Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

"Sverige och Norge har svikit Israel"

Ruben Agnarsson | 10 aug , 2017
Genom att ta in Arafat i FN och legitimera honom som förhandlare gentemot Israel har Sverige och Norge ett ansvar för de internationella påtryckningar som Israel utsatts för, menar Jan Willem van der Hoeven som just nu besöker Sverige.
Sverige_och_Norge_har_svikit_Israel
Mellanösternkännaren Jan Willem van der Hoeven är i Skandinavien för att varna Sverige och Norge för deras roll i Mellanösternkonflikten.
Han pekar på att det var Olof Palme och Sten Andersson som legitimerade terrorrörelsen PLO genom att bjuda in Arafat till FN och sedan ta emot honom i samband med ett statsbesök till Sverige.
Norge fortsatte dessa internationella påtryckningar genom de förhandlingar som senare blev Oslo-avtalet, konstaterar van der Hoeven.
– Yasser Arafat var en terrorist och mördare, han var en lögnare och en bedragare, han var en tjuv som skodde sig på biståndspengar och det är väl dokumenterat hur han levde ett perverst liv. Ändå valde världssamfundet att framställa honom som en fredsfurste och tvingade sedan Israel att förhandla med honom. Det är skamligt, säger den frispråkige Israel-vännen.
– Jag hedrar den norske kristdemokraten Kåre Kristiansen, som gick ut ur och lämnade det möte där den norska kommittén för Nobels fredspris valde att ge fredspriset till Arafat, tillägger han.

Drottningens privatsekreterare

Den holländske förkunnaren föddes i Nederländerna och hans far var privatsekreterare åt drottning Juliana – regent i Nederländerna från år 1948 till år 1980. Jan Willem studerade teologi i London innan han flyttade till Mellanöstern där han idag har bott i mer än 40 år.
Jan Willem tog initiativ till den internationella kristna ambassaden i Jerusalem när världens länder flyttade sina ambassader till Tel Aviv och han är idag direktor för organisationen International Christian Zionist Center (ICZC), som grundades för att stimulera och aktivera intresse och stöd från världens kristna för staten Israel och för folket i landet.

Känner Netanyahu

Tillsammans med flera andra tog han även initiativ till det årliga kristna firandet av lövhyddohögtiden i Jerusalem. Han har personligen mött och känt de fem senaste premiärministrarna i Israel och är bekant med många andra ledare, Knesset-ledamöter och inflytelserika personer i landet.
Jan Willem har hedrats med det prestigefulla Louis Brandeis Award från Zionist Organization of America (ZOA). The International Forum for a United Jerusalem har dessutom genom en ceremoni som leddes av premiärminister Benjamin Netanyahu hedrat honom med the Guardian of Jerusalem Award, för hans outtröttliga ansträngningar för ett enat och odelat Jerusalem.
Jan Willem van der Hoeven menar att Sverige och Norge drar på sig skuld för sitt agerande mot Israel. Han drar sig inte för att hänvisa till Bibeln och tala om allvarliga konsekvenser som ett resultat av att de båda länderna har förrått Guds egendomsfolk.
Han reser nu i Skandinavien för att mobilisera kristna till stöd för landet Israel och menar att Sveriges och Norges inställning till Israel behöver förändras för att Guds välsignelse ska komma tillbaka.

Hizbollah

När det gäller själva Mellanösternkonflikten varnar han samtidigt för att Iran-kontrollerade Hizbollah kan starta en raketbeskjutning från Libanon mot norra Israel som riskerar att skapa stor förödelse i städer som Haifa och Tiberias.
– Hizbollah agerar på uppdrag från Iran och om ett anfall mot Israel skulle bli av, förfogar Hizbollah över tusentals raketer, säger den kristne Israel-profilen.
– Det enda sättet för Israel att undvika en katastrof kan då bli att slå tillbaka med full kraft, varnar han.
RUBEN AGNARSSON

IMG_5822
Jan Willem der Hoeven är personlig vän med premiärminister Benyamin Netanyahu…


