Navigera till koncernens hemsidor

Pressmeddelande om temporära förändringar i ledningen för Inblick

Börje Claésson | 15 jan , 2016
2016_v2---NYHET-1---STOR---extra-nyhet

TV-kanalen Kanal 10 och nyhetstidningen Inblick har etablerat ett starkt förtroende hos sina tittare och prenumeranter. Vi värnar om det förtroendet och det stöd som vår verksamhet har och har haft.
Den senaste tiden har en av våra medarbetare, Tommy Dahlman, också chefredaktör för tidningen Inblick, varit utsatt för mycket stark kritik och till och med kvalificerat förtal uttryckt i så kallat näthat. Det förekommer också vad som förefaller vara en organiserad kampanj mot personen Dahlman i olika nätsajter.
Pressen har varit stark på Tommy Dahlman och hans familj. Detta har med stor sannolikhet lett till delvis ogenomtänkta och klandervärda handlingar från Dahlmans sida. I veckan avslöjade medier att Dahlman greps av polis efter att ha kört berusad. Detta har, tills det nu avslöjats, varit okänt för ledningen i Inblick och Kanal 10.

Kanal 10 står för en entydig evangelisk förkunnelse som både påverkar den enskilde individens etik och handlingar, men också hela samhällets utveckling. Inställning och förhållningssätt till alkohol och droger är därför glasklar för oss. Vår verksamhet utgår från en livsstil där detta inte kan ingå. Tvärtom vill vi även med vår programverksamhet hjälpa människor att bli fria från alkoholberoende.

I den situation som nu uppstått vill kanalens ledning ge Tommy Dahlman en tid för eftertanke och rehabilitering.
Vi har hittills och hoppas på att i framtiden fullt ut åter kunna ta till vara Tommy Dahlmans kompetens och särskilda kallelse. Därför har ledningen i samråd med Dahlman kommit överens om att han fram till sommaren tar en ”time out” från sitt arbete som chefredaktör och medverkan i kanalens direkta programverksamhet.
Under tiden kommer chefredaktörsskapet för Inblick att upprätthållas av Ruben Agnarsson, koncernens vvd och tillika operativ chef för dotterbolaget, Kanal 10 Norge. Denna förändring kommer att i första hand gälla fram till halvårsskiftet.

Från ledningens sida vill vi ge Tommy Dahlman allt stöd i förbön, samtal och olika andra arbetsuppgifter. Vår kristna hållning är inte att vara domare, men stötta och hjälpa där stöd och hjälp både önskas och behövs.
Vi vill med dessa temporära  förändringar av vår verksamhet vädja till våra tittares och stödjares fortsatta förtroende, samtidigt som vi vädjar om era förböner både för Inblick, Kanal 10 och för Tommy Dahlman med familj.

Börje Claesson
Ansvarig utgivare för InblickYtterligare information lämnas av:

Ruben Agnarsson
Tf Chefredaktör Inblick
Mobil 0708 - 293730

 
Magnus_Gunnarsson670
aug 25, 2016
Master som trillat ned, flygkommunikation som satts ur spel, sjukhusepidemier och försenade tåg. Kommunalrådet Magnus Gunnarsson (M) ser ett samband mellan ett ökat hot från främmande makt och de sabotage som på senare tid genomförts mot viktig infrastruktur i Sverige.
aug 25, 2016
Sverige brinner. På flera håll i landet härjar laglösa gäng som nattetid ägnar sig åt att sätta bilar i brand. Malmö, Göteborg, Norrköping och Linköping samt ett flertal Stockholmsförorter är bara några exempel där bilar har brunnit i år. Totalt har 2027 bilar brunnit under det första halvåret i år, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå).
aug 18, 2016
När makthavare, opinionsbildare och journalister träffades under Almedalsveckan i sommar, hade alkoholen en självklar och viktig plats. På tre år har antalet utskänkningstillstånd tredubblats och för några år sedan avslöjade nykterhetsorganisationen UNF att minderåriga erbjöds alkohol i samband med flera Almedals-evenemang.
aug 18, 2016
Ett utbrott av mjältbrand har drabbat gårdar vid Omberg i Östergötland. 14 djur har hittills dött i mjältbrand. Betesmarkerna där djuren har dött är fortfarande avspärrade och en smittskyddsutredning pågår. På de drabbade gårdarna pågår för närvarande vaccinering av nötkreatur.
aug 11, 2016
Australien och Tyskland stoppar sitt bistånd till hjälporganisationen World Vision, efter avslöjandet om att hundratals miljoner biståndskronor gått till terrororganisationen Hamas.
aug 11, 2016
Polisbristen slår hårt mot stora delar av vårt land. i Östergötland slår länets två chefs-åklagare larm om den akuta polisbristen. – Under det senaste året har vi haft flera stora mordutredningar som har hanterats parallellt, vilket är oerhört resurskrävande, säger chefsåklagare Torsten Angervåg vid Norrköpings åklagarkammare till Inblick.
aug 05, 2016
Enligt en ny rapport är Sverige ett av världens bästa länder att vara pensionär i. Det är främst svenska pensionärers livskvalitet som gör att vi hamnar i topp fem. I topp ligger Norge.
aug 05, 2016
Kristdemokraternas försvarspolitiske talesperson Mikael Oscarsson ställer nu en interpellationsfråga till utrikesministern om hur regeringen ställer sig till ryska Gazproms förfrågan om att låna Slite hamn i ett och ett halvt år.
aug 04, 2016
Zanna Dunstrand blev rekommenderad att genomgå en gastric bypass-operationen av vården i Norrköping, men den hade kunnat kosta henne livet. Varje dag är nu en kamp mot plågsamma smärtor. - På informationsmötet innan operationen var allt väldigt glorifierat. Det sades ingenting om några eventuella komplikationer efteråt, säger Zanna Dunstrand.
jul 21, 2016
37 av totalt 45 förlösande barnmorskor vid Helsingborgs lasarett har sagt upp sig i en gemensam protest mot alltför tuffa arbetsscheman. Fler väntas göra detsamma inom kort.
jul 21, 2016
Joar Forsell, valberedningens föreslag till ny ordförande för ungliberalerna i höst, vill skrota monarkin och byta ut den svenska flaggan. – Jag tillhör dem som vill avskaffa kungahuset och monarkin, och att representationen tas över av andra befintliga roller, säger han och föreslår på sikt tre kronor istället för korset i flaggan.