Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Martin sökte i det ockulta redan som barn

Monika Ekström | 30 nov , 2017
Martin Reén växte upp med en fantastisk mamma, men pappan hade missbruksproblem och var frånvarande. Det föddes en tomhet på insidan och ett andligt sökande startade. – Jag har alltid längtad bort och efter något mer. Jag var övertygad om att det fanns en värld bakom den här, berättar Martin Reen för Inblick. Han fick kontakt med den andliga världen redan som barn, men blev bara tommare och tommare.
Martin_Reen_sokte_i_det_ockulta
Martin föddes i början av 80-talet i Skillingaryd några mil söder om Jönköping. Men även i det, på ytan, idylliska samhället fanns kriminalitet och droger. 
– Jag växte upp med en fantastisk mamma, men pappa hade det tufft, minns Martin. 
När Martins föräldrar träffades hade hans pappa missbruksproblem bakom sig och föll ganska snabbt tillbaka. Problemen blev värre och värre med tiden. 
– Det ledde till att mamma fick kasta ut honom. Antingen går du och får hjälp eller får du gå, sa mamma. Han fixade inte att få hjälp, berättar Martin. 
En gång blev Martin kidnappad av sin pappa och han krävde pengar till droger i utbyte mot sin son.
– Han kunde dyka upp påtänd och ville bryta sig in. Jag kommer ihåg tillfällen när mamma tog mig och lyfte mig ur sängen och så fick vi springa och gömma oss. 
– Du påverkas känslomässigt när du växer upp med vissheten om att pappa inte är där och att andra har sina pappor. 

Känslig för det andliga

Mamman träffade en ny man som blev Martins styvfar, men allt var ändå inte frid och fröjd. 
– Han har gjort ett jättebra jobb under min uppväxt, men allt detta med att pappa försvann påverkade mig så klart. 
– Det föddes en tomhet i mitt inre. Jag har alltid varit känslig för det andliga i mitt liv. När du har den profetiska kallelsen så finns det en medfödd känslighet. 
– Jag har alltid längtat bort och efter något mer. 
Martin var övertygad om att det fanns en värld bakom den synliga och kunde se andevarelser. Han lånade böcker på biblioteket om det ockulta och började praktisera det han läste. 
– Som åttaåring läste jag ockulta böcker och började med besvärjelse. Jag kände inte Jesus då och förstod inte bättre. 
– Tonåren präglades av min inre resa. Jag bjöd in olika krafter i mitt liv, andliga guider i sökandet efter mål och mening. Jag gjorde det ofta själv, men också med kompisar.
Martin gjorde utomkroppsliga resor och kunde få saker att flyga omkring i rummet. På nätterna stod det andliga guider vid sängen. 
– På den tiden brukade min andliga guide dyka upp. I början var det häftigt, men sedan var det inte så trevligt att ligga vaken under trycket. Det var en död munk som såg ut som kejsaren i Starwars.

Ville inte leva

Martin fann inte det han sökte i det ockulta och inget kunde fylla hans inre.
– Jag blev bara tommare och tommare, berättar Martin. 
Till slut tog livslusten slut och han ville inte leva längre.
– Livet kunde kännas ganska meningslöst. Det kulminerade i att jag inte ville leva.
Men Martin spelade innebandy och lärde känna några kristna killar på träningen som var i kyrkan.
– Jag brukade gå på innebandy i kyrkan och de träffade mig där.
En av killarna började be och fasta för Martin och samtalade mycket med honom. 
– Jag visste inte om att han bad och fastade, men däremot tog han sig tid med mig. Vi satt och pratade om new age och Jesus. 
– Gud fick en öppning där när de här killarna bad för mig och pratade med mig.
Men Martin var till en början inte öppen för att bli kristen och tro på Jesus. 
– Jag ville inte bli frikyrklig också. Jag hade tillräckligt med problem. 

"Som ett under"

