Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Trakasserier mot "Karin" fortsätter

Ruben Agnarsson | 08 dec , 2016
Hoten mot Karin, den kvinna som hösten 2009 berättade i TV4 att hon våldtagits av en polis, har nu tagit sig nya uttryck. Den kvinna som misstänks ligga bakom den senaste tidens trakasserier är vid flera tillfällen dömd för förtal, ofredande och olaga hot.

trakasserierna_mot_karin_fortsatter
Inblick kan nu avslöja hur hoten mot den kvinna som hösten 2009 berättade i TV4 att hon våldtagits av en polis, har tagit sig nya uttryck.

Vid varje tillfälle som Inblick har avslöjat de nätverk och personer som har utfört hot mot Karin, har de upphört, för att efter en tid uppstå i nya former.

Hoten började hösten 2008 med grova hot och kränkande övergreppsbilder via sms, där gärningsmannen friades för att han påstod att Karin i själva verket önskade dessa hot och kränkningar.

Därefter startade en rad förtalsbloggar, som till stor del upphörde när Inblick kunde påvisa att den kvinna som skötte bloggarna gjorde det på uppdrag av den polis som av TV4 anklagades för våldtäkt.

Efterföljande hot och trakasserier, som utfördes av missbrukare via telefonsamtal och sms, upphörde också när Inblick skrev om dem.

Även den förföljelse som sedermera utfördes av kriminiellt belastade personer i Karins grannskap upphörde när Inblick avslöjade dessa.

Den poliskollega som hotade Karin med att hon skulle sänkas i Landsortsdjupet har inte heller hört av sig på länge.

 

Ifrågasätter expertläkare

Misstänkt anstiftare till den senaste tidens hot är en av de tre kvinnor som haft kontakt med den numera omplacerade samordnaren på polisens internutredningsenhet. Som samordnare var polisen under lång tid delaktig i att lägga ned alla Karins anmälningar om förföljelse.

De tre kvinnorna har – genom att framstå som antagonister – försökt få kontakt med ”Karin” för att framföra sina hot, men har också anmält varandra till polisens internutredningar för att skapa förvirring.

Den kvinna som misstänks ligga bakom den senaste tidens trakasserier är vid flera tillfällen dömd för förtal, ofredande och olaga hot. Hon har genom åren sökt kontakt med Inblick och Inblicks källor för att försöka påverka tidningens rapportering. Hon har även kontaktat Karins juridiska ombud och de vittnen som Karin åberopat, bland annat pastor Owe Carlsson, Älmhult, som även han blev hotad efter att ha engagerat sig för Karins situation.

Kvinnan har påstått att hon är frilansjournalist och har bland annat sökt kontakt med expertläkare som intygat Karins hälsotillstånd.

Hon hade även kontakt med Inger Strömbom, som i egenskap av föreståndare för den kvinnojour där Karin gömde sig, engagerade sig i Karins fall. Inger Strömbom var tidigare riksdagsledamot (KD) och jobbade senare på Kristdemokraternas riksdagskansli.

 

Kontakt med grannar

I juli 2013 skriver kvinnan i egenskap av ”frilansjournalist” en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg där hon menar att en av Sveriges främsta traumaexperter, Hans Petter Söndergaard som är docent i psykiatri, överläkare och legitimerad psykoterapeut samt chefsöverläkare vid Kris- och traumacentrum vid Danderyds sjukhus, skrivit ett felaktigt sjukintyg till Karin.

”Frilansjournalisten” hade även kontakt med den den kriminellt belastade grannfamilj som under en tid förföljde Karin. Redan i februari 2014 informeras Annika Teckner på Nacka-polisen om kvinnan som trolig anstiftare till de sms-hot som Karin relaterade till grannarnas aktiviteter.

På en bandinspelning som Annika Teckner fick ta del av avslöjar kvinnan att hon känner till att den mobiltelefon som varit avsändare till hoten köpts in på Nacka Forum, vilket polisens utredning också konstaterar.

Kvinnan i grannlägenheten, som vid ett tillfälle greps på bar gärning på Karins balkong, är syster till två bröder som dömts för värdetransportrån och narkotikabrott i Finland. Kvinnan flyttade när Inblick skrev om hennes hot mot Lena Olsson, Vänsterpartiets förra ledamot i justitieutskottet, som under en tid engagerade sig i Karins situation.

Lena Olssson blev själv kontaktad via sms, där budskapen varnade henne för att den politiska karriären skulle bli förstörd om hon fortsatte sin kontakt med Karin.

Det visade sig att ett av numren som användes för att kontakta Lena Olsson var samma nummer som användes för att hota Karin. Lena Olsson översände därför dessa sms till Karins advokat Björn Hurtig.

 

”Ur askan in i elden”

I maj 2014 skrev en av de förtalsbloggar som fortfarande är uppe, att om Karin ”hade problem innan med grannarna så har hon hamnat ur askan in i elden.” Bloggen skrev även att det par som flyttat in i närheten av Karin är mycket nära vänner med den ”frilansjournalist” som nu misstänks ligga bakom den senaste tidens trakasserier och som tidigare alltså är dömd för förtal, ofredande och olaga hot.

