Navigera till koncernens hemsidor

Pressmeddelande om temporära förändringar i ledningen för Inblick

Börje Claésson | 15 jan , 2016
2016_v2---NYHET-1---STOR---extra-nyhet

TV-kanalen Kanal 10 och nyhetstidningen Inblick har etablerat ett starkt förtroende hos sina tittare och prenumeranter. Vi värnar om det förtroendet och det stöd som vår verksamhet har och har haft.
Den senaste tiden har en av våra medarbetare, Tommy Dahlman, också chefredaktör för tidningen Inblick, varit utsatt för mycket stark kritik och till och med kvalificerat förtal uttryckt i så kallat näthat. Det förekommer också vad som förefaller vara en organiserad kampanj mot personen Dahlman i olika nätsajter.
Pressen har varit stark på Tommy Dahlman och hans familj. Detta har med stor sannolikhet lett till delvis ogenomtänkta och klandervärda handlingar från Dahlmans sida. I veckan avslöjade medier att Dahlman greps av polis efter att ha kört berusad. Detta har, tills det nu avslöjats, varit okänt för ledningen i Inblick och Kanal 10.

Kanal 10 står för en entydig evangelisk förkunnelse som både påverkar den enskilde individens etik och handlingar, men också hela samhällets utveckling. Inställning och förhållningssätt till alkohol och droger är därför glasklar för oss. Vår verksamhet utgår från en livsstil där detta inte kan ingå. Tvärtom vill vi även med vår programverksamhet hjälpa människor att bli fria från alkoholberoende.

I den situation som nu uppstått vill kanalens ledning ge Tommy Dahlman en tid för eftertanke och rehabilitering.
Vi har hittills och hoppas på att i framtiden fullt ut åter kunna ta till vara Tommy Dahlmans kompetens och särskilda kallelse. Därför har ledningen i samråd med Dahlman kommit överens om att han fram till sommaren tar en ”time out” från sitt arbete som chefredaktör och medverkan i kanalens direkta programverksamhet.
Under tiden kommer chefredaktörsskapet för Inblick att upprätthållas av Ruben Agnarsson, koncernens vvd och tillika operativ chef för dotterbolaget, Kanal 10 Norge. Denna förändring kommer att i första hand gälla fram till halvårsskiftet.

Från ledningens sida vill vi ge Tommy Dahlman allt stöd i förbön, samtal och olika andra arbetsuppgifter. Vår kristna hållning är inte att vara domare, men stötta och hjälpa där stöd och hjälp både önskas och behövs.
Vi vill med dessa temporära  förändringar av vår verksamhet vädja till våra tittares och stödjares fortsatta förtroende, samtidigt som vi vädjar om era förböner både för Inblick, Kanal 10 och för Tommy Dahlman med familj.

Börje Claesson
Ansvarig utgivare för InblickYtterligare information lämnas av:

Ruben Agnarsson
Tf Chefredaktör Inblick
Mobil 0708 - 293730

 
PLO-ledaren_Abbas_pekas_ut_som_KGB-agent
sep 22, 2016
Eftersom både Mahmoud Abbas och Vladimir Putin arbetade för sovjetiska KGB bör Israel inte acceptera ett ryskt värdskap för nya fredsförhandlingar, menar två israeliska forskare som upptäckt att Abbas hade kodnamnet ”Mullvaden” i egenskap av KGB-agent i Damaskus.
sep 22, 2016
I oktober startar en storsatsning mot antisemitismen i Malmö. Närmare 300 lärare ska utbildas i ett skolprogram som baseras på filmer med överlevande från förintelsen. – Vårt mål är att 7000 elever ska nås, berättar Anneli Evers på Xenofilia som varit med och tagit fram skolmaterialet i samarbete med Judiska församlingen i Malmö.
sep 15, 2016
För ett år sedan började alkoglass säljas i svenska affärer och via den digitala matbutiken Mathem. Men protesterna har varit högljudda. I somras drog IOGT-NTO igång en namninsamling. Fram tills nu har drygt 3 800 personer skrivit under att de vill få bort alkoglassen från butikerna.
sep 15, 2016
I somras fick Palme-gruppen del av hemligstämplat material från Säpo som pekar ut Palmes mördare och nämner att Sovjetunionen kände till Palmemordet i förväg. Strax efter överlämnadet gick så gott som hela Palme-gruppen i pension.
sep 15, 2016
Krig börjar inte längre med en krigsförklaring, de börjar med opinionsbildning. Rysk propaganda är en realitet, frågan är hur vi förhåller oss. Det var några av de teman som avhandlades på Timbros presskonferens förra veckan, då författaren Stefan Olsson släppte sin nya bok om rysk vilseledning.
sep 14, 2016
Inblick kommer att ha en monter på bokmässan, som går av stapeln torsdag till söndag 22-25 september.
sep 08, 2016
Förra gymnasieministern Aida Hadzialic (S), liksom Aftonbladets kolumnist Jan Guillou och tidningens ledarskribent Lena Mellin vill ha ett förbud mot konfessionella friskolor. Tunga S-profiler och tidigare utbildningsministrar som Bengt Göransson och Lena Hjelm-Wallén avfärdar dock tanken på ett veto.
sep 08, 2016
Hälften av all undernäring i världen kan kopplas till diarrésjukdomar och infektioner orsakade av smutsigt vatten och brist på toaletter. Det slår organisationen Water Aid fast i en ny rapport.
sep 01, 2016
Ryssland satsar stort på specialförband och offensiva stridskrafter som landsättningstrupper och fallskärmssoldater. Det avslöjar en ny bok som även beskriver sovjetiska sabotageplaner mot Sverige under kalla kriget, samt hur ryska elitförband genomförde annekteringen av Krim.
sep 01, 2016
Tillsammans med sin partikollega Malin Lauber (S) och vänsterpartisten Robert Armblad, föreslår Heniretta Serrate, 24, att kommunen gör ”en normkritisk inventering” av Växjö-skolornas läromedel. – Ett utspel för Pride-veckan, menar utbildningsnämndens ordförande.
aug 30, 2016
Förra S-ministern Margareta Winberg är i dag ytterst ansvarig för Svenska kyrkans verksamhet i Östersund. Hon tror själv inte på Gud och verksamheten har enligt årsredovisningen prioriterat ned missionsverksamheten under hennes ledarskap.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Ruben Agnarsson | 27 sep, 2016
Diana Paduch Abrahamsson | 25 sep, 2016
Diana Paduch Abrahamsson | 16 sep, 2016
Ruben Agnarsson | 12 sep, 2016
Diana Paduch Abrahamsson | 09 sep, 2016
Ruben Agnarsson | 06 sep, 2016
Ruben Agnarsson | 30 aug, 2016
Bength Gustafson | 30 aug, 2016
Thomas Larsson | 19 aug, 2016