Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Mats mötte Jesus utanför krogen

Wladimir Loyola | 29 mar , 2018
Mats Sällqvist bar på mycket ångest och oro inombords på grund av svår akne och eksem över hela kroppen. Sent en natt mötte han Jesus på ett revolutionerande sätt utanför en krog där han hållit till och festat. Mats berättar för Inblick hur han träffade en kristen kille som vittnade för honom om Jesus. Vittnesbördet ledde till att han blev både frälst och fri från ångesten och sjukdomarna som plågat honom så länge.
Mats_motte _Jesus-utanfor_krogen
Mats Sällqvist, född och uppvuxen i östgötametropolen Norrköping, var en väldigt glad grabb från början som alltid hade lätt för att skratta. När han kom upp i tonåren började dock en lång rad riktigt jobbiga svårigheter göra entré i hans liv.
– Jag fick väldigt svår akne i ansiktet som plågade mig och det fanns inga lösningar på detta problem. Situationen blev ännu värre när jag fick därefter eksem. Jag gick till läkare men det blev bara värre och värre, berättar Mats Sällqvist för Inblick.
– Till slut hade jag eksem över hela kroppen. Jag mådde sämre och sämre för varje dag. Sjukdomen gav mig dessutom svår ångest.
– Jag hade trots allt en barnatro. Jag hade lärt mig att be “Gud som haver barnen kär”. Att jag bad denna bön hjälpte mig under alla dessa mörka tonår.
Mats fann en tillfredsställelse i alkoholen. Han festade varje helg men det gav honom bara ångest varje gång han druckit. När han var 22 år befann han sig bokstavligt talat i en återvändsgränd. Han hade sökt hjälp hos både läkare och alkoholen för att lindra ångesten men inget hjälpte.
– Mina kompisar sade till mig att "antingen blir du knäpp i huvudet eller så blir du helt enkelt religiös", säger Mats.
– Jag frågade även präster om hur man kom till Gud men de gav mig inga vettiga svar på mina frågor. Jag hade försökt att dämpa ångesten på flera olika sätt men lyckades inte. Till sist kände jag att jag behövde möta personen på korset som jag hade hört om i Svenska kyrkan.

Mötet med Jesus

En kväll gick Mats som vanligt ut på krogen i Norrköping för att dansa och ha roligt. 
– Jag var påverkad av alkohol och frågade runt om det var drag någonstans. Då dök det upp en kille som sade så här till mig: “Jag ska berätta om någon det är drag på. Det är Jesus”, berättar Mats.
– Jag hade aldrig träffat någon kristen som var så rakt på sak. Vi hade en lång konversation om Guds existens. Jag tyckte att han var för enkelspårig. Jag sade till honom “men ser du inte på nyheterna med alla krig och allt elände i världen?”. 
– Min desperation gjorde att jag blev aggressiv till slut. Men den här killen svarade så lugnt och fint och sade att krig och ondska inte var Guds fel utan att det var själva människan som stod bakom allt detta. Killen överbevisade mig om detta och sade grejer som jag verkligen behövde höra.
– Plötsligt sade han "Du kan bli frälst ikväll". Okej då, tänkte jag och blev samtidigt jätterädd. Mitt hjärta började slå och jag tänkte att nu är mitt liv slut. Den här killen och jag satte oss på en parkbänk, mitt bland en massa fulla människor. Han bad en enkel bön för mig.

Inre explosion

När Mats började be tillsammans med sin nyfunne vän kände han att det var något som exploderade i sitt inre.
– Tårarna började rinna och jag kände en frid som fyllde hela mitt väsen på ett underbart sätt. Jag kände att någon talade till mig och sade: "Jag är sanningen som du har sökt". 
Från den stunden visste Mats att det var Jesus han hade mött.
– Ångesten jag burit på så länge försvann på en gång när jag grät, även om det dröjde lite längre innan eksemet och aknen försvann. Jag började tacka Jesus varje dag och bekände Guds ord framför spegeln regelbundet. Jag fick även höra att Jesus hade helat mig och steg för steg försvann hudsjukdomen och jag blev till sist helt frisk, säger Mats Sällqvist.

