Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

– Jag hittade min glädje och kraft i Gud

Louise Olofsson | 26 maj , 2016
Micke Sjölén tog anabola steroider i sin ungdom och blev steril, men Gud är miraklernas Gud. – Vi hade en pastor som bad för oss och sa att vi kommer få ett barn. Det tog några år, men sen föddes Ester. Ett mirakel från Gud, berättar han.

Micke670

Micke har varit kristen i många år, men förstod vad det kristna livet handlar om först för ett halvår sedan.

Det var när han lyssnade på Simon Ådahls ljudbok ”Den oväntade resan” som något hände i hjärtat.

– Jag förstod att Gud inte söker perfekta människor för de kan han inte förändra. Men operfekta människor kan han använda, berättar han.

– Jag har fel och brister som bara Gud kan förändra. Jag hittade min glädje och kraft i Gud.

Micke förstod att Gud har en tanke och en plan för hans liv.

– Det tog 30 år innan jag förstod att jag verkligen behöver Gud och kyrkan.

– Det tog lite längre tid för mig än för andra. Men jag har förstått att Gud är den sanna vägen.

En sak som förändrats är hans attityd mot människor.

– Under den senaste tiden har jag återupprättat gamla vänskaper. Jag har bjudit in folk jag tidigare inte kunde stå ut med. Jag har fått en djupare empati för alla människor.

 

Jesus är tryggheten

– Gud jobbar långsiktigt. Resan har inte alltid varit enkel, speciellt inte för min familj. Men den har varit värd det.

I sin ungdom tog Micke anabola steroider och blev därför steril, men han och hans fru Ida har alltid längtat efter en familj. Sedan 11 år tillbaka har de varit familjehem för Mikael som idag är 19 år.

 

Ett mirakel från Gud

– Vi hade en pastor som bad för oss och sa att vi kommer få ett barn. Det tog några år, men sen föddes Ester. Ett mirakel från Gud.

Micke beskriver att varje vurpa genom åren har varit ett steg framåt. Hans vänner har varit en bra hjälp genom åren. Varje värdefullt samtal och folk som bett för honom har varit steg i rätt riktning.

– Jag har inte alltid varit en bra pappa, man eller vän. Men Gud upphör aldrig arbeta med någon som vill. Jag misslyckas varje dag, men jag får jobba vidare.

Mickes favorithistorier i Bibeln är människorna som misslyckades innan de fick komma igen och bli ännu starkare. Ett exempel är Petrus, som förnekade Jesus och sedan fick vara en grund där kyrkan växte fram.

– Jesus gick till udda människor. Jag får lära mig mycket den svåra vägen, men processen får ta sin tid. Den är värd allt i slutändan.

För Micke är Jesus hans trygghet. När han inte levererar sin del av avtalet så gör alltid Jesus det. Jesus står kvar.

– Om vi byggt samhället på Jesus så hade världens sett annorlunda ut.

 

Tarzan i B-laget

Micke Sjögren är uppvuxen utanför Sundsvall, i en arbetarfamilj. Pappa körde lastbil och mamma var hemma.

– Är man inte bra i skolan, då måste man kunna något annat. Jag var lite av klassens clown. Jag var Tarzan i B-laget, säger Micke och säger att han knappt gick i skolan.

I årskurs sju började Micke dricka alkohol, och det tog inte många år innan han började testa annat.

– Jag sniffade lim och bensin. När jag var 18 år började jag med anabola steroider. Drömmen var att bli stört, bäst och vackrast.

– Men jag blev bara störst.

Han tävlade i tyngdlyftning och anabola steroiderna ledde till andra droger. Under tiden jobbade han med ljud och ljus, och åkte runt i Sverige och i Europa.

Han började gå i en Pingstförsamling när han var i 20-års åldern.

– De hade något som jag inte hade, därför började jag gå där. Jag ville också ha det.

– Men jag gjorde allt utan att tänka, vilket gjorde att jag aldrig riktigt blev en i gänget.

Micke hoppade runt i olika kyrkor och det har han fortsatt med.

– Jag har haft en tro genom åren. Jag har bränt relationer och saker har hänt, men där vet jag att Gud har hjälpt mig genom det. Han har alltid varit med mig.

