Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

"Sverige och Norge har svikit Israel"

Ruben Agnarsson | 10 aug , 2017
Genom att ta in Arafat i FN och legitimera honom som förhandlare gentemot Israel har Sverige och Norge ett ansvar för de internationella påtryckningar som Israel utsatts för, menar Jan Willem van der Hoeven som just nu besöker Sverige.
Sverige_och_Norge_har_svikit_Israel
Mellanösternkännaren Jan Willem van der Hoeven är i Skandinavien för att varna Sverige och Norge för deras roll i Mellanösternkonflikten.
Han pekar på att det var Olof Palme och Sten Andersson som legitimerade terrorrörelsen PLO genom att bjuda in Arafat till FN och sedan ta emot honom i samband med ett statsbesök till Sverige.
Norge fortsatte dessa internationella påtryckningar genom de förhandlingar som senare blev Oslo-avtalet, konstaterar van der Hoeven.
– Yasser Arafat var en terrorist och mördare, han var en lögnare och en bedragare, han var en tjuv som skodde sig på biståndspengar och det är väl dokumenterat hur han levde ett perverst liv. Ändå valde världssamfundet att framställa honom som en fredsfurste och tvingade sedan Israel att förhandla med honom. Det är skamligt, säger den frispråkige Israel-vännen.
– Jag hedrar den norske kristdemokraten Kåre Kristiansen, som gick ut ur och lämnade det möte där den norska kommittén för Nobels fredspris valde att ge fredspriset till Arafat, tillägger han.

Drottningens privatsekreterare

Den holländske förkunnaren föddes i Nederländerna och hans far var privatsekreterare åt drottning Juliana – regent i Nederländerna från år 1948 till år 1980. Jan Willem studerade teologi i London innan han flyttade till Mellanöstern där han idag har bott i mer än 40 år.
Jan Willem tog initiativ till den internationella kristna ambassaden i Jerusalem när världens länder flyttade sina ambassader till Tel Aviv och han är idag direktor för organisationen International Christian Zionist Center (ICZC), som grundades för att stimulera och aktivera intresse och stöd från världens kristna för staten Israel och för folket i landet.

Känner Netanyahu

Tillsammans med flera andra tog han även initiativ till det årliga kristna firandet av lövhyddohögtiden i Jerusalem. Han har personligen mött och känt de fem senaste premiärministrarna i Israel och är bekant med många andra ledare, Knesset-ledamöter och inflytelserika personer i landet.
Jan Willem har hedrats med det prestigefulla Louis Brandeis Award från Zionist Organization of America (ZOA). The International Forum for a United Jerusalem har dessutom genom en ceremoni som leddes av premiärminister Benjamin Netanyahu hedrat honom med the Guardian of Jerusalem Award, för hans outtröttliga ansträngningar för ett enat och odelat Jerusalem.
Jan Willem van der Hoeven menar att Sverige och Norge drar på sig skuld för sitt agerande mot Israel. Han drar sig inte för att hänvisa till Bibeln och tala om allvarliga konsekvenser som ett resultat av att de båda länderna har förrått Guds egendomsfolk.
Han reser nu i Skandinavien för att mobilisera kristna till stöd för landet Israel och menar att Sveriges och Norges inställning till Israel behöver förändras för att Guds välsignelse ska komma tillbaka.

Hizbollah

När det gäller själva Mellanösternkonflikten varnar han samtidigt för att Iran-kontrollerade Hizbollah kan starta en raketbeskjutning från Libanon mot norra Israel som riskerar att skapa stor förödelse i städer som Haifa och Tiberias.
– Hizbollah agerar på uppdrag från Iran och om ett anfall mot Israel skulle bli av, förfogar Hizbollah över tusentals raketer, säger den kristne Israel-profilen.
– Det enda sättet för Israel att undvika en katastrof kan då bli att slå tillbaka med full kraft, varnar han.
RUBEN AGNARSSON

IMG_5822
Jan Willem der Hoeven är personlig vän med premiärminister Benyamin Netanyahu…


