Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

"Sverige och Norge har svikit Israel"

Ruben Agnarsson | 10 aug , 2017
Genom att ta in Arafat i FN och legitimera honom som förhandlare gentemot Israel har Sverige och Norge ett ansvar för de internationella påtryckningar som Israel utsatts för, menar Jan Willem van der Hoeven som just nu besöker Sverige.
Sverige_och_Norge_har_svikit_Israel
Mellanösternkännaren Jan Willem van der Hoeven är i Skandinavien för att varna Sverige och Norge för deras roll i Mellanösternkonflikten.
Han pekar på att det var Olof Palme och Sten Andersson som legitimerade terrorrörelsen PLO genom att bjuda in Arafat till FN och sedan ta emot honom i samband med ett statsbesök till Sverige.
Norge fortsatte dessa internationella påtryckningar genom de förhandlingar som senare blev Oslo-avtalet, konstaterar van der Hoeven.
– Yasser Arafat var en terrorist och mördare, han var en lögnare och en bedragare, han var en tjuv som skodde sig på biståndspengar och det är väl dokumenterat hur han levde ett perverst liv. Ändå valde världssamfundet att framställa honom som en fredsfurste och tvingade sedan Israel att förhandla med honom. Det är skamligt, säger den frispråkige Israel-vännen.
– Jag hedrar den norske kristdemokraten Kåre Kristiansen, som gick ut ur och lämnade det möte där den norska kommittén för Nobels fredspris valde att ge fredspriset till Arafat, tillägger han.

Drottningens privatsekreterare

Den holländske förkunnaren föddes i Nederländerna och hans far var privatsekreterare åt drottning Juliana – regent i Nederländerna från år 1948 till år 1980. Jan Willem studerade teologi i London innan han flyttade till Mellanöstern där han idag har bott i mer än 40 år.
Jan Willem tog initiativ till den internationella kristna ambassaden i Jerusalem när världens länder flyttade sina ambassader till Tel Aviv och han är idag direktor för organisationen International Christian Zionist Center (ICZC), som grundades för att stimulera och aktivera intresse och stöd från världens kristna för staten Israel och för folket i landet.

Känner Netanyahu

Tillsammans med flera andra tog han även initiativ till det årliga kristna firandet av lövhyddohögtiden i Jerusalem. Han har personligen mött och känt de fem senaste premiärministrarna i Israel och är bekant med många andra ledare, Knesset-ledamöter och inflytelserika personer i landet.
Jan Willem har hedrats med det prestigefulla Louis Brandeis Award från Zionist Organization of America (ZOA). The International Forum for a United Jerusalem har dessutom genom en ceremoni som leddes av premiärminister Benjamin Netanyahu hedrat honom med the Guardian of Jerusalem Award, för hans outtröttliga ansträngningar för ett enat och odelat Jerusalem.
Jan Willem van der Hoeven menar att Sverige och Norge drar på sig skuld för sitt agerande mot Israel. Han drar sig inte för att hänvisa till Bibeln och tala om allvarliga konsekvenser som ett resultat av att de båda länderna har förrått Guds egendomsfolk.
Han reser nu i Skandinavien för att mobilisera kristna till stöd för landet Israel och menar att Sveriges och Norges inställning till Israel behöver förändras för att Guds välsignelse ska komma tillbaka.

Hizbollah

När det gäller själva Mellanösternkonflikten varnar han samtidigt för att Iran-kontrollerade Hizbollah kan starta en raketbeskjutning från Libanon mot norra Israel som riskerar att skapa stor förödelse i städer som Haifa och Tiberias.
– Hizbollah agerar på uppdrag från Iran och om ett anfall mot Israel skulle bli av, förfogar Hizbollah över tusentals raketer, säger den kristne Israel-profilen.
– Det enda sättet för Israel att undvika en katastrof kan då bli att slå tillbaka med full kraft, varnar han.
RUBEN AGNARSSON

IMG_5822
Jan Willem der Hoeven är personlig vän med premiärminister Benyamin Netanyahu…


