Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Lena fann det hon sökte

Eva Ruderstam | 21 jul , 2016
Lena Miller har sökt hela livet. Nu har hon äntligen hittat det hon letat efter – en tro på Jesus. – Tron betyder allt, faktiskt. Jag går till kyrkan och jag pratar jag med Gud, det är verkligen en förmån, säger hon.

Lena4
Lena Miller har sökt hela livet. Nu har hon äntligen hittat det hon letat efter – en tro på Jesus.

– Tron betyder allt, faktiskt. Jag går till kyrkan och jag pratar jag med Gud, det är verkligen en förmån, säger hon.

 

Lena Miller har bott i Örebro hela livet. Men tillvaron har inte alltid varit så ljus och trivsam.

– Jag vill inte prata om det mörka, men jag kan säga att jag trivdes inte med tillvaron. Jag har alltid varit en sökare, men jag har sökt på fel sätt.

För några år sedan började Lena titta åt ett nytt håll, åt Immanuelskyrkan.

– Jag såg att de hade ett körprojekt med en gospelkör. Jag har alltid velat sjunga gospel, så jag tog mod till mig och gick dit. Damerna frågade vad jag sjöng och jag berättade att jag sjöng i duschen. Jag kunde inte det där med olika stämmor. De såg nog att jag var lite vilsen, så de tog väl hand om mig.

 

Nyfiken på tron

Lena trivdes i kören och i kyrkan, men hennes familj var tveksam.

– I min familj är ingen kristen och pappa reagerade till en början på att jag gick till kyrkan. Men när det blev dags för gospelkonserten kom han och jag såg att han faktiskt satt och grät.

 När körprojektet var över erbjöds Lena att gå en Alphakurs.

– Jag svarade att jag inte hade någon hund, för jag trodde Alpha var en hundras. Men jag fick veta att Alpha var en nybörjarkurs i kristen tro. Jag började där för jag var nyfiken på tron, och för att jag behövde träffa nya människor.

– Av kursen förstod jag nästan ingenting. Men jag såg att människorna i kyrkan hade en livsglädje som jag också ville ha. I kyrkan kunde jag släppa alla masker, slappna av och bara vara jag.

 

Kärleksramar

Under kursen hittade Lena en tro, men hon hittade också ramar att hålla sig till.

– Jag behöver ramar i mitt liv. De ramar jag hittat i Gudstron kallar jag för kärleksramar, för de bygger på kärlek.

Lenas tro fick växa och mogna över tid.

– Jag fick ta det i min takt och låta tron växa utan stress. Det var viktigt för mig. Sedan följde jag med på ett läger, där vi läste Bibeln, bad för varandra och umgicks. Tidigare hade jag inte velat vara med när de bad för varandra, men nu kände jag att jag ville vara med och be.

– När de bad för mig blev jag först alldeles varm, och då blev jag rädd. Men så insåg jag att det inte var farligt. Jag kom ihåg att när jag först kom till kyrkan var jag alldeles kall och hård, men nu upplevde jag att mitt hjärta blivit mjukt och varmt.

 

Behövde inte vara perfekt

Lena uppskattar att församlingen accepterade henne som hon var, och att hon inte behövde vara perfekt för att vara välkommen i kyrkan.

– Det gjorde att jag fattade ett beslut inom mig att jag ville vara här.

Flera gånger frågade församlingsmedlemmar om Lena ville döpa sig, men hon avvaktade – fram tills i julas.

– Då hände något. Det var färdigt. Jag fick ett slags lugn kring dopet. Jag funderade på vad jag egentligen gick och väntade på och så bara bestämde jag mig. Jag ville döpas.

Dopdagen blev en stor och fin dag i Lenas liv. Hon hade verkligen bestämt sig för att följa Jesus och dopet blev en markering för att visa det. Vännerna från församlingen firade henne med fika och presenter.

– Efter det har det varit självklart för mig att kalla mig kristen och att berätta det för andra.

 

Tron betyder allt

För Lena var det viktigt att hon fick mogna i sin egen takt.

– Jag är så tacksam för alla fantastiska människor i Immanuelskyrkan som accepterade mig och väntade på mig. Jag väntade kanske lite väl länge, men jag ville vara dundersäker på vad jag gjorde.