IMG_5824
… och fick denna personliga julhälning från honom för några år sedan. Foton: privat
 
 
eBlick
Lidman (4)
jul 19, 2018
Förskoleupproret visar att den svenska barnomsorgsmodellen har kapsejsat. – Redan för 18 år sedan varnade Barnombudsmannen och sade att förskolan inte hade rätt förutsättningar för att klara sitt uppdrag. Jag upplever att vi är marinerade i socialism, menar Madelein Lidman på Power to Parents 2018
eBlick
jul 19, 2018
Mona Lundin hade fått ett längre vikariat på ett daghem i Örnsköldsvik. Ganska snart upptäckte hon ett flertal allvarliga säkerhetsbrister på avdelningen hon jobbade på. När Mona påtalade detta för sin chef fick hon inte det stöd hon hade hoppats på. Istället blev hon avskedad med omedelbar verkan. I arbetsgivarintyget skrev chefen att Mona saknade samarbetsförmåga. Foto:
eBlick
jul 19, 2018
Den tidigare chefen för Helsingfors narkotikapolis Jari Aarnio misstänks för inblandning i ett mord i Helsingfors år 2003. Han ska ha känt till mordplanerna, men låtit bli att ingripa, enligt finska medier.
eBlick
jul 05, 2018
Tusentals sjukskrivna som fått sin sjukpenning indragen av Försäkringskassan har fått nog. Nu sprider sig protestaktionen #sickasfk på nätets sociala forum. – Tanken är att väcka uppmärksamhet och opinion. Det är valår och opinion skrämmer politiker. Med tillräckligt mycket uppmärksamhet kan de inte längre behandla sjuka människor så här. Då tvingas de ändra sig, säger initiativtagaren Åsa E Melander till Inblick.
eBlick
jun 28, 2018
För att täcka behoven inom framtidens äldreomsorg behöver 146 000 personer nyanställas de närmaste åtta åren. Samtidigt är det redan nu svårt att hitta personer som ska jobba inom äldreomsorgen och de som jobbar där funderar på att sluta.
eBlick
jun 21, 2018
Det är sommarlov och det har precis varit skolavslutningar i Sverige. Av landets skolavslutningar så firar numera bara 35 procent av landets grundskolor dem i kyrkan, trots att 78 procent vill ha kvar skolavslutningarna i kyrkan. – Staten har antagit ett tydligt ateistiskt, sekulärt religionsbegrepp som nedvärderar religion, menar forskaren och universitetslektorn Viktor Aldrin.
eBlick
jun 21, 2018
Uppropet #pressatläge är ett förskoleuppror om situationen i den svenska förskolan. Under två månader i början av det här året har förskoleupproret sammanställt förskolechefers och förskollärares berättelser från hela landet. Uppropet resulterade i en nästan 700 sidor lång larmrapport där personalen återger dramatiska beskrivningar om situationen på Sveriges förskolor.
eBlick
jun 21, 2018
Inför den här veckans internationella yogadag har Indiens premiärminister Narendra Modi släppt filmer med sina dagliga yogaövningar på YouTube. Övningarna genomförs vördnadsfullt inför en buddhastaty och avslutas med det klassiska mantrat ”aum”, ett religiöst uttryck som representerar de hinduiska gudarna Brahma, Vishnu och Shiva.
eBlick
jun 14, 2018
Förra helgen spelade Sveriges Television in programmet Maträddarna under Matsvinnsfestivalen i Malmö. Kockarna Paul Svensson och Tareq Taylor bakade pizza på kasserade råvaror, som de och programledaren Anne Lundberg bjöd festivalbesökarna på. – På världsbasis räknar man med att en tredjedel av all mat som odlas slängs, berättade Anne Lundberg för Inblick.
eBlick
jun 14, 2018
Inför höstens riksdagsval kommer Inblick att intervjua en rad politiker från olika partier i riksdagen. Turen har nu kommit till Daniel Bäckström, riksdagsledamot för Centerpartiet. – Den naiva försvarspolitiken som Sverige fört med skrotandet av försvarsmateriel och nedläggning av förband gick för långt och måste vändas, säger han till Inblick.
eBlick
jun 08, 2018
Lars Stjernkvist är kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Norrköping. Han är dessutom något av en galjonsfigur för Socialdemokraterna på riksplanet. I en exklusiv intervju berättar han för Inblick om hur han ser på det kommande valet samt hur hans Sverige ser ut om tio år.