Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Antonios jagade karriär och pengar

Petter Allgulin | 05 mar , 2020
Antonios Papadimitriou är smålänningen som lever ett spännande liv i sydöstra Kina. I tioårsåldern började han be till Gud och på gymnasiet skrev han en uppsats om olika kristna samfund. Där föddes ett frö, men efter examen följde jakt på jobb och pengar. För fyra år sedan tog ändå längtan efter Gud överhand.
Antonios_jagade_karriar_och_pengar
Antonios Papadimitriou är uppvuxen i Växjö, men bor och arbetar i Kina. Just nu är han i Sverige under en ledighet. Flygresa hem till Xiamen i Kina är bokad, men det är inte självklart att åka tillbaka om coronaviruset har spridit sig mer
– Jag avvaktar för att höra om UD och svenska ambassaden rekommenderar att åka tillbaka.
Under uppväxten hade båda föräldrarna ett litet mått av kristen tro. Dock var det inget som de pratade om. Det fanns ingen förankring till kyrkan och det förekom heller ingen bön, bibelläsning eller någon uppmuntran att leva ett kristet liv. Pappan, som är från Grekland med ortodoxa rötter, brukade se gudstjänster på tv ibland. Ovanför sin säng hade Antonios en tavla med bönen "Gud som haver barnen kär". 
– Jag minns att jag började be till Gud ibland i tioårsåldern. 

Examensarbete på gymnasiet

Antonios flyttade till Stockholm för att gå gymnasiet. När det var dags för examensarbete kände han att det skulle handla om Gud och kyrkan, trots att han gick teknisk linje. Han fördjupade sig och skrev om den kristna tron och han jämförde olika samfund och inriktningar och bjöd även med klasskamraterna till grekisk- ortodoxa kyrkan i Stockholm.
– Under denna tid var det som ett frö såddes inom mig som nu senare har fått växa upp till något stort.
Sedan satsade Antonios mycket på att utbilda sig och på karriären. Det blev studier inom teknik, ekonomi, företagande och ledarskap. Under studier i London träffade han studenter från jordens alla hörn som inspirerade honom att söka sig ut i världen.
– Man skulle bli färdig med examen, få bra jobb och tjäna pengar. Bibeln och Gud fick inte mycket utrymme.
Livet rullade på och någon gång ibland läste han lite i Bibeln och bad men lade det sedan åt sidan. Med livet inriktat på pengar, status, karriär och framgång följde själviskhet och stolthet. 
Vid ett tillfälle i England när han biktade sig och samtalade med en grekisk-ortodox präst fick han en allvarlig uppmaning att ändra sin livsstil i enlighet med Bibeln. Men han tog det inte till sig utan fortsatte sitt liv som tidigare med uteliv, karriär, träna på gym och resor. Det yttre tog han hand om, men inte det inre.
Några gånger reste han till Vietnam och fick där träffa fattiga på nära håll som han kunde hjälpa. Han kände en Guds välsignelse över det och tänkte på Jesu ord om att hjälpa de behövande. 

Tid av omvändelse

2016 kom att bli ett år av stor förändring. Antonios arbetade då på IBM i Dublin, Irland.
Känslan av att livet borde ha en större mening, samt att han inte levde som han borde började infinna sig och det växte fram en längtan efter mer av Gud. Antonios träffade präster från olika samfund som han samtalade med, han började be och läsa Bibeln mer och titta på kristna videos på nätet. 
– Det var mycket fest, karriärsjagande och mig själv i centrum, det var inte ett bibliskt liv. Jag kom till insikt att syftet med livet inte kan vara att tjäna pengar och bygga tillgångar. 
En kväll gick han omkring hemma i den mörka lägenheten i bön och med ett kors i sin hand. Guds närvaro kom starkt och Antonios bad om förlåtelse och styrka. Det blev som en explosion på insidan och tårarna flödade.
– Jag sökte Gud på olika sätt denna tid och kände hur han mötte mig och att jag fick svar av honom.
Trots att han hade det väldigt bra hade det skapats ett tomrum och en ofrid i hans inre som nu fylldes när han vände sig till Gud. Det har sedan dess varit ett stadigt växande i tron och en ny ödmjukhet och livsstil.
Efter detta har han upplevt mycket av Guds ledning till rätt människor, intressanta arbeten och tillfällen att dela evangeliet i Asien på en nivå som inte kan förklaras med tur eller skicklighet. Efter Irland bar det av till Vietnam och sedan till Kina, där han nu är. 
Nu undervisar han i affärsmannaskap, affärsengelska och projekthantering på universitet och bedriver också företagsutbildningar inom affärsmannaskap. 

