Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

"Sverige och Norge har svikit Israel"

Ruben Agnarsson | 10 aug , 2017
Genom att ta in Arafat i FN och legitimera honom som förhandlare gentemot Israel har Sverige och Norge ett ansvar för de internationella påtryckningar som Israel utsatts för, menar Jan Willem van der Hoeven som just nu besöker Sverige.
Sverige_och_Norge_har_svikit_Israel
Mellanösternkännaren Jan Willem van der Hoeven är i Skandinavien för att varna Sverige och Norge för deras roll i Mellanösternkonflikten.
Han pekar på att det var Olof Palme och Sten Andersson som legitimerade terrorrörelsen PLO genom att bjuda in Arafat till FN och sedan ta emot honom i samband med ett statsbesök till Sverige.
Norge fortsatte dessa internationella påtryckningar genom de förhandlingar som senare blev Oslo-avtalet, konstaterar van der Hoeven.
– Yasser Arafat var en terrorist och mördare, han var en lögnare och en bedragare, han var en tjuv som skodde sig på biståndspengar och det är väl dokumenterat hur han levde ett perverst liv. Ändå valde världssamfundet att framställa honom som en fredsfurste och tvingade sedan Israel att förhandla med honom. Det är skamligt, säger den frispråkige Israel-vännen.
– Jag hedrar den norske kristdemokraten Kåre Kristiansen, som gick ut ur och lämnade det möte där den norska kommittén för Nobels fredspris valde att ge fredspriset till Arafat, tillägger han.

Drottningens privatsekreterare

Den holländske förkunnaren föddes i Nederländerna och hans far var privatsekreterare åt drottning Juliana – regent i Nederländerna från år 1948 till år 1980. Jan Willem studerade teologi i London innan han flyttade till Mellanöstern där han idag har bott i mer än 40 år.
Jan Willem tog initiativ till den internationella kristna ambassaden i Jerusalem när världens länder flyttade sina ambassader till Tel Aviv och han är idag direktor för organisationen International Christian Zionist Center (ICZC), som grundades för att stimulera och aktivera intresse och stöd från världens kristna för staten Israel och för folket i landet.

Känner Netanyahu

Tillsammans med flera andra tog han även initiativ till det årliga kristna firandet av lövhyddohögtiden i Jerusalem. Han har personligen mött och känt de fem senaste premiärministrarna i Israel och är bekant med många andra ledare, Knesset-ledamöter och inflytelserika personer i landet.
Jan Willem har hedrats med det prestigefulla Louis Brandeis Award från Zionist Organization of America (ZOA). The International Forum for a United Jerusalem har dessutom genom en ceremoni som leddes av premiärminister Benjamin Netanyahu hedrat honom med the Guardian of Jerusalem Award, för hans outtröttliga ansträngningar för ett enat och odelat Jerusalem.
Jan Willem van der Hoeven menar att Sverige och Norge drar på sig skuld för sitt agerande mot Israel. Han drar sig inte för att hänvisa till Bibeln och tala om allvarliga konsekvenser som ett resultat av att de båda länderna har förrått Guds egendomsfolk.
Han reser nu i Skandinavien för att mobilisera kristna till stöd för landet Israel och menar att Sveriges och Norges inställning till Israel behöver förändras för att Guds välsignelse ska komma tillbaka.

Hizbollah

När det gäller själva Mellanösternkonflikten varnar han samtidigt för att Iran-kontrollerade Hizbollah kan starta en raketbeskjutning från Libanon mot norra Israel som riskerar att skapa stor förödelse i städer som Haifa och Tiberias.
– Hizbollah agerar på uppdrag från Iran och om ett anfall mot Israel skulle bli av, förfogar Hizbollah över tusentals raketer, säger den kristne Israel-profilen.
– Det enda sättet för Israel att undvika en katastrof kan då bli att slå tillbaka med full kraft, varnar han.
RUBEN AGNARSSON

IMG_5822
Jan Willem der Hoeven är personlig vän med premiärminister Benyamin Netanyahu…


