Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

En helt vanlig tant som tror på en stor Gud

Börje Norlén | 14 jan , 2016
Britt Zachrisson mötte Gud i 30-års åldern. En kristen tjej knackade på dörren och undrade om hon kände Jesus. Sedan dess har Britt varit ute i Europa och delat ut Biblar och fått se många bli frälsta och helade. Efter tio år utomlands återvände hon till Sverige för att bli konsult i själavård på Volvo. För några månader sedan blev hon helad i ryggen.
2016_v2---LIVSBERÄTTELSE---STOR

”En helt vanlig liten tant”. Så säger hon om sig själv, Britt Zachrisson. Under de år som gått har hon sett många Guds under i vardagen. Hon framhåller glatt att det inte är något speciellt med henne. För Britt är det självklart att det som funkat för henne gäller för alla. 
Britt Zachrisson är en mycket spontan, engagerad och hängiven person, med en härligt ungdomlig och humoristisk glimt i de pigga ögonen. Enligt folkbokföringen kan hon räknas som pensionär sedan flera år tillbaka, men detta faktum återspeglar inte Britts inre. 
Glädjen och entusiasmen över förmånen att få gå Guds ärenden, tränger fram i allt hon är och gör. Hela detta spännande liv började när Britt var 30 år och en ung kristen tjej knackade på dörren.   
– Hon frågade: ’Känner du Jesus’? Och jag svarade: ’Nej, men jag skulle gärna vilja’. När jag undrade hur jag skulle göra, fick jag svaret: ’Läs Bibeln och be så kommer ditt liv att förändras’. 
– Sedan var tjejen bara borta och hade ingen aning om vilken hjälp hon fick vara till för mig. 

Tillvaron exploderade

Britt följde rådet, började be till Jesus och läsa Bibeln och det var som om hela tillvaron exploderade. Ögonen glittrar, när hon berättar om alla de spännande upptäckter hon gjort i sin över 40 år långa vandring med Gud. 
En ny andlig värld öppnade sig för henne och hon trodde barnsligt att hon kunde få allt hon behövde från Gud. 
Detta praktiserade hon när hon läste en bok om någon som upplevt ett dop i den helige Ande. Då sa Britt bara rakt ut: ’Det vill jag också ha’, och hon hann inte mer än uttala de orden, förrän den helige Ande kom över henne. 
– Sedan läste jag boken Gå ut och vinn, av den amerikanske evangelisten T L Osborn och blev inspirerad till att dela ut böcker och små skrifter. 
– Då öppnade sig möjligheter för mig att dela ut Biblar och kristen litteratur i flera länder i Europa. Överallt fick jag se människor bli helade, befriade och frälsta. 
Britt lyser av glädje när hon berättar om vad hon sett Gud göra i Rumänien, Tyskland, Polen och Frankrike. Mer än tio år ägnade Britt åt att evangelisera i dessa länder och fick se många komma till tro och bli helade. 

Tillbaka till Sverige

Då började Gud tala till henne om att hon skulle åka tillbaka till Sverige, där stora företag skulle öppnas för henne. Hon hade ingen aning om hur det skulle gå till, men det fick bli Guds ”problem”.
– Här är jag, sa jag bara. Då fick jag en inbjudan att komma till SAS och tala vid en kristen samling där. Jag berättade om mitt liv och om hur Gud hade lett mig. 
– Efteråt kom två män fram; de upplyste mig om att de jobbade på Volvo och inbjöd mig att komma dit och berätta om mina upplevelser. 
Sedan öppnades dörrarna en efter en för Britt och det dröjde inte länge förrän hon blev engagerad på deltid hos Volvo personvagnar. Hon visar glatt upp passerkortet, som upplyser om att Britt Zachrisson är konsult i själavård i detta stora företag. 
I sin uppgift där, tog det inte lång tid för Britt att upptäcka att det fanns mycket av andlig nöd bakom fina fasader.
– Jag har mött så många som varit nära att gå in i väggen och fått uppleva frälsning och befrielse. 
– De har kommit fulla av ångest och Gud har kommit in med sin frid och glädje i mänskligt sett omöjliga situationer.
 