IMG_5824
… och fick denna personliga julhälning från honom för några år sedan. Foton: privat
 
 
eBlick
Polisens_trygghetsavtal_hindrade_inte_polisvaldtakt
dec 07, 2017
#MeTookampanjen har avslöjat att sexövergrepp mörkas i Sverige. Det gäller även när övergreppen begås av poliser. Inblick har tidigare skrivit om Karin, som har kämpat i snart tio år för att bli tagen på allvar av rättsväsendet, efter en anmälan om grov våldtäkt mot en polis i augusti 2008.
eBlick
dec 07, 2017
Eldar Gurbanov, Josef Farhadov och Bahram Nasibov, som nu befinner sig i säkerhet i Azerbajdzjan, fick i slutet av november sin tioåriga fängelsedom fastställd eftersom Irans domstolsväsende inte accepterade deras överklagan. Inblick har träffat de tre männen som berättar om hur de fick vittna om sin tro för fångvaktarna i beryktade Evinfängelset i Teheran.
eBlick
nov 30, 2017
För några veckor sedan släpptes en bilderbok om transsexualitet som riktar sig till de allra minsta barnen. I barnboken ”Hästen & Husse” får barnen möta en häst som vill vara hund och en farbror som klär sig i klänning och målar läpparna knallrosa när han kommer hem från jobbet.
eBlick
nov 30, 2017
Riksdagens talman Urban Ahlin (S) var i mitten av november i Mellanöstern där han träffade Knessets talman Yuli-Yoel Edelstein (Likud) och besökte Förintelsemuséet Yad Vashem. Han träffade representanter från den palestinska myndigheten, bland annat Abu Laila – som var den som tog emot Jan Guillous berömda hotelsebrev som Säpo beslagtog i samband med IB-affären.
eBlick
nov 23, 2017
Inblicks chefredaktör Ruben Agnarsson var i Mellanöstern förra veckan och konstaterade att turismen frodas i länder som Israel och Jordanien, samtidigt som länderna mobiliserar för krig. I centrum för konflikten står Libanon – och en gemensam oro inför Irans och Hizbollahs ökade inflytande i närområdet.
eBlick
nov 16, 2017
Varje år genomförs 38 000 aborter i Sverige, många av dem är tonårsaborter. Molly var bara 15 år när hon blev gravid och mot sin vilja tvingades till abort. – Två starka personer högg tag i varsin arm på mig och släpade mig fram till stolen där de tvingade ner mig och höll fast mig, med våld, berättar Molly.
eBlick
nov 15, 2017
I förra veckan tog Nuri Kino, inför libanesiska statsråd, arméofficerare, celebriteter och finanstoppar, emot ett pris av Syriac League, vars ordförande Habib Afram är rådgivare åt president Michel Aoun. I en exklusiv artikel för Inblick beskriver Nuri Kino sina intryck från resan i Mellanöstern.
eBlick
nov 09, 2017
Hon blev republikan på sin första SSU-kurs och blev ordförande för Republikanska föreningen efter att ha tackat nej till att äta middag med kungen. Riksdagsledamoten Yasmine Larsson (S) tror att en majoritet av Sveriges befolkning är för monarki på grund av sin okunnighet.
eBlick
nov 02, 2017
Den 10 oktober inföll "Världsdagen för psykisk ohälsa" och 46 procent av sjukskrivningarna i Sverige är av psykisk art. – Man kan skylla på arbetsgivaren, men det är bara du själv som kan förändra situationen. Att våga ge dig ut och flyga, säger företagssköterska Lennart Pettersson, till Inblick. – Ibland kraschlandar vi. Det gör lite ont, men det gäller att ta sig upp och göra så att själen mår bra, fortsätter Lennart som själv kraschlandade för några år sedan.
eBlick
okt 26, 2017
Nästa vecka är det 100 år sedan Balfourdeklarationen offentliggjordes, vilken gav brittiskt stöd för att bilda ett ”nationellt hem för det judiska folket” i det dåvarande Palestina. Området har sedan dess delats upp i omgångar, år 1922 fick Jordanien 78 procent av området och år 1948 delade FN upp de återstående 22 procenten mellan Israel och araberna i området.
eBlick
okt 26, 2017
Han har precis träffat kung Carl Gustaf och under en högtidlig ceremoni lämnat över sitt kreditivbrev till den svenske statschefen, som därmed gett Ilan Ben-Dov formell rätt att verka i Sverige. Inblick har tagit pulsen på Israels nye ambassadör i Sverige och bad honom samtidigt kommentera nästa veckas stora 100-årsjubiléum, till minne av Balfourdeklarationen.