Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Samuel Ericsson är på väg att inta Hollywood

Göran Jacobson | 25 aug , 2016
Drygt 25 miljoner människor över hela världen har sett hans träningsvideor på YouTube. Nu förbereder sig internetfenomenet och personlige tränaren Samuel Ericsson inför två internationella filminspelningar som drar igång nästa år. Utan någon tidigare skådespelarerfarenhet är han på väg att göra sig ett namn i såväl Hollywood som England.

Samuel Ericsson670 (1)
- Vill du nå framgång på sociala medier ska du vara dig själv, enbart publicera relevanta uppdateringar och strunta i negativa kommentarer, säger Samuel Ericsson när Inblick träffar honom på ett café i Norrköping.

Samuel Ericsson, 24 år, föddes i Pusan i Sydkorea men adopterades vid ett års ålder av ett svenskt par, bosatta i Linköping. Det var där han växte upp. Skoltiden var ganska stökig och Samuel hade nog kunnat hamna snett i livet om det inte vore för att han, tack vare sin stödperson i skolan, kommit i kontakt med de asiatiska kampsporterna taekwondo och thaiboxning.

Nu, drygt 15 år senare, kan Samuel konstatera att hans kunskaper inom kampsport och inte minst hur sociala medier som Facebook fungerar har hjälpt honom till den enorma framgång han åtnjuter internationellt.

 

Träningsvideor på nätet

Efter att ha utbildat sig till personlig tränare och jobbat på ett gym i Norrköping tog han 22 år gammal det djärva steget att starta ett eget gym där vanlig styrketräning blandades med självförsvar för tjejer och asiatisk kampsport. Kunderna strömmade till, mycket tack vare att han började lägga upp träningsvideor på YouTube och Facebook. I skrivande stund har fler än 25 miljoner människor över hela världen sett hans egenproducerade YouTubeklipp.

Samuels framgångar på sociala medier resulterade även i att han fick jobberbjudanden från hela världen. Han har bland annat besökt Polen, Spanien, England och USA för att hålla föredrag och coacha träningssugna. Resorna till andra länder blev bara fler och fler och till slut gick det inte längre.

Han var tvungen att välja mellan det egna gymmet och de alltfler internationella uppdragen. Det blev det senare.

- I somras sålde jag mitt gym för att satsa internationellt istället, säger Samuel Ericsson när Inblick träffar honom över en kopp kaffe på Broadway Café i Norrköping.

 

Hollywood tog kontakt

Sedan dess har det gått oerhört snabbt för den unge östgöten. En filmproducent i Hollywood fick syn på en av Samuels träningsvideor på YouTube och tog kontakt för att erbjuda honom en roll i en science fictionfilm som ska spelas in nästa år. Kontraktet skrevs och Samuel började läsa in sig på manuset.

Då dök nästa rollerbjudande upp i form av en engelsk filmproduktion som också kommer att spelas in under 2017.

- Det är en film som är något annorlunda än den amerikanska, mer av en traditionell actionfilm, men fortfarande en proffsig produktion. Real Target heter den. Jag spelar en bad guy i båda filmerna som kommer innehålla flera slagsmålsscener som jag är med och koreograferar.

 

Saknar skådespelarerfarenhet

Det allra mest uppseendeväckande med Samuels kommande filmprojekt i Hollywood och England är att han helt och hållet saknar varje uns av skådespelarerfarenhet. Han är ett i ordets rätta bemärkelse helt oprövat kort. För att förbereda sig inför det kommande äventyret går han skådespelarkurser och får dessutom hjälp av några coacher i konsten att agera naturligt framför kameran.

 

Innebär det här att du kommer att lämna Norrköping och bosätta dig permanent i Los Angeles?

- Jag vet inte. Det är något jag försöker låta bli att tänka på. Allt har inte sjunkit in på riktigt ännu och det kommer nog inte att kännas på riktigt förrän jag befinner mig på plats och inspelningarna har startat. 

- Måste jag flytta till andra sidan jordklotet så gör jag det men om jag kan stanna kvar i min lägenhet här i Norrköping så gör jag det lika gärna.

I början av september flyger Samuel till London för att träffa producenterna bakom Real Target och diskutera igenom hela filmprojektet. En vecka senare tar han flyget till Los Angeles för ett liknande möte med filmfolket där.

 

Bygger alla dessa framgångar helt och hållet på din approach på sociala medier?

- Ja, så är det. Jag har mött avundsjuka människor som har sagt att "utan Facebook hade du inte varit någonting". Det stämmer säkert att inget hade hänt utan Facebook men det betyder inte att jag varit helt värdelös utan sociala medier.

- Innan internet fanns var det tidningar, radio och TV som gällde om du ville nå ut med ditt budskap. Innan dess var det stora affischer som man satte upp överallt. Varje tid har sina verktyg för marknadsföring. 

- Just nu är det sociala medier som har tagit över papperstidningar, radio och TV. Det gäller att hänga med i utvecklingen annars står man bara och ser på och kan klaga hur mycket som helst.

- Jag är jättetacksam att Facebook finns. Jag har lagt en massa timmar där och har tack vare Fejjan fått dessa möjligheter. Det var absolut välinvesterad tid.

 

Vilka är dina tre bästa tips för att nå framgång på sociala medier?

- För det första ska man alltid vara sig själv och inte låtsas vara någon annan. Dina följare måste få en personlig relation till den du är. Du kan inte lura dina följare med några påhittade luftslott som inte är äkta.

