Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

"Sverige och Norge har svikit Israel"

Ruben Agnarsson | 10 aug , 2017
Genom att ta in Arafat i FN och legitimera honom som förhandlare gentemot Israel har Sverige och Norge ett ansvar för de internationella påtryckningar som Israel utsatts för, menar Jan Willem van der Hoeven som just nu besöker Sverige.
Sverige_och_Norge_har_svikit_Israel
Mellanösternkännaren Jan Willem van der Hoeven är i Skandinavien för att varna Sverige och Norge för deras roll i Mellanösternkonflikten.
Han pekar på att det var Olof Palme och Sten Andersson som legitimerade terrorrörelsen PLO genom att bjuda in Arafat till FN och sedan ta emot honom i samband med ett statsbesök till Sverige.
Norge fortsatte dessa internationella påtryckningar genom de förhandlingar som senare blev Oslo-avtalet, konstaterar van der Hoeven.
– Yasser Arafat var en terrorist och mördare, han var en lögnare och en bedragare, han var en tjuv som skodde sig på biståndspengar och det är väl dokumenterat hur han levde ett perverst liv. Ändå valde världssamfundet att framställa honom som en fredsfurste och tvingade sedan Israel att förhandla med honom. Det är skamligt, säger den frispråkige Israel-vännen.
– Jag hedrar den norske kristdemokraten Kåre Kristiansen, som gick ut ur och lämnade det möte där den norska kommittén för Nobels fredspris valde att ge fredspriset till Arafat, tillägger han.

Drottningens privatsekreterare

Den holländske förkunnaren föddes i Nederländerna och hans far var privatsekreterare åt drottning Juliana – regent i Nederländerna från år 1948 till år 1980. Jan Willem studerade teologi i London innan han flyttade till Mellanöstern där han idag har bott i mer än 40 år.
Jan Willem tog initiativ till den internationella kristna ambassaden i Jerusalem när världens länder flyttade sina ambassader till Tel Aviv och han är idag direktor för organisationen International Christian Zionist Center (ICZC), som grundades för att stimulera och aktivera intresse och stöd från världens kristna för staten Israel och för folket i landet.

Känner Netanyahu

Tillsammans med flera andra tog han även initiativ till det årliga kristna firandet av lövhyddohögtiden i Jerusalem. Han har personligen mött och känt de fem senaste premiärministrarna i Israel och är bekant med många andra ledare, Knesset-ledamöter och inflytelserika personer i landet.
Jan Willem har hedrats med det prestigefulla Louis Brandeis Award från Zionist Organization of America (ZOA). The International Forum for a United Jerusalem har dessutom genom en ceremoni som leddes av premiärminister Benjamin Netanyahu hedrat honom med the Guardian of Jerusalem Award, för hans outtröttliga ansträngningar för ett enat och odelat Jerusalem.
Jan Willem van der Hoeven menar att Sverige och Norge drar på sig skuld för sitt agerande mot Israel. Han drar sig inte för att hänvisa till Bibeln och tala om allvarliga konsekvenser som ett resultat av att de båda länderna har förrått Guds egendomsfolk.
Han reser nu i Skandinavien för att mobilisera kristna till stöd för landet Israel och menar att Sveriges och Norges inställning till Israel behöver förändras för att Guds välsignelse ska komma tillbaka.

Hizbollah

När det gäller själva Mellanösternkonflikten varnar han samtidigt för att Iran-kontrollerade Hizbollah kan starta en raketbeskjutning från Libanon mot norra Israel som riskerar att skapa stor förödelse i städer som Haifa och Tiberias.
– Hizbollah agerar på uppdrag från Iran och om ett anfall mot Israel skulle bli av, förfogar Hizbollah över tusentals raketer, säger den kristne Israel-profilen.
– Det enda sättet för Israel att undvika en katastrof kan då bli att slå tillbaka med full kraft, varnar han.
RUBEN AGNARSSON

IMG_5822
Jan Willem der Hoeven är personlig vän med premiärminister Benyamin Netanyahu…


