Navigera till koncernens hemsidor

Pressmeddelande om temporära förändringar i ledningen för Inblick

Börje Claésson | 15 jan , 2016
2016_v2---NYHET-1---STOR---extra-nyhet

TV-kanalen Kanal 10 och nyhetstidningen Inblick har etablerat ett starkt förtroende hos sina tittare och prenumeranter. Vi värnar om det förtroendet och det stöd som vår verksamhet har och har haft.
Den senaste tiden har en av våra medarbetare, Tommy Dahlman, också chefredaktör för tidningen Inblick, varit utsatt för mycket stark kritik och till och med kvalificerat förtal uttryckt i så kallat näthat. Det förekommer också vad som förefaller vara en organiserad kampanj mot personen Dahlman i olika nätsajter.
Pressen har varit stark på Tommy Dahlman och hans familj. Detta har med stor sannolikhet lett till delvis ogenomtänkta och klandervärda handlingar från Dahlmans sida. I veckan avslöjade medier att Dahlman greps av polis efter att ha kört berusad. Detta har, tills det nu avslöjats, varit okänt för ledningen i Inblick och Kanal 10.

Kanal 10 står för en entydig evangelisk förkunnelse som både påverkar den enskilde individens etik och handlingar, men också hela samhällets utveckling. Inställning och förhållningssätt till alkohol och droger är därför glasklar för oss. Vår verksamhet utgår från en livsstil där detta inte kan ingå. Tvärtom vill vi även med vår programverksamhet hjälpa människor att bli fria från alkoholberoende.

I den situation som nu uppstått vill kanalens ledning ge Tommy Dahlman en tid för eftertanke och rehabilitering.
Vi har hittills och hoppas på att i framtiden fullt ut åter kunna ta till vara Tommy Dahlmans kompetens och särskilda kallelse. Därför har ledningen i samråd med Dahlman kommit överens om att han fram till sommaren tar en ”time out” från sitt arbete som chefredaktör och medverkan i kanalens direkta programverksamhet.
Under tiden kommer chefredaktörsskapet för Inblick att upprätthållas av Ruben Agnarsson, koncernens vvd och tillika operativ chef för dotterbolaget, Kanal 10 Norge. Denna förändring kommer att i första hand gälla fram till halvårsskiftet.

Från ledningens sida vill vi ge Tommy Dahlman allt stöd i förbön, samtal och olika andra arbetsuppgifter. Vår kristna hållning är inte att vara domare, men stötta och hjälpa där stöd och hjälp både önskas och behövs.
Vi vill med dessa temporära  förändringar av vår verksamhet vädja till våra tittares och stödjares fortsatta förtroende, samtidigt som vi vädjar om era förböner både för Inblick, Kanal 10 och för Tommy Dahlman med familj.

Börje Claesson
Ansvarig utgivare för InblickYtterligare information lämnas av:

Ruben Agnarsson
Tf Chefredaktör Inblick
Mobil 0708 - 293730

 
Jo Cox670
jun 23, 2016
I dag, torsdag den 23 juni, röstar befolkningen i Storbritannien om landet ska var kvar i EU eller inte.En vecka före det brittiska EU-valet, i torsdags eftermiddag, mördades socialdemokraten och EU-förespråkaren Jo Cox, känd för sin kraftfulla kritik mot Syriens och Rysslands bombningar av civila i Syrien.
jun 23, 2016
25 procents löneavdrag i tio dagar blev den lindriga konsekvensen för den omplacerade polisen på Särskilda utredningar (SU) som gjort data-slagningar åt kvinnor som han haft en intim mejl-kommunikation med.
jun 16, 2016
De flesta skolbarn längtar efter sommarlov med ledighet, sol och bad. Men det finns också barn som inte alls längtar, utan känner oro för att bli bortförda utomlands och tvingade att gifta sig, skriver Länsstyrelsen på sin hemsida.
jun 10, 2016
På torsdag den här veckan ska regeringens utredare Nils Cederstierna presentera en översyn av straffskalan för köp av sexuell handling av barn. I nuläget kan såväl sexuella övergrepp mot barn som att spotta ut ett tuggummi på gatan leda till böter.
jun 02, 2016
Snart avgörs frågan om Ryssland ska få tillgång till hamnen i Slite nästa år Såväl tekniska nämnden på Gotland som regeringskansliet bereder nu frågan om ryskägda Nord Stream ska få tillgång till hamnen i Slite i samband med att företaget ska bygga ytterligare två gasledningar i Östersjön.
jun 02, 2016
Den 23 juni ska engelsmännen rösta igen. Men denna gång handlar det inte om vem som ska bo i den världsberömda premiärministerbostaden på 10 Downing Street i London. Det är istället en folkomröstning som ska fälla avgörandet om England ska stanna kvar i EU eller inte.
maj 26, 2016
Den sexköpsdömde chefsåklagare som Simon Häggström, chef för Stockholmspolisens prostitutionsgrupp, grep för tre år sedan kan knytas till ett uppmärksammat rättsfall med anknytning till sexhandeln i Sverige. I april 2012 anmälde advokat Björn Hurtig chefsåklagaren till Riksåklagaren.
maj 26, 2016
Sveriges fokus på självförverkligande, samt de senaste 30 årens syn på staten och familjen har fått stora konsekvenser, menar David Eberhard. – Jakten på trygghet och definitionen av vem som ansvarar för den har inneburit att otryggheten är mer utbredd än någon gång, säger han.
maj 19, 2016
Röken ligger tät längs med Tel Avivs strandkust, men det finns ingen större anledning till oro. Det är oset från nygrillad mat som stiger mot natthimlen. Man firar Israels självständighet och överallt syns den judiska flaggan vagga i vinden.
maj 19, 2016
Ryssland var i fokus när fem nordiska stats- och regeringschefer i fredags besökte Vita huset för en heldag med USA:s president. Det var första gången någonsin som de fem ländernas ledare besökte USA:s president samtidigt.
maj 12, 2016
En månad. Så länge hann Börje Claésson vara pensionär – åtminstone på pappret – innan han tog över den kristna tv-kanalen Kanal 10. Nu i maj firar kanalen sitt 10-årsjubileum och Kanal 10-gruppens visionär och ledare fyllde 75 år i april. I sommar kommer Börje Claésson ut med sina memoarer. Inblick har läst manuset och återger här en sammanfattning av innehållet.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Diana Abrahamsson | 27 jun, 2016
Diana Abrahamsson | 15 jun, 2016
Bength Gustafson | 12 jun, 2016
Ruben Agnarsson | 10 jun, 2016
Ruben Agnarsson | 09 jun, 2016
Diana Abrahamsson | 07 jun, 2016
Ruben Agnarsson | 06 jun, 2016
Ruben Agnarsson | 26 maj, 2016
Thomas Larsson, ordförande Korset i Hassela | 26 maj, 2016