp att Bibeln är en handbok och menar att vi går vilse utan den.
– Vi har postmodernism och moral hit och dit. Men Bibeln uppenbarar Guds hjärta. Utan Bibeln går vi vilse. Då blir det åsikter, men inte insikter.
– Man kan ha åsikter om moral och allt möjligt annat, men Bibeln är en andlig handbok där Jesus uppenbarar hur han vill att vi ska leva.
Linda är pastor i församlingen Arken utanför Stockholm och inför en predikan söker hon Gud.
– Jag vill höra vad Gud har på sitt hjärta. Jag tror att Gud visar mig vad jag ska predika.
1987 startade Linda bibelskolan Jesus helar och upprättar. I undervisningen utgår hon istället från de ämnen som står på schemat. Samtidigt poängterar hon att det är viktigt att inte se Bibeln som en lagisk bok som är till för att slå människor i huvudet.
– Jesus förklarar och ger instruktioner om livet. Igår undervisade jag om vad Bibeln säger om kost och hälsa. När man ber över det får man praktiskt vägledning.
– Det finns visdom hos Gud.
Det finns ingen annan bok som Linda skulle vilja läsa om.
– Jag älskar Bibeln. Att läsa den är ett möte med Gud.

​MONIKA EKSTRÖM