IMG_5824
… och fick denna personliga julhälning från honom för några år sedan. Foton: privat
 
 
eBlick
Palmeaklagare_vill_ha_militara_uppgifter
okt 12, 2017
Chefsåklagare Krister Petersson har begärt uppgifter från Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) angående mordet på Olof Palme. På senare år har tanken på att en utländsk underrättelsetjänst låg bakom Palmemordet diskuterats allt oftare.
eBlick
okt 12, 2017
Som de flesta butiker i Sverige har Anemonen i Älmhult följt den nya lagen och satt upp information om att använda färre plastpåsar. Det har blivit ett samtalsämne i butiken. – Det är egentligen vår generation som varit sämst och vi har fått börja tänka om, säger Marlén Lange som driver blomsteraffären.
eBlick
okt 05, 2017
Ett av Inblicks seminarier under helgens bokmässa i Göteborg som handlade om att kristen musik censureras i Sveriges radio har väckt debatt i kristen press. – Modern kristen musik får inte höras i Sveriges Radio, sade Simon Ådahl till tidningen Dagen
eBlick
okt 05, 2017
Extremistgrupper på höger- och vänsterkanten behöver varandra, menar Johan Hakelius, chefredaktör för nyhetsmagasinet Fokus, och varnar för att ge extremistgrupper mer utrymme än de förtjänar. – Händelseförloppet i Göteborg i helgen bekräftade min uppfattning. Motdemonstranterna var femtio gånger fler än nazisterna, trots att dessa hade bussat in folk från andra länder, säger han till Inblick.
eBlick
sep 28, 2017
Den nämndeman som pekas ut för att ha utfört olagligt dataintrång på uppdrag av den före detta journalisten Trond Sefastsson, ska enligt samma mejlkonversation ha utfört uppdrag åt socialdemokraten Thomas Hartman. Hartman förnekar kännedom om mejlet.
eBlick
sep 28, 2017
– Det här är ren och skär prostitution. Alla fall som vi har kontrollerat i Sverige har handlat om prostitution och inget annat, säger kriminalinspektör Simon Häggström, chef för prostitutionsgruppen inom Stockholmspolisen. – Vi från polisens sida vill larma och varna om att det är väldigt enkelt för minderåriga flickor att gå med på dessa sajter, fortsätter Simon.
eBlick
sep 21, 2017
Rfsl:s kampanj Bryt! har ett statligt stöd och politisk uppbackning från regering och statliga skolmyndigheter och riktar in sig på Sveriges förskolor och grundskolor. I lärarhandledningen jämförs Tuve Skånbergs syn på familjen med nynazistiska Nationalsocialistisk front.
eBlick
sep 21, 2017
Orkanen Irma har dragit bort och lämnat ett i stora delar sönderslaget Florida bakom sig. Miljontals människor har blivit hemlösa till följd av Irma. Men när orkanen har försvunnit gör bedragarna entré istället. Amerikanska myndigheter går nu ut med en varning till allmänheten för bedragare som försöker sko sig på andra människors olycka.
eBlick
sep 14, 2017
Allt fler personer som har dömts till fängelsestraff har upptäckt en lucka i lagen som gör det möjligt för dem att få straffet preskriberat – genom att helt enkelt smita från fängelsestraffet och hålla sig undan tillräckligt länge. Bara under de senaste tre åren handlar det om fler än 300 personer. – Jag anser att detta är en föråldrad regel som borde avskaffas, säger förre överåklagaren Sven-Erik Alhem som numera är förbundsordförande för Brottsofferjouren.
eBlick
sep 14, 2017
Militanta aktivister inom Rsfl och Rfsu driver just nu en aggressiv kampanj för att normalisera pedofili, ifrågasätta barns heterosexualitet och uppmana lågstadiebarn till normlöshet. Kampanjen, som har ett omfattande statligt stöd och stor politisk uppbackning från både regering och statliga skolmyndigheter, riktar in sig på Sveriges förskolor och grundskolor.
eBlick
sep 07, 2017
Lars Adaktusson tvingades bort från partiets presidium av Jakob Forssmed i mars 2015. Nu har partiets valberedningen återigen följt Forssmeds önskemål, trots att mer än tre gånger fler kristdemokrater tycker att Lars Adaktusson företräder partiet bäst i jämförelse med Jakob Forssmed.