Navigera till koncernens hemsidor

Pressmeddelande om temporära förändringar i ledningen för Inblick

Börje Claésson | 15 jan , 2016
2016_v2---NYHET-1---STOR---extra-nyhet

TV-kanalen Kanal 10 och nyhetstidningen Inblick har etablerat ett starkt förtroende hos sina tittare och prenumeranter. Vi värnar om det förtroendet och det stöd som vår verksamhet har och har haft.
Den senaste tiden har en av våra medarbetare, Tommy Dahlman, också chefredaktör för tidningen Inblick, varit utsatt för mycket stark kritik och till och med kvalificerat förtal uttryckt i så kallat näthat. Det förekommer också vad som förefaller vara en organiserad kampanj mot personen Dahlman i olika nätsajter.
Pressen har varit stark på Tommy Dahlman och hans familj. Detta har med stor sannolikhet lett till delvis ogenomtänkta och klandervärda handlingar från Dahlmans sida. I veckan avslöjade medier att Dahlman greps av polis efter att ha kört berusad. Detta har, tills det nu avslöjats, varit okänt för ledningen i Inblick och Kanal 10.

Kanal 10 står för en entydig evangelisk förkunnelse som både påverkar den enskilde individens etik och handlingar, men också hela samhällets utveckling. Inställning och förhållningssätt till alkohol och droger är därför glasklar för oss. Vår verksamhet utgår från en livsstil där detta inte kan ingå. Tvärtom vill vi även med vår programverksamhet hjälpa människor att bli fria från alkoholberoende.

I den situation som nu uppstått vill kanalens ledning ge Tommy Dahlman en tid för eftertanke och rehabilitering.
Vi har hittills och hoppas på att i framtiden fullt ut åter kunna ta till vara Tommy Dahlmans kompetens och särskilda kallelse. Därför har ledningen i samråd med Dahlman kommit överens om att han fram till sommaren tar en ”time out” från sitt arbete som chefredaktör och medverkan i kanalens direkta programverksamhet.
Under tiden kommer chefredaktörsskapet för Inblick att upprätthållas av Ruben Agnarsson, koncernens vvd och tillika operativ chef för dotterbolaget, Kanal 10 Norge. Denna förändring kommer att i första hand gälla fram till halvårsskiftet.

Från ledningens sida vill vi ge Tommy Dahlman allt stöd i förbön, samtal och olika andra arbetsuppgifter. Vår kristna hållning är inte att vara domare, men stötta och hjälpa där stöd och hjälp både önskas och behövs.
Vi vill med dessa temporära  förändringar av vår verksamhet vädja till våra tittares och stödjares fortsatta förtroende, samtidigt som vi vädjar om era förböner både för Inblick, Kanal 10 och för Tommy Dahlman med familj.

Börje Claesson
Ansvarig utgivare för InblickYtterligare information lämnas av:

Ruben Agnarsson
Tf Chefredaktör Inblick
Mobil 0708 - 293730

 
royal-palace-377913_1920
jul 21, 2016
Joar Forsell, valberedningens föreslag till ny ordförande för ungliberalerna i höst, vill skrota monarkin och byta ut den svenska flaggan. – Jag tillhör dem som vill avskaffa kungahuset och monarkin, och att representationen tas över av andra befintliga roller, säger han och föreslår på sikt tre kronor istället för korset i flaggan.
jul 21, 2016
37 av totalt 45 förlösande barnmorskor vid Helsingborgs lasarett har sagt upp sig i en gemensam protest mot alltför tuffa arbetsscheman. Fler väntas göra detsamma inom kort.
jul 07, 2016
7 000 personer, varav 1 500 barn, anmäls som försvunna varje år i Sverige. Förra året stack Sydsverige ut ganska ordentligt i denna trista statistik med drygt 5 000 försvunna personer. Den siffran är rekordstor. 20 procent av dessa försvinnanden antas vara i fara och prioriteras därför av polisen.
jun 30, 2016
Sveriges förenade muslimer, en kritiserad organisation med uttalade sympatier för våldsbejakande islamism, har av staten beviljats bidrag på 535 200 kronor.
jun 30, 2016
Knappt hade valresultatet efter folkomröstningen om EU i Storbritannien blivit offentligt förrän Federica Mogherini, EU:s socialistiska utrikesminister, pläderade för ett starkare Europa och ett utökat försvarssamarbete.
jun 23, 2016
25 procents löneavdrag i tio dagar blev den lindriga konsekvensen för den omplacerade polisen på Särskilda utredningar (SU) som gjort data-slagningar åt kvinnor som han haft en intim mejl-kommunikation med.
jun 23, 2016
I dag, torsdag den 23 juni, röstar befolkningen i Storbritannien om landet ska var kvar i EU eller inte.En vecka före det brittiska EU-valet, i torsdags eftermiddag, mördades socialdemokraten och EU-förespråkaren Jo Cox, känd för sin kraftfulla kritik mot Syriens och Rysslands bombningar av civila i Syrien.
jun 16, 2016
De flesta skolbarn längtar efter sommarlov med ledighet, sol och bad. Men det finns också barn som inte alls längtar, utan känner oro för att bli bortförda utomlands och tvingade att gifta sig, skriver Länsstyrelsen på sin hemsida.
jun 16, 2016
Som verksamhetsansvarig för Göteborgs Kulturkalas har förre riksdagsledamoten Tasso Stafilidis (V) bjudit in artisten Najwa Karam från Libanon till höstens stora evenemang. I en arabisk tv-kanal uttryckte Najwa Karam beundran för Hitlers egenskaper när reportern bad henne skapa en drömperson.
jun 10, 2016
På torsdag den här veckan ska regeringens utredare Nils Cederstierna presentera en översyn av straffskalan för köp av sexuell handling av barn. I nuläget kan såväl sexuella övergrepp mot barn som att spotta ut ett tuggummi på gatan leda till böter.
jun 10, 2016
Simon Häggström arbetar mot kriminalitet i samhällets skugga. Hans nylanserad bok ”Skuggans lag” har fått mycket medial uppmärksamhet. Till vardags leder Simon Häggström prostitutionsgruppen för Stockholmspolisen. Det har påverkat stora delar av livet.