Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

– Det enda som fungerar i Sverige är Skatteverket

Robin Olsson | 19 sep , 2019
Det_enda_som_fungerar_i_Sverige_ar_Skatteverket
Vilka råd har du till regeringen Löfven för att komma till rätta med skjutningarna och gängkriminaliteten i dagens Sverige?
– Alla inblandade gängmedlemmar som grips ska förses med fotboja och när de döms ska de utvisas ur landet om det är möjligt. Vidare måste vi ta bort straffrabatten och se till att även ungdomar får stå till svars för sina gärningar. 
– Det största problemet i Sverige är att Riksdagens partier anser att det viktigare att bekämpa ett visst parti än att stoppa skjutningarna. Detta är inte klokt och att låta skjutningarna fortgå till någon politiker eller deras nära och kära råkar illa ut, då först kanske de vaknar och det blir en förändring.

Känner du något personligt ansvar för att det ser ut som det gör i landets kommuner med tanke på integrationskrisen som du tjänat pengar på? 
– Jag har bara gjort samhället en tjänst som hyrt ut lokaler till Migrationsverket. Däremot så kunde man gjort mycket mer för att tvinga de nyanlända att lära sig svenska och att anpassa sig till våra lagar och värderingar. Det har jag påpekat många gånger, men Migrationsverket gör inget åt saken. 
– Det är en stor skandal att man inte har granskat Migrationsverket i sömmarna. De har kastat bort 100 miljarder av skattemedel, men Magdalena Andersson (S) jagar pensionärer i Portugal. Det är inte klokt alltså.

Hur skiljer sig dåtidens Ny Demokrati från dagens Sverigedemokrater?
– Det finns vissa likheter. Det fanns idioter i båda partierna, men det kommer att lösa sig. På sikt kommer det att bli som i Norge, Danmark och Finland där liknande partier suttit med i regeringen, det är som jag ser det en tidsfråga. Se på Storbritannien, brexit handlar om en fråga och det är invandringen men det talar man inte om.  

Vad kommer att hända med regeringens budget i höst?
– Det ser man på lång väg att Löfven och Socialdemokraterna gör vad som helst för att sitta kvar vid makten. Det bevisas av att de rödgröna går med på att ta bort värnskatten. 
– Se på Centerpartiet. Stockholms-centern tar bort värnskatten för de rikaste och ger pensionärer och vanligt folk på landsbygden 137 kronor, som räcker till lite bensin eller en pizza i månaden. Detta är inte klokt.
– Sverige går åt skogen, om inget görs får vi bo på 10 kvadratmeter i framtiden. Byråkratin gör det nämligen så dyrt att bygga att vi aldrig får bort bostadsbristen. Det är 30 procent av byggkostnaderna idag, som går till byråkrati. 
– Skjutningarna och brottsligheten kommer vi inte heller tillrätta med i denna budget, det kommer krävas att man skjuter fem om dagen innan dom vaknar, än så länge är det bara två. 
Bert är även kritisk till public service i form av SVT och SR.
– Public service är förlegat. Jag sänder ”Berts Värld” på Youtube och har en miljon tittare. 

Kommer Filipstad och Bengtsfors, som uppmärksammats i media, att klara av den kris man upplever?
– Lösningen blir att man måste höja skatten så mycket att alla som har ett jobb flyttar därifrån, Centern ger vanligt folk en pizza i månaden och slopar arbetsgivaravgifterna för nyanlända så de kan tvätta bilar och klippa folk för en hundring. Problemet är att det löser inte ekvationen.  
– Det enda som fungerar i Sverige idag är Skatteverket och Kronofogden. Det här går åt skogen totalt om inget händer snabbt. 
R​OBIN OLSSON
 
eBlick
Trupperna_ska_inte_dras_tillbaka
jan 16, 2020
Försvarsutskottets ordförande Pål Jonsson (M) anser inte att Sverige ska ta hem den svenska truppen från Irak. – Sverige har 70 soldater i Irak, detta åtagande förlängdes med ett år i december, den insatsen har nu pausats, men vi hoppas att de kan återgå till sin uppgift; att utbilda irakier snarast, säger Pål Jonson till Inblick.
eBlick
jan 16, 2020
Den 4 januari hölls minnesgudstjänsten för Reinhard Bonnke i USA. Owe Carlsson från Citykyrkan i Älmhult fick en speciell inbjudan och var på plats. – Det var ett privilegium för mig att känna Reinhard Bonnke, den tyska evangelisten som påverkade så många i världen. Jag fick en speciell inbjudan till minnesgudstjänsten. Det var en stor förmån, säger Owe Carlsson som här berättar om sitt samarbete med Bonnke.
eBlick
jan 16, 2020
Digitala medier tar mer och mer av vår tid och inkräktar på behov av sömn, motion och sociala relationer. Det kan leda till psykisk ohälsa. – Vi ska inte backa utvecklingen, det går inte. Men vi ska använda våra digitala verktyg på ett smartare sätt och inse att det finns en baksida med dem, sa Anders Hansen till Inblick under en föreläsning om välmående.
eBlick
jan 10, 2020
I mitten av 1990-talet fick flera medarbetare på Berliner Zeitung som samarbetat med Stasi sluta. Nu avslöjas att tidningens nye ägare var inofficiell medarbetare åt Stasi.
eBlick
jan 10, 2020
Nu är det klart för start för rättegången i Uppsala tingsrätt där tre tidigare ledarfigurer i den omtalade Filadelfiaförsamlingen i Knutby står åtalade. Rättegången inleds den 14 januari.
eBlick
jan 02, 2020
Elscooterbolaget Voi har anmält till Datainspektionen att över en miljon kunder kan ha drabbats av en säkerhetslucka i företagets system. Voi har tidigare anmält att en användare lyckats ta sig in i företagets tekniska system där kvitton från olika användare lagrats. Då ska felet ha rättats till och användarna enbart kunnat ladda ned sina egna kvitton, enligt Voi. Nu visar det sig att Voi uppskattar antalet drabbade kunder till "över en miljon".
eBlick
jan 02, 2020
Det finns fortfarande ett 50-tal minderåriga barn med någon form av koppling till Sverige i de fångläger i den syriska öknen där tillfångatagna utländska IS-terrorister hålls internerade. Regeringen Löfven säger sig vara fokuserad på att hämta hem de IS-barn som är föräldralösa. Men enligt utrikesminister Ann Linde är det svårt att fastställa att de verkligen saknar mamma och pappa.
eBlick
jan 02, 2020
I mitten av december fällddes Norge återigen av Europadomstolen. Sju domar har hittills fallit, norska Barnevernet är nu dömt i fem av dem och ytterligare 28 fall ska behandlas. – Att Norge inte tar detta på allvar är omskakande. I andra länder hade parlamentet tillsatt en undersökningskommission, säger den norska människorättsjuristen Gro Hillestad Thune.
eBlick
dec 19, 2019
– Julförberedelserna började tidigt under min uppväxt i Vilhelm Mobergsbygderna i Småland. Julgrisen slaktades hemma på gården hos mina föräldrar som var lantbrukare. Och jag minns julbaken av sju sorters kakor och hur mamma fernissade golven i vårt hus. Jag älskar julen, berättar landshövdingen Maria Larsson.
eBlick
dec 19, 2019
När polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora svenska polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu kan Inblick avslöja att det svenska polisbefäl som ledde gripandet har dömts i domstol för kvinnoförnedrande behandling av sina kollegor.
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.