Jesus kan hela

Ett år på Livets Ords bibelskola i Uppsala lade en stabil grund i Mats Sällqvists liv. På bibelskolan fick han bland annat lära sig att Jesus är läkaren som kan hela människor från alla sjukdomar. Detta är något som Mats har fått uppleva både i sitt eget liv och när han har bett för andra människor som varit sjuka.
W​LADIMIR L​OYOLA
 
eBlick
utbult_webb
jul 06, 2020
För någon vecka sedan släppte Roland Utbult sin nya skiva "Längs vägen”. – Det som står utanför min kontroll är att dessa sånger blev klara innan jag blev sjuk i corona. Men när de sedan ges ut så fungerar de rätt in i vårt sammanhang, berättar Roland Utbult som är i Älmhult för att medverka i Kanal 10:s sommarprogram.
eBlick
jul 07, 2020
– Insiderbrott är en form av ekonomisk brottslighet, där någon använder för allmänheten okänd information för egen ekonomisk vinning, ofta genom aktiehandel, säger en känd jurist som vill vara anonym till Inblick.
eBlick
jul 06, 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.
eBlick
jun 18, 2020
I måndags släpptes volym fem av Bo Theutenbergs ”Dagbok från UD”. Boken beskriver hur UD:s ledning omgående kopplade ett grepp om Palmeutredningen. – De här trupperna hade aldrig stormat in om det hade varit en ensam gärningsman. Varför detta engagemang från Utrikesdepartementet där UD tog ledningen över polisutredningen? frågar författaren sig.
eBlick
jun 05, 2020
Sovjetunionen och KGB låg bakom mordet på Olof Palme i medverkan med Iran och Sovjet-trogna kurder. Det menar Bo Theutenberg, som nästa vecka släpper den femte och sista volymen av "Dagbok från UD". 34 år efter Palmemordet tar han bladet från munnen. - Det är ett för landet uppslitande slut, säger han.
eBlick
jun 04, 2020
Jonas Olsson har drivit Sjöstugans camping och hotell i Älmhult i 19 år. Redan sedan starten har de hyrt ut kanoter. Det är en viktig del av verksamheten. – Att paddla kanot är en jättehärlig aktivitet. Och under den tid som vi lever i nu blir det något helt annorlunda. Gillar man uteaktiviteter så är det en kanonbra aktivitet.
eBlick
jun 04, 2020
Annika Myhre är ursprungligen från Karlskrona. Hon driver bloggen Resfredag och får i sommar fokusera på semester hemma eller i närområdet, så kallad ”hemester”. – Det är bara att gilla läget, och göra det bästa av situationen. Jag tar inte saker för givet på samma sätt som tidigare, och njuter verkligen av att få komma ut i naturen och hitta nya pärlor på hemmaplan, berättar Annika för Inblick.
eBlick
jun 04, 2020
Det finns enligt Börje Claésson massor av intressant att uppleva i Småland med omnejd. Till Inblick delar han med sig av sina bästa “hemester” tips. – I min ungdom cyklade jag och min bror på tältsemester till Kållandsö, det slutade med att han mötte sin blivande fru, säger Börje med ett leende på läpparna.
eBlick
jun 02, 2020
Skyddar poliser och åklagare varandra när de begår brott för att på så sätt få straffrabatter och slippa åtal? Polis och åklagare som har nonchalerat våldtäkts- och förtalsanmälningar mot en polis, har själva begått sexualbrott och har – i motsats till Paulo Roberto – fått behålla jobbet, med lindriga rättsliga påföljder.
eBlick
maj 22, 2020
I den nyutkomna boken «För ditt eget bästa» berättar Pia Johansson hur hon träffade en man och om hur lycklig relationen var i början med middagar och blommor. Efter fem år var den tidigare så energiska Pia ett nervvrak med en kropp som började säga ifrån. – På slutet är man ingenting. Då behöver de ta ett nytt offer att kasta på den känslomässiga sopstationen och gärna trampa en gång till så att man är riktigt död, berättar Pia för Inblick.