Profetiskt tilltal

En dag sitter en iransk man och gråter i bönerummet. Det visar sig att hans nyfödda barn dött efter bara en vecka och han och hans svenska fru får ingen hjälp.
– Vi bad tillsammans och han tog emot frälsning. Då känner jag hur tungotal väller upp inom mig. Det kändes lite obekvämt i den situationen, men jag kan inte hejda det. 
– Jag säger tyst till Jesus ’Du får ta ansvaret’ och när jag släpper fram tungotalet blir mannen totalt fri från sin ångest. 
Sedan tar även frun emot Jesus och när de ber tillsammans upplever Britt att de ska bli föräldrar till tvillingpojkar. 
Britt vill vara helt säker på att det är rätt innan hon delar sin upplevelse; om det bara var ett önsketänkande skulle det ju göra mer skada än nytta. 
– Då känner jag så starkt att jag ska tala ut det jag fått till mig, och något år senare blev det verklighet. Tvillingpojkarna är sju år vid det här laget.

Ber för poliskåren

Britt delade ut 8 000 Biblar på Volvo och hennes bön är att minst en ska bli frälst för varje utdelad Bibel. 
En morgon när Britt som vanligt ber får hon en sådan nöd för poliskåren i Sverige. Gud visar henne i en syn något av alla utmaningar vårt lands poliser möter i sitt arbete. 
– Jag bara grät och undrade vad jag skulle kunna göra och upplevde att jag skulle köpa Biblar till alla poliser i Göteborg. Som vanligt hade jag inga pengar, men Gud sa att jag skulle beställa Biblar och jag har alltid fått leva i tro. 
– Min erfarenhet är att det Gud beställer, det betalar han också för. Utan ekonomiska garantier har jag beställt tusentals Biblar och kunnat betala varje räkning. På något sätt har Gud alltid stått för alla kostnader. 
Hittills har Britt delat ut ungefär 
2 200 polisbiblar och hon berättar att det hänt mer än en gång att poliser har gråtit i polisbilarna när de tagit emot 
Biblar. 

Helad i ryggen och i ögat

Överallt har hon blivit varmt mottagen och hon kände ofta att Jesus var med henne. 
– En gång sa jag till några poliser att jag kände att jag skulle vilja be. Alla böjde sina huvuden och Guds närvaro var så stark mitt ibland oss. 
– Jag gör bara det Herren säger till mig och hela mitt kristna liv har jag följt Herrens tilltal. Jag är ingen märkvärdig människa, bara en liten tant som sagt ja till Jesus. 
När vi ska skiljas, tänder Britt plötsligt till igen. De pigga ögonen tindrar; hon har glömt något viktigt. Det är bara några månader sedan hon blev helad i ryggen. 
– Jag hade en så fruktansvärd värk så jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Några kotor var utslitna och det fanns inte mycket som läkarna kunde göra. Men hemma i köket, fick jag ett tilltal från Herren: ’Britt, jag är Herren, din läkare, precis som jag alltid har varit din försörjare’. 
– Tre gånger hörde jag en röst som sade: ’Din ryggrad är helad’. Sedan dess har jag kånkat på mina Biblar som förr utan minsta smärta. Som bonus blev också mitt ena öga helat. 
– Det var Guds Ord som verkade och gjorde hela skillnaden. Så länge jag lever tänker jag sprida Guds Ord; det enda som håller, vilken situation vi än hamnar i. 