Men så kom en situation där han mådde fruktansvärt dåligt och kände sig helt uppgiven. 
– Som genom ett under kom jag på ett möte och det var Johannes Amritzer som predikade. Det var jobbigt för mig att gå på mötet och jag började gråta. Det hände något.
Det blev frälsningsinbjudan för de som ville ta emot Jesus.
– Ni som vill bekänna att Jesus är verklig kom fram. Ni ska få känna Guds kraft, sa Johannes. Där blev jag riktigt gripen av Jesus och frälst, berättar Martin. 
Med en gång gick Martin över till att läsa kristna böcker. Han läste om kraften i namnet Jesus och trodde att mörkret i livet skulle försvinna i och med frälsningen, men de nattliga besöken fortsatte. 
– Ett par nätter efter det riktiga mötet med Jesus då jag var 17 eller 18 år så vaknade jag av att den andliga guiden stod där igen. 
– Tänk om den här kraften är starkare, tänkte jag. Jag vågade inte be, men viskade namnet Jesus. När jag viskade Jesus gav anden upp ett skrik och försvann. 
Dagen efter åkte Martin med sin mamma till ett köpcenter i Jönköping. 
– Jag satt i bilen och väntade på att mamma skulle handla klart. När jag tittade ut genom fönstret såg jag en stor ängel utanför och det var som om Herren sade: "Vi är med dig! Vi gillar dig! Vi backar upp dig!"
En process av helande och upprättelse började.
– Befrielsen är direkt, men det är en vandring till upprättelse. Krafterna lämnar en, men de ockulta skuggorna ligger över en. Man behöver låta själen beröras av Jesus. Det var en process.
Processen tog fem till sex år, eftersom det tog några år att få uppenbarelse om Herren som läkare. Det fick han genom församlingen Arken i Kungsängen. Där träffade han Linda från Skellefteå och de gifte sig efter några år. 
– Vi träffades och kunde bilda familj med tre fantastiska barn. Det är en frukt av att jag blev löst från det ockulta. 
Idag har Martin och Linda tre barn som är tio, sex och ett år. Själv är Martin 35. 
– New age ger löften om en ny tidålder, men det är vi som fått en ny tidsålder. Vi har en framtid med Herren. 
– Att uppleva Guds fullhet i Kristus gjorde att jag kunde bli upprättad och dela livet med någon annan. 
Efter åren i Kungsängen flyttade Linda och Martin norröver, tillbaka till Lindas hemtrakter. 
Idag reser de i hela Norden. 
– Vi har byggt upp den här verksamheten och vi brukar köra tillsammans när det går.
Martin lovade sig själv, djävulen och Gud när han blev frälst att resa runt och berätta vad Jesus gjort i hans liv. 
– Resten av mitt liv så kommer du att få ångra att du försökte dra mig in i mörker och knäcka mig. Jag kommer att resa runt och berätta hur Jesus brutit mörkrets makter i mitt liv, sa Martin till djävulen. 
Och budskapet om Jesus hjälper människor runt om i världen. 
– Där jag varit mest slagen det är där vi ser mest genombort i andra människors liv. Vi ser människor bli helade och upprättade.
– Vi upplever en fantastisk tid. Det är spännande att leva med Jesus. Det är ett äventyr varje dag, avslutar Martin Reen. 
M​ONIKA EKSTRÖM
 
eBlick
Massiva_polisinsatser_mot_barn
feb 20, 2020
Sirenerna studsar mellan husets väggar. Polisbilar kör i rad i hög hastighet mot Barnevernets kontor i Stavanger. Vissa av dem stannar vid ingången till byggnaden vid St. Olavs gate, andra på Løkkeveien. Fem polisbilar anländer, sju poliser stormar in i byggnaden.
eBlick
feb 20, 2020
För att förstå vad som händer i och kring Israel idag är det viktigt att ha den historiska bakgrunden. I Inblicks nya serie om Israels pionjärer presenteras män och kvinnor som varit viktiga i förberedelsearbetet när den nya judiska staten skulle födas fram. Många av dem blev pelare i den nyfödda statens politiska och industriella arbete.
eBlick
feb 20, 2020
I augusti 2018 tillträdde Rigmor Holst som chefredaktör. Efter att ha varit sjukskriven en tid lämnar hon nu över till Hans och Eva Marklund. Inblick ställde fem frågor till Rigmor om tiden som chefredaktör.
eBlick
feb 13, 2020
Varje år äger en mycket speciell försoningskonferens rum vars syfte är att sammanföra dem som inte skulle kunna samlas under några andra omständigheter: judiska och arabiska troende från hela Mellanöstern.
eBlick
feb 13, 2020
Hans och Eva Marklund vill på Alla hjärtans dag starta ett upprop på nätet för äktenskapet, We two, Vi två. – Vi behöver lyfta fram äktenskapet betydelse i vårt samhälle idag, när cirka 50 procent av alla äktenskap går sönder, säger Hans till Inblick.
eBlick
feb 13, 2020
Under 2018 ägde 24 958 skilsmässor rum i Sverige, enligt Statistiska Centralbyrån (SCB). Det är nästan 1 000 fler skilsmässor än året innan. Samtidigt gifte sig drygt 50 000 personer. – De höga skilsmässotalen kan vara en konsekvens av samhällets ändrade värderingar, säger prästen Ole Olsen, till Inblick.
eBlick
feb 06, 2020
I dagarna tvingas hundratals personer, en majoritet av dem är ensamkommande ungdomar, lämna Migrationsverkets boende. En i allra högsta grad osäker tillvaro i hemlöshet, utsatthet och kriminalitet är vad som väntar dem när de nu slängs ut på gatan.
eBlick
feb 06, 2020
Ofta talas det om ”palestinierna” som om de vore ursprungsbefolkningen i det som är dagens Israel. Men detta stämmer inte överens med verkligheten. Två frågor som behövs ställas är: Finns det ett historiskt, självständigt land som heter Palestina och vad är i så fall det landets historia och dess gränser?
eBlick
feb 06, 2020
USA:s historiska förslag till fredsplan för Mellanösternkonflikten tillkännagavs av Donald Trump och Benjamin Netanyahu i Washington DC förra veckan. Planen har som väntat fått delade reaktioner då USA erkänner Israels rätt till landområden som av FN anses vara ockuperat. – Det här är en historisk dag, sade Benjamin Netanyahu.
eBlick
jan 31, 2020
Sveriges statsminister Stefan Löfven höll tal vid konferensen World Holoccaust Forum 2020 i Yad Vashem i Jerusalem inför minnesdagen för Förintelsen.
eBlick
jan 31, 2020
Tre terminer i stället för två och ett kortare sommarlov. Det kan bli verklighet i Malmö då grundskolenämnden vill testa detta under en försöksperiod. En ansökan kommer att lämnas in till regeringen. – Både barn och lärare behöver den återhämtning och den morot ett sommarlov är, säger läraren Kerstin Carlsson, som jobbat många år i Malmö till Inblick
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019