Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Det finns hopp

Hans Marklund | 17 dec , 2020
Konspirationsteorier, tolkningar och fantasier avlöser varandra. De flesta av oss har både läst på sociala medier och hört om den ena teorin efter den andra, inte minst i dessa tider.
question-mark-1872665_1920Det är inget nytt, de har alltid funnits och vi har stött på dem genom historien. Såsom att Olof Palme aldrig blev skjuten, allt var ett bedrägligt försök att lura oss då han i själva verket var mycket sjuk. Hela den socialdemokratiska partiledningen, inklusive Olof Palmes familj, var helt med på detta. Eller att sanningen om Palmemordet måste först komma fram innan vi kan få väckelse i landet. Eller alla dessa konspirationsteorier om valfusk och bedrägerier som det spekulerats kring angående valet i USA och att president Donald Trump blev lurad på segern.

För att inte tala om alla spekulationer och försök till förklaringar angående coronapandemin och dess ursprung. Det har till exempel spekulerats i att läkemedelsindustrin ligger bakom viruset, att Kina eller Israel planterade det för att i förlängningen tjäna stora pengar på ett vaccin. Ja det är bara några exempel. Nu väntar alla på ett verksamt vaccin. Världen hoppas på att det är lösningen på pandemin. Då sätter spekulationerna igång med ändå större kraft. Konspirationsteorierna avlöser varandra. Man menar att det ligger stora ekonomiska sammanslutningar bakom vaccinet, att det kommande chippet kommer att planteras i människokroppen via injektionen eller att någon annan kontrollmekanism kommer att planteras i mänskligheten via vaccinet.

Allt detta är självklart möjligt.
Bibeln talar om ett kommande kontrollsamhälle och varnar för den tid vi närmar oss. Det är sant. Men Bibeln uppmanar oss också att vara vaksamma. Vi har en tendens att hamna i olika diken. Antingen blir vi helt aningslösa inför den kommande tiden och verkar leva i en slags förträngning av Bibelns framtidsprofetior eller också blir vi experter på att fantisera ihop eller skapa teorier och komma med lösningar inför den kommande framtiden. Det som förvånar mig är att det ofta är kristna och inte så sällan så kallade profeter som ligger bakom alla möjliga och omöjliga konspirationsteorier. Nu behöver vi inte fler konspirationsteorier eller konspiratörer, vi behöver sunda profeter och ett vaket och sunt Guds folk med en nykter andlig klarsynthet.

När Jesus förbereder sina lärjungar på att hans tid på jorden närmade sig sin avslutning talar han bland annat om den kommande sista tiden. Vi kan läsa detta i Nya testamentets evangelieböcker. Där uppmanas vi att inte låta oss förvillas eller vilseledas, vi uppmanas att vara vakande och bedjande. Jesus säger också, ”när ni ser allt detta hända, räta då på er och lyft blicken, ty er befrielse närmar sig”. Jesus talar hoppfullt till folket. Det är mörkt i tiden på många sätt, människor står rådlösa inför det som händer och fruktan griper tag om människors liv. Försäljningen av alkohol ökar, desperationen griper tag om unga och äldre, företagskonkurserna ökar och arbetslösheten växer, konsumtionen av psykofarmaka ökar lavinartat. Vi behöver inte spekulera om framtiden, det räcker att öppna ögonen, så förstår vi var vi befinner oss i tiden.

Vårt uppdrag som kristna är inte att i första hand skapa förvirring genom att spekulera och fantisera, eller konspirera. Vi ska självklart vara vaksamma. Men framförallt borde vi ta vårt kristna uppdrag på ett större allvar i den tid som nu är. ”Och detta evangelium om riket ska predikas i hela världen till ett vittnesbörd för alla folk, och sedan ska slutet komma”. Jesus sa detta i Matteus 24:14 när han undervisade om den kommande tiden.

HANS MARKLUND
Chefredaktör