Börje Norlén
 
eBlick
På bild, Olle Eriksson och Jonas Klinteberg, Fotograf, Andreas Diernert 1
sep 14, 2020
Förra måndagen presenterade Olle Eriksson projektet Ung inlåst under ett digitalt seminarium från Skyddsvärnets lokaler i Stockholm. – Vår fulla övertygelse är att om vi ska lyckas nå dem som fått en tråkig och tuff start i livet behöver de få en tilltro till vuxenvärlden, berättade Olle Eriksson.
eBlick
sep 14, 2020
Han säger i polisförhören att han kände ett tvång att döda två människor för att få inre frid. Daniel Nyqvist har varken före eller efter det brutala dubbelmordet i Linköping 2004 varit i klammeri med rättvisan. I 16 år levde han under radarn. I nästa vecka ställs han inför rätta åtalad för ett dubbelmord han erkänt sig skyldig till.
eBlick
sep 11, 2020
Rinkeby Folkets hus var oroliga för att barnen glömdes bort under coronakrisen. Därför startade man tillsammans med Rädda Barnen initiativet Pysselakuten i maj i år. Drygt en månad senare greps och anhölls Rinkeby Folkets hus ordförande av polis, misstänkt för våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.
eBlick
sep 03, 2020
Cajsa Tengblad kom nyligen ut med boken "Kroppsnöjd och själsstark." På ett personligt sätt beskriver hon sin väg till att bli nöjd med sin kropp och ger tips på vad själen behöver för att må bra. – Att bli vän med sig själv och stärka den psykiska motståndskraften är livsviktigt, säger hon.
eBlick
sep 03, 2020
Professionella artister och musiker har drabbats hårt av restriktionerna som följt av pandemin med förlorade speltillfällen och intäkter. Nu visar en ny enkätundersökning att var tredje musiker är på väg att lämna yrket. – Den verkliga siffran är mycket högre, säger musikern Simon Ådahl till Inblick.
eBlick
sep 03, 2020
Turkiets president Erdogan vill återuppliva det Ottamanska riket, som kollapsade för omkring 100 år sedan, efter att riket hade förlorat kontrollen över Jerusalem. Han vill nu ”befria” Al-Aqsa-mosken och ”förena det islamiska samfundet” mot Israel. Turkiet är ett mycket större hot mot Israel än Iran, menar Israels underrättelsechef.
eBlick
aug 27, 2020
I boken "Överlevarna - Röster från Förintelsen" finns citat från 95 personer som överlevde Förintelsen. – Idén är att via personliga citat ge förståelse för något som är ofattbart. Skulle jag bidra med det då har boken fyllt sin uppgift, berättar författaren Bernt Hermele.
eBlick
aug 27, 2020
Litauen klassar nu Hizbollah som en terrororganisation och fattar därmed samma beslut som USA, Kanada, Holland, Arabförbundet, Gulfstaterna, Storbritannien och Tyskland. – Vi uppskattar det framgångsrika samarbetet mellan de litauiska och israeliska säkerhetsorganen, sade landets utrikesminister Linas Linkevičius i samband med beslutet.
eBlick
aug 27, 2020
– Det är omöjligt att säga vad som kommer ske, det är en hårdför regim i Belarus som inte gärna kommer ge sig frivilligt, säger tidigare riksdagsledamoten och valobservatören för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE), Christian Holm Barenfeld till Inblick.
eBlick
aug 20, 2020
I förra veckan nådde Israel och Förenade Arabemiraten fram till en historisk fredsöverenskommelse. Avtalet handlar om att fullt ut normalisera de diplomatiska förbindelserna mellan de två nationerna. – Vår högsta önskan är att få en full normalisering av de diplomatiska förbindelserna med hela arabvärlden, säger ambassadör Ilan Ben-Dov.
eBlick
aug 20, 2020
Motivationstalaren Charbel Gabro har under sommaren samlat 20 killar från utsatta förorter i Norrköping och Linköping för att bryta ner murar mellan deras värld och det svenska samhället. Satsningen heter "Min sommar - Mitt liv". – Tanken var att de som inte har något att göra under sommarlovet ska få något att ägna sig åt gemensamt. Ha något att komma till och känna sig inkluderad, ungefär som i skolan, berättar Charbel Gabro för Inblick.