Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

SVT hyllade Bard... medan Livets ord blandas ihop med Plymouthbröderna och Moon-rörelsen

Ruben Agnarsson | 15 okt , 2015
När SVT:s Anna Lindman skulle granska sekter hamnade Livets ord bland Plymouthbröderna och Moon-rörelsen, medan förre detta satanistprästen Alexander Bard i hennes program ”Annas eviga” fick representera en ”ny religion i Sverige för den moderna människan”.
2015_v42---NYHET-1---STOR

När SVT:s Anna Lindman skulle granska sekter hamnade Livets ord bland Plymouthbröderna och Moon-rörelsen, medan förre detta satanistprästen Alexander Bard i hennes program ”Annas eviga” fick representera en ”ny religion i Sverige för den moderna människan”.

Den sista delen i SVT:s serie ”Den enda sanna vägen” blandade ihop församlingen Livets ord med slutna rörelser som Plymouthbröderna och Moon-rörelsen.
Programmets inslagsproducent Pelle Westman är aktiv i pingströrelsen, medan programledaren Anna Lindman beskriver hur hon tagit en paus i sitt andliga liv.
Inblick har sökt Anna Lindman, men har inte lyckats få kontakt med henne trots att vi mailat både henne och hennes arbetsgivare för att ställa frågor om varför hon var så okritisk i sin intervju med Alexander Bard, i jämförelse med de konfrontativa frågorna till Livets ords pastor Joakim Lundqvist.
I februari 2006 avslöjade nämligen journalisten Mustafa Can på DN kultur Alexander Bard som en sektledare för familjen Elit, där mediekändisar, politiker, psykologer och företagsledare ingick. Can beskrev listan som ”en virtuell skvallercentral som styrs av den nätokratiske sektledaren Alexander Bard”.
”Tycker du att hat är en fantastisk känsla? Vill du tillhöra en utvald skara människor som anser sig vara fysiskt och mentalt överlägsna alla andra? Vill du ha rätten att förlöjliga, håna och jaga underlägsna människor?” skrev Mustafa Can om sändlistan och konstaterade att Elit-listan styrs enväldigt av Alexander Bard.

Hat uppmuntras

Välkomstmejlet som skickas till varje ny medlem på listan lyder enligt Mustafa Can: "Den gemensamma nämnaren för Elits medlemmar är deras fysiska och mentala perfektion, stora självförtroende och intresse för att föra elektroniska diskussioner med andra vackra och intressanta människor med stort och sunt självförtroende."
Alexander Bard själv skriver: "Du får gärna prata skit om personer som inte är medlemmar på Elit. Hat är en fantastisk känsla. Du kan räkna med vårt fulla stöd, för den som står utanför Elit är ALLTID mindre värd och är en sämre människa än den som är med ... "
I maj 2011 anklagade nyhetssajten Nyheter24 Alexander Bard för att försvara barnporr. Påståendet baserades på utdrag ur mejlkonversationer från Elit-listan. Bard uppmanade nämligen en konstnär att ställa ut en mangaporrbild, det vill säga fiktiva (tecknade) övergrepp på minderåriga pojkar och flickor.
Bard ska dessutom ha uppmanat medlemmar på Elit-listan att dela med sig av skvaller om Jenny Östergren på grund av en drogkritisk krönika som TV4-profilen skrivit.
Bard uppmanade sina medlemmar att hämnas och efterlyste skvaller om Östergren. Av hänsyn till Jenny Östergren valde Nyheter24 att inte publicera Alexander Bards grova personangrepp.

Mobba 16-åringar

Alexander Bard har också anklagats för att mobba 16-åringar i ”Idol”. I ett mejl på Elitlistan påstår han att han själv och Laila Bagge tävlar om att mobba 16-åringar.
I februari 2014 lämnade Alexander Bard Centerpartiet med anledning av kvinnoförbundet Centerkvinnornas inställning till sexköpslagen. Bard svor långa haranger åt Centerkvinnorna och kallade dem ”sexhatarmoralister" och "missfosterhjärnor”.
Och när justitieminister Beatrice Ask i en debattartikel på SvD Brännpunkt öppnade för mer övervakning i november 2013 skrev Bard att han önskade att "fascistbitchen" Ask skulle dö. Långsamt.
I slutet av 2011 skrev Alexander Bard ”Neger. Neger. Neger!” i en konversation med den mörkhyade svenska skådespelaren Richard Sseruwagi.
I oktober 2012 avslöjade Dagens media att Radio1-profilen Cissi Wallin smutskastades på Elit-listan. Elit-listans skapare Alexander Bard kallade bland annat Cissi Wallin för en "borderlinehäxa" och "mytoman” då hon polisanmält en välkänd medieprofil för en våldtäkt som skulle ha skett för några år sedan.