Idag är tron på Jesus det centrala i hennes liv.

– Tron betyder allt, faktiskt. Jag går till Immanuelskyrkan och lär mig mer. Och så pratar jag med Gud, det är verkligen en förmån. När det är jobbigt i vardagen ber jag: ”Ske din vilja och inte min”. Det är så skönt.

 

 

 

 

 
 
eBlick
Massiva_polisinsatser_mot_barn
feb 20, 2020
Sirenerna studsar mellan husets väggar. Polisbilar kör i rad i hög hastighet mot Barnevernets kontor i Stavanger. Vissa av dem stannar vid ingången till byggnaden vid St. Olavs gate, andra på Løkkeveien. Fem polisbilar anländer, sju poliser stormar in i byggnaden.
eBlick
feb 20, 2020
För att förstå vad som händer i och kring Israel idag är det viktigt att ha den historiska bakgrunden. I Inblicks nya serie om Israels pionjärer presenteras män och kvinnor som varit viktiga i förberedelsearbetet när den nya judiska staten skulle födas fram. Många av dem blev pelare i den nyfödda statens politiska och industriella arbete.
eBlick
feb 20, 2020
I augusti 2018 tillträdde Rigmor Holst som chefredaktör. Efter att ha varit sjukskriven en tid lämnar hon nu över till Hans och Eva Marklund. Inblick ställde fem frågor till Rigmor om tiden som chefredaktör.
eBlick
feb 13, 2020
Varje år äger en mycket speciell försoningskonferens rum vars syfte är att sammanföra dem som inte skulle kunna samlas under några andra omständigheter: judiska och arabiska troende från hela Mellanöstern.
eBlick
feb 13, 2020
Hans och Eva Marklund vill på Alla hjärtans dag starta ett upprop på nätet för äktenskapet, We two, Vi två. – Vi behöver lyfta fram äktenskapet betydelse i vårt samhälle idag, när cirka 50 procent av alla äktenskap går sönder, säger Hans till Inblick.
eBlick
feb 13, 2020
Under 2018 ägde 24 958 skilsmässor rum i Sverige, enligt Statistiska Centralbyrån (SCB). Det är nästan 1 000 fler skilsmässor än året innan. Samtidigt gifte sig drygt 50 000 personer. – De höga skilsmässotalen kan vara en konsekvens av samhällets ändrade värderingar, säger prästen Ole Olsen, till Inblick.
eBlick
feb 06, 2020
I dagarna tvingas hundratals personer, en majoritet av dem är ensamkommande ungdomar, lämna Migrationsverkets boende. En i allra högsta grad osäker tillvaro i hemlöshet, utsatthet och kriminalitet är vad som väntar dem när de nu slängs ut på gatan.
eBlick
feb 06, 2020
Ofta talas det om ”palestinierna” som om de vore ursprungsbefolkningen i det som är dagens Israel. Men detta stämmer inte överens med verkligheten. Två frågor som behövs ställas är: Finns det ett historiskt, självständigt land som heter Palestina och vad är i så fall det landets historia och dess gränser?
eBlick
feb 06, 2020
USA:s historiska förslag till fredsplan för Mellanösternkonflikten tillkännagavs av Donald Trump och Benjamin Netanyahu i Washington DC förra veckan. Planen har som väntat fått delade reaktioner då USA erkänner Israels rätt till landområden som av FN anses vara ockuperat. – Det här är en historisk dag, sade Benjamin Netanyahu.
eBlick
jan 31, 2020
Sveriges statsminister Stefan Löfven höll tal vid konferensen World Holoccaust Forum 2020 i Yad Vashem i Jerusalem inför minnesdagen för Förintelsen.
eBlick
jan 31, 2020
Tre terminer i stället för två och ett kortare sommarlov. Det kan bli verklighet i Malmö då grundskolenämnden vill testa detta under en försöksperiod. En ansökan kommer att lämnas in till regeringen. – Både barn och lärare behöver den återhämtning och den morot ett sommarlov är, säger läraren Kerstin Carlsson, som jobbat många år i Malmö till Inblick
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019