- Mitt andra tips är att alltid lägga upp relevanta saker. Lägg upp saker du lyckats med och som är inspirerande. Lägg inte upp att du har tvättid, köpt en pizza eller att du väntar på att en serie ska börja på TV3. Dina inlägg ska motivera folk att fortsätta följa dig. 

- Tredje tipset är att strunta i folk som kritiserar dig eller bara vill skada dig. I början tog jag åt mig av de avundsjuka och negativa kommentarer jag fick men numera bryr jag mig inte om dem. Folk får tycka vad de vill men jag lägger inget fokus på det.

- 98,5 procent av mina följare tycker att jag är grym. De där andra 1,5 procenten kan väl sitta och tycka att det är jättejobbigt att jag lägger upp grejer på Facebook. Jag har inget emot att de förtalar mig, skriver elaka saker om mig eller försöker förstöra för mig. 

- Så länge jag fortsätter som vanligt och inte låter det påverka mig så är det lugnt. Då stoppar inte struntpratet mig på något sätt, säger Samuel Ericsson.

GÖRAN JACOBSON

 
eBlick
Kvinnoregister_och_Nodvarn_avslojar_poliskultur
feb 14, 2019
Polisens Särskilda utredningar schabblade bort anmälningarna mot sitt eget illegala kvinnoregister och anmälde den polis som tog initiativ till metoo-uppropet #nödvärn. – Användes det hårt kritiserade kvinnoregistret av vissa poliser inom Stockholmspolisen för att komma i kontakt med utsatta kvinnor, undrar Karin, som Inblick skrev om förra veckan.
eBlick
feb 14, 2019
Donald Trump höll nyligen sitt årliga tal till nationen; ”The State of the Union”. I talet pratade han om Amerikas stolta historia, den starka ekonomin, vikten av en enad nation med säkra gränser och värdesättandet av mänskligt liv.
eBlick
feb 14, 2019
Den polarvirvel med extrem kyla som meteorologerna varnat för drog nyligen in över USA:s norra delstater. Hittills har minst åtta dödsfall kopplats till köldvågen och i flera stater visade kvicksilvret de lägsta temperaturerna på flera generationer – med mer än 40 minusgrader. – Det svenska köldrekordet ligger på minus 52,6 grader. Det mättes upp i Vuoggatjålme 2 februari 1966, berättar SVT-meteorologen John Pohlman för Inblick.
eBlick
feb 07, 2019
Enligt en undersökning som SOS Alarm gjort är det bara två procent som ringt krisinformationsnumret 113 13. – Ju fler som känner till 113 13, desto mer kan vi avlasta nödnumret 112 vid allvarliga händelser, säger Björn Skoglund, tjänsteägare för 112 och krisberedskap vid SOS Alarm.
eBlick
feb 07, 2019
Totalitära åsikter hos miljöaktivister ges nu utrymme i Sverige. Miljödebattörer och klimataktivister gör gemensam sak och kräver att klimatdiktatur införs. ”Gröna” åsikter har varit ett centralt tema för fascister och nationalsocialister: Hitler använde exempelvis miljö- och djurrättsfrågor för att gripa makten.
eBlick
feb 07, 2019
En röntgenundersökning av höft och svank som visar på skelettskador som överensstämmer med det våld som Karin beskrev för polis och läkare i samband med en våldtäktsanmälan mot en polis i augusti 2008, har fått henne att anmäla polisen på nytt, eftersom brotten grov våldtäkt och grov misshandel inte är preskriberade.
eBlick
jan 31, 2019
En rad avslöjanden om övergrepp mot barn av katolska präster i bland annat Sydamerika, Australien och USA har fått Vatikanen att anordna en biskopskonferens nu i februari. Och i Sverige har Stockholms katolska stift sedan den 1 januari i år tillsatt ett barnskyddsombud för att bevaka skyddet för barn och ungdomar mot sexuella övergrepp inom kyrkans verksamhet.
eBlick
jan 31, 2019
Rättegångar mot höga polischefer som blivit korrupta pågår nu både i Norge och i Finland. En jury i Norge menade i måndags att den norske narkotikapolisen Eirik Jensen var skyldig till grov korruption och i Finland.
eBlick
jan 31, 2019
Det som skrämmer Susanna Kokkonen, som doktorerat på Förintelsen, är den lätthet och sorglöshet som det tyska samhället förändrades med. – Ett steg i fel riktning, en ny lag, en aningslös människa som väljer fel, det är allt som behövs. Vi tänker att det inte kan hända igen, men det var det som hände i Tyskland.
eBlick
jan 24, 2019
På söndag är det det 74 år sedan fångarna i koncentrationslägret Auschwitz befriades. Nils Skogstads pappa Iver förde 500 flyktingar från Norge i säkerhet över gränsen till Sverige mellan 1940 och 1944. En av dessa var kulturkritikern Mona Levin. – Det är viktigt att vi bekämpar alla former av antisemitism och aldrig glömmer Förintelsen, säger Mona till Inblick.
eBlick
jan 23, 2019
Den 28 februari är det 33 år sedan Sveriges statsminister Olof Palme mördades. I december kom en ny bok om Palmemordet ut, signerad av deckarförfattaren Anders Jallai. Boken, som toppar försäljningslistorna, har Inblick som källa och pekar ut UD som mörkläggare av mordutredningen och Sovjet som ansvarigt för mordet.