Ruben Agnarsson
ruben@inblick.se


--

Fakta: Elit-listan


Exempel på medlemmar i Elit-listan år 2006: Calle Norlén, Fredrik Virtanen, Adam Alsing, Stefan Malmqvist, grundaren av Flashback Jan Axelsson, Mikael Tornving, Jon Karlung, vd på bredbandsföretaget Bahnhof där Elit ligger, och Oscar Swartz, skribent, ekonom och IT-entreprenör. Dessutom Olle Wästberg, Anna Kinberg Batra, Stig-Björn Ljunggren samt Torbjörn Elensky och Johanne Hildebrandt.

--

Bard vill inte svara på Inblicks frågor


Här bredvid är frågorna som Inblick har ställt till Alexander Bard. Frågorna är ställda till den officiella mailadress och det officiella mobiltelefonnummer som Bard gjorde tillgängligt för medier via ett pressmeddelande när han tillsammans med bland annat Calle Rehbinder släppte liberaldemokraternas manifest i april 2011.

Alexander Bard har meddelat att han inte vill svara på Inblicks frågor, den sms-konversation där han motiverar sitt beslut följer här:

Bard:
F-ck off! Jag gör för h-e inga intervjuer via sms med någon personlighetsstörd bloggare som hotar mig. Intervjuer bokas via Johanna Lindroth på TV4, för dig som för alla seriösa journalister. 
Ge f-n i att texta mig på det här sättet.

Inblick: Tack för svar. Har skickat frågorna via mail. Skickade sms för att försäkra mig om att du sett frågorna. Du kan välja att svara på det sätt du önskar.

Bard: Vad är det du inte fattar, j-a idiot. Jag har inte tid och tänker inte göra någon intervju med dig. Du har inte bokat någon. Min privata telefon och mail är ingen j-a gräddfil. Lägg ned!

Inblick: Artikeln kommer på torsdag. Frågeställningarna har du fått möjlighet att svara på. Behöver dina svar före kl. 17.00.

Bard: Jag har inte alls fått någon möjlighet att svara på några frågor. Du har ingen intervjutid bokad med mig. Jag har meddelat detta till TV4 och till Polisen så juridiken är glasklar. Du är en galning.

Inblick: Du har fått frågorna. Om du inte hinner svara i dag kan du svara i nästa nummer och då behöver jag svaren nästa måndag. Allt gott!

Bard: Nej! Jag vill inte prata med dig! Du är ju ett j-a psyko! Du kan inte tvinga mig till någonting, din j-a utpressare!

Inblick: Ok. Då får jag publicera de svar jag fått.

Bard: Den här korrespondensen är ingen intervju. Du har ingen rätt att publicera mina sms.

--

Inblicks frågor till Bard:Du presenterades som överstepräst för en satanist-sekt i Aftonbladet på 80-talet. Varför gick du med i denna sekt?

Hur ser du på denna tid av ditt liv idag?  

Varför tycker du att det är viktigt att det ska vara tillåtet att få visa fiktiva (tecknade) övergrepp på minderåriga pojkar och flickor, så kallade Manga-porr?

Varför vill du att det ska vara tillåtet med droger och varför var det viktigt att trakassera Jenny Östergren när hon skrev en drogkritisk krönika i Expressen?

Varför vill du mobba 16-åringar i Idol?

Varför svor du och skrev hat-inlägg på facebook mot Centerkvinnorna i februari förra året?

I november 2013 skrev du att du önskade att "fascistbitchen" Beatrice Ask skulle dö. Långsamt. Varför skrev du så?

Varför skrev du ”Neger. Neger. Neger!” i en konversation med den mörkhyade svenska skådespelaren Richard Sseruwagi i slutet av 2011?

