Navigera till koncernens hemsidor

Pressmeddelande om temporära förändringar i ledningen för Inblick

Börje Claésson | 15 jan , 2016
2016_v2---NYHET-1---STOR---extra-nyhet

TV-kanalen Kanal 10 och nyhetstidningen Inblick har etablerat ett starkt förtroende hos sina tittare och prenumeranter. Vi värnar om det förtroendet och det stöd som vår verksamhet har och har haft.
Den senaste tiden har en av våra medarbetare, Tommy Dahlman, också chefredaktör för tidningen Inblick, varit utsatt för mycket stark kritik och till och med kvalificerat förtal uttryckt i så kallat näthat. Det förekommer också vad som förefaller vara en organiserad kampanj mot personen Dahlman i olika nätsajter.
Pressen har varit stark på Tommy Dahlman och hans familj. Detta har med stor sannolikhet lett till delvis ogenomtänkta och klandervärda handlingar från Dahlmans sida. I veckan avslöjade medier att Dahlman greps av polis efter att ha kört berusad. Detta har, tills det nu avslöjats, varit okänt för ledningen i Inblick och Kanal 10.

Kanal 10 står för en entydig evangelisk förkunnelse som både påverkar den enskilde individens etik och handlingar, men också hela samhällets utveckling. Inställning och förhållningssätt till alkohol och droger är därför glasklar för oss. Vår verksamhet utgår från en livsstil där detta inte kan ingå. Tvärtom vill vi även med vår programverksamhet hjälpa människor att bli fria från alkoholberoende.

I den situation som nu uppstått vill kanalens ledning ge Tommy Dahlman en tid för eftertanke och rehabilitering.
Vi har hittills och hoppas på att i framtiden fullt ut åter kunna ta till vara Tommy Dahlmans kompetens och särskilda kallelse. Därför har ledningen i samråd med Dahlman kommit överens om att han fram till sommaren tar en ”time out” från sitt arbete som chefredaktör och medverkan i kanalens direkta programverksamhet.
Under tiden kommer chefredaktörsskapet för Inblick att upprätthållas av Ruben Agnarsson, koncernens vvd och tillika operativ chef för dotterbolaget, Kanal 10 Norge. Denna förändring kommer att i första hand gälla fram till halvårsskiftet.

Från ledningens sida vill vi ge Tommy Dahlman allt stöd i förbön, samtal och olika andra arbetsuppgifter. Vår kristna hållning är inte att vara domare, men stötta och hjälpa där stöd och hjälp både önskas och behövs.
Vi vill med dessa temporära  förändringar av vår verksamhet vädja till våra tittares och stödjares fortsatta förtroende, samtidigt som vi vädjar om era förböner både för Inblick, Kanal 10 och för Tommy Dahlman med familj.

Börje Claesson
Ansvarig utgivare för InblickYtterligare information lämnas av:

Ruben Agnarsson
Tf Chefredaktör Inblick
Mobil 0708 - 293730

 
Porr_ar_kvinnofientligt_och_kidnappar_hjarnan
okt 20, 2016
DN Debatt-artikel om porrens kvinnohat och ny bok om ungas porrkonsumtion väcker stor uppmärksamhet.
okt 20, 2016
Nya siffror från Socialstyrelsen visar att över 1 000 personer dör varje år på grund av fallolyckor i Sverige. Siffran har mer än fördubblats sedan år 2000. Varje år skadas 70 000 personer så allvarligt i fallolyckor att de måste läggas in på sjukhus. Det är flest män som dör på grund av fall.
okt 13, 2016
Enligt en artikel som Statistiska centralbyrån publicerade förra veckan lever personer som är gifta längre än de som är ogifta. – Trots att samboenden har ökat sedan 1980-talet verkar det ändå som att gifta trots detta behåller eller till och med utökar sitt försprång i livslängd jämfört med övriga grupper, säger Örjan Hemström på SCB.
okt 13, 2016
När Inblick möter Nuri Kino har han precis kommit hem från en resa i Mellanöstern. Just den här gången har han intervjuat ett femtontal offer för det folkmord som pågår i området. Hans organistion ”A demand for action” har sedan juni 2014 dokumenterat de pågående övergreppen mot kristna och andra minoriteter, i länder som Syrien och Irak.
okt 13, 2016
Michael Kauppi, sverigedemokratisk kommunfullmäktigeledamot i Norrköping, har hamnat i blåsväder efter ett inlägg på Facebook där han uttrycker sig nedsättande om deltagarna i Paralympics. "Surprise motherfucker", skriver Kauppi i ett sms när Inblick söker honom för en kommentar till Facebookinlägget.
okt 12, 2016
Flera av de kvinnor som hade kontakt med den numera omplacerade samordnaren på polisens internutredningsenhet kan knytas till illegala inslag i polisens informatörsverksamhet och till grova hot mot en kvinna som hösten 2009 berättade i Kvällsöppet, TV4 att hon våldtagits och hotats av en polis.
okt 06, 2016
Hundratals ensamkommande barn har fått sina avvisningsbeslut efter en process hos Migrationsverket där man har ändrat praxis. Enligt tidigare regler hade barnen med största sannolikhet fått stanna. De kommer allihop från länder utan ordnat mottagande. Men förbudet att avvisa dem undanröjs genom att man väntar tills barnet fyllt 18 år.
okt 06, 2016
Arbetsdagen i början av januari 2006 började som vilken dag som helst. Ett av många nyhetsuppslag skulle redigeras i tidningen Magazinet där Vebjørn Selbekk var redaktör. Just den här nyheten handlade om de danska Muhammedkarikatyrerna; som idag är välkända, men som vid denna tidpunkt inte alls var lika uppmärksammade.
sep 29, 2016
Alla talar om Pokémon Go. Men vad är det för något egentligen? Här får du en introduktion till mobilspelet som bokstavligt talat har tagit hela världen med storm sedan det lanserades i somras.
sep 29, 2016
Under sina åtta år som justitiekansler (JK) vakade Göran Lambertz över yttrandefriheten i Sverige. Det var han som väckte åtal vid brott mot yttrandefriheten och som såg till att myndigheterna höll sig inom yttrandefrihetens ramar.
sep 22, 2016
I oktober startar en storsatsning mot antisemitismen i Malmö. Närmare 300 lärare ska utbildas i ett skolprogram som baseras på filmer med överlevande från förintelsen. – Vårt mål är att 7000 elever ska nås, berättar Anneli Evers på Xenofilia som varit med och tagit fram skolmaterialet i samarbete med Judiska församlingen i Malmö.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Ruben Agnarsson | 18 okt, 2016
Ruben Agnarsson | 16 okt, 2016
Diana Paduch Abrahamsson | 02 okt, 2016
Bength Gustafson | 30 sep, 2016
Ruben Agnarsson | 27 sep, 2016
Diana Paduch Abrahamsson | 25 sep, 2016
Diana Paduch Abrahamsson | 16 sep, 2016
Ruben Agnarsson | 12 sep, 2016
Diana Paduch Abrahamsson | 09 sep, 2016