IMG_5824
… och fick denna personliga julhälning från honom för några år sedan. Foton: privat
 
 
eBlick
Vad_visste_it_ministern
aug 17, 2017
Mehmet Kaplan (MP) var It-minister när It-läckaget på Transportstyrelsen inleddes och hans departementet fick information om skandalen redan hösten 2015 – ett halvår innan Kaplan tvingades avgå på grund av samröre med den turkiska nationaliströrelsen Grå vargarna. Ann Linde, som informerade It-minister Mehmet Kaplans departement hösten 2015, vägrar att berätta vilka som fick informationen med hänvisning till att de är säkerhetsklassade.
eBlick
aug 17, 2017
”Kristna högern växer – och röstar på SD” skrev vänstertidningen ETC i mitten av juli och hänvisade till en sammanställning av Torbjörn Aronson, docent i kyrkohistoria. Slutsatserna avfärdas av forskaren själv. – Påståendet är helt taget ur luften. Det finns inget stöd för att medlemmarna i dessa församlingar i högre grad röstar på SD, tvärtom, säger han till Inblick.
eBlick
aug 10, 2017
Genom att ta in Arafat i FN och legitimera honom som förhandlare gentemot Israel har Sverige och Norge ett ansvar för de internationella påtryckningar som Israel utsatts för, menar Jan Willem van der Hoeven som just nu besöker Sverige.
eBlick
aug 10, 2017
Nu på söndag deltar Isaac Bachman på en stor avskedsgala i Örnsköldsvik innan han tillsammans med hustrun Osnat flyttar tillbaka till Israel i avvaktan på nya diplomatiska uppdrag. Inblick träffade den energiske och positiva ambassadören för Israel innan han avslutade sitt uppdrag. – Den enda minoritet som håller ställningarna i Mellanöstern är judarna, säger han och konstaterar att flyende kristna, yazidier, assyrier och kurder idag finns i Sverige.
eBlick
aug 03, 2017
Raoul Wallenbergs släktingar har lämnat in en stämningsansökan i Moskva för att få den ryska underrättelsetjänsten KGB:s efterträdare att lämna ut fullständig och ocensurerad dokumentation om fallet.
eBlick
aug 03, 2017
I slutet av förra veckan begärde Tuve Skånberg (KD) att riksdagens konsitutionsutskott (KU) ska inkallas till extra sammanträde för att inleda granskningen av hur regeringen har hanterat Transportstyrelsens läckage av hemliga uppgifter. Eftersom flera andra ledamöter tycker samma sak, kommer KU att samlas redan nu i augusti för att börja arbeta med ärendet.
eBlick
jul 20, 2017
Polischefen, som samordnade alla anmälningar mot poliser, men som blev omplacerad på grund av opassande sexmejl, inledde en relation med en av de kvinnor vars anmälan han hanterade. Nu anklagar polischefen och kvinnan varandra för hot, men det är endast kvinnan – som också är polis – som åtalas. Rikspolischefen har blixtinkallats för att yttra sig. Han menar att den kvinnliga polisen ”kommer att skiljas från sin anställning om hon döms för olaga förföljelse”.
eBlick
jul 20, 2017
Kristdemokraterna måste bli mycket tuffare i sin kommunikation, menar Lars Adakt-usson. – Vi har en hemläxa att göra här. Det finns en benägenhet hos kristdemokrater att vara försiktiga, att inte ställa till bråk. Men i den politiska debatten behövs konfliktytor, säger han till Aftonbladets Lena Mellin och förklarar varför han inte kommer att gå i Pride-tåget.
eBlick
jul 06, 2017
I måndags under Almedalsveckan, sammanförde Inblick försvarsutskottets ordförande Allan Widman (L) med Stig Henriksson, försvarspolitisk talesperson för Vänsterpartiet. Inför ett välbesökt seminarium på Elida förklarade försvarsutskottets ordförande att omvärldsläget just nu är mer spänt och mer allvarligt än vad de flesta kanske inser.
eBlick
jul 06, 2017
– Jag saknar ord. Det är så svårt att beskriva den förnedring som jag och min familj har blivit utsatt för. Jag kräver en ursäkt av Lekia och att kvinnan som kränkte oss ska bli av med jobbet, säger Mertsi Lindeman till Inblick.
eBlick
jun 29, 2017
– Den politiska kartan håller på att ritas om, med nya partier som ökar opinionsmässigt medan andra partier backar. Det är något som vi får förhålla oss till och jobba framåt, säger Ingrid Cassel, moderat oppositionsråd i Norrköping, som en kommentar till partiets senaste Sifo-siffror.