I oktober 2012 kallade du Cissi Wallin för en "borderlinehäxa" och "mytoman" för att hon polisanmält en välkänd medieprofil för våldtäkt. Hur motiverar du detta utfall?

Journalisten Mustafa Can kallade dig sektledare, hur kommenterar du det?

Hur kommenterar din egen beskrivning av Elit-listan? "Du får gärna prata skit om personer som inte är medlemmar på Elit. Hat är en fantastisk känsla. Du kan räkna med vårt fulla stöd, för den som står utanför Elit är ALLTID mindre värd och är en sämre människa än den som är med... "

Varför är det viktigt att hata, skvallra och förtala?
 
eBlick
Donald_Trump_(29496131773) (1)
aug 07, 2020
Trumps tweet ”när plundringen börjar, börjar skjutningen” blockerades nyligen av Twitter och fick en varningstext: ”Denna Tweet överträder Twitters regler om att glorifiera våld”. Twitter har tidigare släppt igenom Irans Ayatollah Khameinis uppmaningar om att eliminera Israel.
eBlick
aug 07, 2020
Samtliga EU-ledare, inklusive Sveriges statsminister Stefan Löfven, utropade sig till segrare efter det maratonlånga toppmötet om EU:s långtidsbudget och ett återhämtningspaket för EU efter coronautbrottet. Men på hemmaplan möts Löfven av alltfler röster som vill lämna EU. – Nu ska vi som inte är med i eurozonen vara med och betala för haveriet. Totalt underkänt, säger Jeff Ahl, styrelseledamot i Alternativ för Sverige, till Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Förra veckan sändes Jesusfestivalen 2020 digitalt från Älmhult. Koncernchefen för Kanal 10, Börje Claesson, är nöjd med satsningen. – Jag tackar Gud för att vi gjorde det här och det blev faktiskt riktigt, riktigt bra, säger en glad Börje Claesson till Inblick.
eBlick
jul 16, 2020
Försvarsminister Peter Hultqvist hoppade av förhandlingarna och vill inte finansiera Försvarsberedningens förslag, trots att han endast har Miljöpartiet bakom sitt förslag. – Det finns ändå goda möjligheter att riksdagen genomför och finansierar Försvarsberedningens förslag, säger Mikael Oscarsson (KD).
eBlick
jul 16, 2020
Mångsysslaren Peo Thyrén har dragit igång en skivbolagsverksamhet som kommer att fokusera på att ge ut instrumental musik. Först ut i raden är gitarristen Erik Mjörnell som framför akustiska och avskalade versioner av några omtyckta psalmer.
eBlick
jul 06, 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
eBlick
jul 06, 2020
För någon vecka sedan släppte Roland Utbult sin nya skiva "Längs vägen”. – Det som står utanför min kontroll är att dessa sånger blev klara innan jag blev sjuk i corona. Men när de sedan ges ut så fungerar de rätt in i vårt sammanhang, berättar Roland Utbult som är i Älmhult för att medverka i Kanal 10:s sommarprogram.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.
eBlick
jun 18, 2020
I måndags släpptes volym fem av Bo Theutenbergs ”Dagbok från UD”. Boken beskriver hur UD:s ledning omgående kopplade ett grepp om Palmeutredningen. – De här trupperna hade aldrig stormat in om det hade varit en ensam gärningsman. Varför detta engagemang från Utrikesdepartementet där UD tog ledningen över polisutredningen? frågar författaren sig.
eBlick
jun 05, 2020
Sovjetunionen och KGB låg bakom mordet på Olof Palme i medverkan med Iran och Sovjet-trogna kurder. Det menar Bo Theutenberg, som nästa vecka släpper den femte och sista volymen av "Dagbok från UD". 34 år efter Palmemordet tar han bladet från munnen. - Det är ett för landet uppslitande slut, säger han.
eBlick
jun 04, 2020
Jonas Olsson har drivit Sjöstugans camping och hotell i Älmhult i 19 år. Redan sedan starten har de hyrt ut kanoter. Det är en viktig del av verksamheten. – Att paddla kanot är en jättehärlig aktivitet. Och under den tid som vi lever i nu blir det något helt annorlunda. Gillar man uteaktiviteter så är det en kanonbra aktivitet.