En historia som Micke ofta går tillbaka till är den om stegen i sanden. Under de tuffa säsongerna är det bara ett par fotsteg, och det är då Gud har burit honom.

LOUISE OLOFSSON

Fakta: Micke Sjölén

Familj: Frun Ida, dottern Ester och fostersonen Mikael

Bor: Nye, Vetlanda

Gör: Driver familjeföretag som markentreprenör

 
eBlick
Asa_Waldau_atalas_for_misshandel
maj 23, 2019
När församlingsmedlemmar 15 år efter Knutby-dramat börjar prata kan de verkliga mordmotiven börja sippra fram. Fram tills nu har en rädsla för repressalier förhindrat avslöjanden om dramats kopplingar till kriminella kretsar och till polisens informatörsverksamhet.
eBlick
maj 23, 2019
Lettland blev medlemmar i EU 2004 och sedan dess har mycket i landet utvecklats till det bättre och många yngre flyttat och fått det bättre i Norden eller England. – Alternativet till EU är Putins Ryssland och det är inget alternativ, säger turistguiden Ira, till Inblick.
eBlick
maj 23, 2019
Allan Widman, Liberalernas försvarspolitiske talesman är den namnkunnigaste på partiets EU-valsedel sedan första namnet Cecilia Wickström, under dramatiska former petades från listan. – Jag står till förfogande om jag får väljarnas förtroende och det inte kommer annat emellan, säger han till Inblick.
eBlick
maj 16, 2019
Lekplatser hos förskolor i Tensta har plötsligt förvandlats till veritabla knarkgömmor. Att droghandeln pågår vid barnens lekplatser har fått polisen att ryta ifrån ordentligt i en video på Facebook. – Vi kommer jaga er med allt vi har och vi kommer låsa in er, lyder Rinkebypolisens budskap till knarklangarna.
eBlick
maj 16, 2019
I början av juni sjunger Louisa Lyne och Di Yiddische Kapelye på den judiska kulturfestivalen i Köpenhamn och i september släpper de sitt tredje album. En skiva där de samarbetar med svenska och internationella artister bland andra Idan Raichel från Israel. – Idan Raichel är väldigt stor i Israel och även känd internationellt, berättar Louisa Lyne för Inblick.
eBlick
maj 09, 2019
Jenny Örn, som anmälde en polis för våldtäkt men istället blev anklagad av polisen för ringa narkotikabrott, lever nu under hot och trakasserier på ett sätt som har likheter med fallet ”Karin” som Inblick under flera år har rapporterat om. För drygt en månad sedan knivskars hennes pojkvän.
eBlick
maj 09, 2019
Regeringen utsåg i höstas en delegation för att främja äldres arbetskraft, motverka åldersdiskriminering och hitta möjligheter för fler att jobba längre. – Fredrik Reinfeldt var först på bollen och han har fått mycket stryk för att han vågat säga som det är, säger delegationens ordförande Anna Hedborg i SVT Forum.
eBlick
maj 09, 2019
– I slutet av Världsbokveckan hittade jag ännu en bok som är alldeles förfärlig på gymnasieskolan där jag arbetar. Våra barn och ungdomar nås av budskap som inte är av godo, berättar Conny Alpsten för Inblick.
eBlick
maj 03, 2019
S-regeringen kör över Försvarsberedningen i flera frågor och vill reservera sig kring försvarsmaktens finansiering i beredningens rapport som släpps om knappt två veckor. Enligt både DN och SVD riskerar beredningen att spricka.
eBlick
maj 03, 2019
Knappt har våren anlänt och redan blossar den ena skogsbranden upp efter den andra, värst drabbat är Skåne och Småland. I Hästveda utanför Hässleholm brann hus ner till grunden förra veckan, människor fick evakueras och tåg ställas in. – Brandriskläget ser väldigt illa ut, säger MSB:s operative chef Anneli Bergholm Söder till Inblick.
eBlick
maj 03, 2019
– I vårt västra grannland Norge finns modern forskning som visar att barn i förskola har höga kortisolpåslag som orsakar stress. Detta leder till hyperaktivitet som ofta diagnostiseras och medicineras som ADHD eller liknande fast detta troligen beror på stressig miljö och brist på anknytning, berättar Madeleine Lidman som är grundare av Hemmaföräldrars nätverk.