Karin misstänker att bloggen syftar på de nyinflyttade grannar där mannen är dömd för våldsamt motstånd mot poliser och som sitter i den lokala hyresgästföreningen. Grannarna är i sin tur kontaktpersoner mellan den kvinnliga ”frilansjournalisten” och de grannar som i sin tur utför de aktuella hoten.

På senare tid har förföljelsen nämligen utförts av Karins närmaste grannar, där mannen är dömd för våldtäkt och har jobbat på SVT:s barnkanalen. Trakasserierna handlar bland annat om ihärdiga och högljudda knackningar på väggarna som kan hålla på i timtal. Vid andra tillfällen riktar mannen i grannlägenheten sina högtalare med högljudd musik mot Karins lägenhet, något som kan pågå under hela natten.

Mannen och den kvinna som bor hos honom, har vid upprepade och regelbundna tillfällen sprungit förbi lägenheten och till och med gått in på balkongen för att stirra in genom fönstret. Karin har vid ett tillfälle fångat kvinnan på bild. Härom natten skrapade grannarna mot fönsterrutan, vilket gav märken på fönstret.

Förföljelsen är anmäld till både polis och hyresgästförening utan att några åtgärder vidtagits.

När Inblick i slutet av förra veckan tar kontakt med ”Frilansjournalisten” via telefon, lägger hon på luren och vill inte svara på frågor. Hon vill inte heller svara på de frågor som Inblick skickar via mail.

RUBEN AGNARSSON

 
eBlick
Donald_Trump_(29496131773) (1)
aug 07, 2020
Trumps tweet ”när plundringen börjar, börjar skjutningen” blockerades nyligen av Twitter och fick en varningstext: ”Denna Tweet överträder Twitters regler om att glorifiera våld”. Twitter har tidigare släppt igenom Irans Ayatollah Khameinis uppmaningar om att eliminera Israel.
eBlick
aug 07, 2020
Samtliga EU-ledare, inklusive Sveriges statsminister Stefan Löfven, utropade sig till segrare efter det maratonlånga toppmötet om EU:s långtidsbudget och ett återhämtningspaket för EU efter coronautbrottet. Men på hemmaplan möts Löfven av alltfler röster som vill lämna EU. – Nu ska vi som inte är med i eurozonen vara med och betala för haveriet. Totalt underkänt, säger Jeff Ahl, styrelseledamot i Alternativ för Sverige, till Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Förra veckan sändes Jesusfestivalen 2020 digitalt från Älmhult. Koncernchefen för Kanal 10, Börje Claesson, är nöjd med satsningen. – Jag tackar Gud för att vi gjorde det här och det blev faktiskt riktigt, riktigt bra, säger en glad Börje Claesson till Inblick.
eBlick
jul 16, 2020
Försvarsminister Peter Hultqvist hoppade av förhandlingarna och vill inte finansiera Försvarsberedningens förslag, trots att han endast har Miljöpartiet bakom sitt förslag. – Det finns ändå goda möjligheter att riksdagen genomför och finansierar Försvarsberedningens förslag, säger Mikael Oscarsson (KD).
eBlick
jul 16, 2020
Mångsysslaren Peo Thyrén har dragit igång en skivbolagsverksamhet som kommer att fokusera på att ge ut instrumental musik. Först ut i raden är gitarristen Erik Mjörnell som framför akustiska och avskalade versioner av några omtyckta psalmer.
eBlick
jul 06, 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
eBlick
jul 06, 2020
För någon vecka sedan släppte Roland Utbult sin nya skiva "Längs vägen”. – Det som står utanför min kontroll är att dessa sånger blev klara innan jag blev sjuk i corona. Men när de sedan ges ut så fungerar de rätt in i vårt sammanhang, berättar Roland Utbult som är i Älmhult för att medverka i Kanal 10:s sommarprogram.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.
eBlick
jun 18, 2020
I måndags släpptes volym fem av Bo Theutenbergs ”Dagbok från UD”. Boken beskriver hur UD:s ledning omgående kopplade ett grepp om Palmeutredningen. – De här trupperna hade aldrig stormat in om det hade varit en ensam gärningsman. Varför detta engagemang från Utrikesdepartementet där UD tog ledningen över polisutredningen? frågar författaren sig.
eBlick
jun 05, 2020
Sovjetunionen och KGB låg bakom mordet på Olof Palme i medverkan med Iran och Sovjet-trogna kurder. Det menar Bo Theutenberg, som nästa vecka släpper den femte och sista volymen av "Dagbok från UD". 34 år efter Palmemordet tar han bladet från munnen. - Det är ett för landet uppslitande slut, säger han.
eBlick
jun 04, 2020
Jonas Olsson har drivit Sjöstugans camping och hotell i Älmhult i 19 år. Redan sedan starten har de hyrt ut kanoter. Det är en viktig del av verksamheten. – Att paddla kanot är en jättehärlig aktivitet. Och under den tid som vi lever i nu blir det något helt annorlunda. Gillar man uteaktiviteter så är det en kanonbra aktivitet.