IMG_5824
… och fick denna personliga julhälning från honom för några år sedan. Foton: privat
 
 
eBlick
Medialognerna_om_Love_and_Hope
feb 22, 2018
Sommaren 2017 gick kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet till en gemensam attack mot hjälporganisationen Love and Hopes arbete i Nepal – utan att ha besökt landet. Inblick kan nu som första svenska tidning – på plats i Nepal – rapportera om bakgrunden till att Love and Hope i slutet av 2016 bröt med organisationen Lighthouse. Här följer en berättelse om mordhot, lögner, sextrakasserier, förfalskade intyg och försvunna biståndspengar.
eBlick
feb 22, 2018
En tidigare sexslav är i dag en av Love and Hopes samarbetspartner 3 Angels mest effektiva medarbetare vid gränsen mellan Nepal och Indien, där hon räddar nepalesiska flickor som är på väg till bordeller i Indien. – Hon är den mest kraftfulla räddningsarbetare vi har. Hon vet allt om trafficking, säger terapeuten Sarah Gautam.
eBlick
feb 22, 2018
Efter att Love and Hope bröt med sin samarbetspartner blev reaktionerna från Lighthouse kraftfulla. Svenska medier fångade okritiskt upp dessa reaktioner, utan att ta reda på eller redovisa orsakerna till det ursprungliga beslutet. ”Vår uppfattning är att kritiken mot Love and Hope är en direkt motreaktion på att vi avbröt samarbetet med vår partner Lighthouse Foundation Nepal i december 2016” skriver Love and Hope i ett offentligt uttalande.
eBlick
feb 21, 2018
Ett förfalskat intyg daterat den 11 januari 2017 som påstods fria Lighthouse från alla anklagelser fick stor uppmärksamhet i tidningen Dagen strax efter att Love and Hope bröt med sin samarbetspartner i Nepal. Tarak Dhital, chef på den myndighet som påstods ha skrivit intyget, förnekar att intyget existerar. – Inget sådant brev har officiellt utfärdats av CCWB så dess innehåll är helt och hållet falskt! förklarar han för Inblick.
eBlick
feb 15, 2018
Omkring 70 000 personer råkar ut för så kallad adresskapning varje år. Adresskapning innebär att en främmande person, i de flesta fall en kriminellt belastad person, mantalsskriver sig på din adress – utan att du kan göra något åt det. – När jag ringde till Skatteverket för att fråga om hjälp så fick jag veta att de behövde minst ett halvår innan de kunde hjälpa mig. Jag var förtvivlad och grät i telefonen, men de brydde sig inte om mina tårar utan hänvisade bara till att utredningar av det här slaget inte var prioriterade och att det skulle ta minst sex månader, berättar Elin för Inblick.
eBlick
feb 08, 2018
Kristdemokraterna (Kd) osynliggörs i medier och ligger på rekordlåga opinionssiffror, men partiet har historiskt sett fått högre andel väljare i riksdagsvalet än vad opinionsmätningarna inför valet antyder.
eBlick
feb 08, 2018
Programledaren och tv-profilen Martin Timell tvingades i höstas under mycket uppmärksammade former att lämna alla sina uppdrag på TV4 efter att det i samband med MeToo-uppropet blev känt att det riktats anklagelser om sexuella trakasserier mot honom. Nu slår Timell tillbaka genom att anmäla TV4, SVT och SR till Granskningsnämnden för att dessa namngivit honom och därmed orsakat honom och hans familj publicistisk skada.
eBlick
feb 01, 2018
Ingvar Kamprad har lämnat oss. Vi som bor i Älmhult sörjer denne man som har betytt så oerhört mycket för hela bygden. Vi tänker särskilt mycket på hans familj och den sorg de nu går igenom.
eBlick
feb 01, 2018
Hennes mamma var sprutnarkoman som gick på heroin, hennes biologiska pappa var oförmögen att ta hand om sin dotter och mammans pojkvän hotade den endast treåriga styvdottern till livet. Läs den gripande historien om Josefin, 21, som trots en lång, mörk tunnel av institutionsvistelser, rymningar och tvångsplaceringar i dag har fått ordning på sitt liv.
eBlick
jan 25, 2018
I november 2002 vann hon en av Sveriges största ekobrottframgångar när Svea Hovrätt slog fast att ett antal kändisadvokater hade plundrat ett antal skalbolag, vilket resulterat i att drygt 120 miljoner skattekronor saknades. Gunnel Skeppholm har sedan i våras förgäves försökt att få klarhet i om staten verkligen fick de pengar som stulits från skalbolagen och som skulle täcka skatteskulden på 120 miljoner kronor.
eBlick
jan 25, 2018
I dag, torsdag, frågar Konstitutionsutskottet (KU) ut Säpo om it-läckan i Transportstyrelsen. I centrum står Tuve Skånberg, som i somras begärde att KU skulle kallas in från sin ledighet för att börja jobba med frågan redan i augusti. Inblick träffade riksdagsledamoten som varje morgon och kväll ber att han med sitt exempel ska få gestalta ett liv i Jesu efterföljd.