Ett driv att berätta

Antonios har nu ett driv att berätta om Jesus och leda andra till Gud. Det blir många tillfällen till detta i Asien, och han har inte upplevt några problem med att evangelisera personligt till enskilda där. Han har alltid på sig ett träkors runt halsen och det leder till att flera frågar om det. Han bär med sig häften med Johannesevangeliet som han delar ut.
– Det är härligt att få en buddist eller ateist att bli intresserad. Det finns en nyfikenhet hos många. Jag brukar ibland läsa profetior om ändens tid som intresserar. Jag känner mig kallad till att vara i sydostasien för att evangelisera och påverka.
Antonios har tidigare skrivit en rapport om projektutveckling och en novell. Nu har han fått en vision om att skriva en kristen bok som ska nå ut till icke troende.  Den ska handla om tiden som vi lever i samt innehålla vittnesbörd och intervjuer med munkar och biskopar. 
– Det jag vill med boken är att visa att Bibeln är sann, och att ateisterna har fel i sina påståenden. Jag vill visa att Jesus Kristus är den enda vägen till himmelriket. Eftersom så många människor är förvirrade i olika religioner vill jag visa varför kristendomen är den rätta vägen till evigt liv i paradiset. Jag vill också visa hur man kan leva ett kristet liv och hur man kan bli kristen. Sen vill jag visa vad kristna gör fel idag i hur vi lever och vad sann omvändelse betyder.
– Jag har skrivit 90 sidor nu, säger han förväntansfullt.
P​ETTER ALLGULIN
 
eBlick
utbult_webb
jul 06, 2020
För någon vecka sedan släppte Roland Utbult sin nya skiva "Längs vägen”. – Det som står utanför min kontroll är att dessa sånger blev klara innan jag blev sjuk i corona. Men när de sedan ges ut så fungerar de rätt in i vårt sammanhang, berättar Roland Utbult som är i Älmhult för att medverka i Kanal 10:s sommarprogram.
eBlick
jul 07, 2020
– Insiderbrott är en form av ekonomisk brottslighet, där någon använder för allmänheten okänd information för egen ekonomisk vinning, ofta genom aktiehandel, säger en känd jurist som vill vara anonym till Inblick.
eBlick
jul 06, 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.
eBlick
jun 18, 2020
I måndags släpptes volym fem av Bo Theutenbergs ”Dagbok från UD”. Boken beskriver hur UD:s ledning omgående kopplade ett grepp om Palmeutredningen. – De här trupperna hade aldrig stormat in om det hade varit en ensam gärningsman. Varför detta engagemang från Utrikesdepartementet där UD tog ledningen över polisutredningen? frågar författaren sig.
eBlick
jun 05, 2020
Sovjetunionen och KGB låg bakom mordet på Olof Palme i medverkan med Iran och Sovjet-trogna kurder. Det menar Bo Theutenberg, som nästa vecka släpper den femte och sista volymen av "Dagbok från UD". 34 år efter Palmemordet tar han bladet från munnen. - Det är ett för landet uppslitande slut, säger han.
eBlick
jun 04, 2020
Jonas Olsson har drivit Sjöstugans camping och hotell i Älmhult i 19 år. Redan sedan starten har de hyrt ut kanoter. Det är en viktig del av verksamheten. – Att paddla kanot är en jättehärlig aktivitet. Och under den tid som vi lever i nu blir det något helt annorlunda. Gillar man uteaktiviteter så är det en kanonbra aktivitet.
eBlick
jun 04, 2020
Annika Myhre är ursprungligen från Karlskrona. Hon driver bloggen Resfredag och får i sommar fokusera på semester hemma eller i närområdet, så kallad ”hemester”. – Det är bara att gilla läget, och göra det bästa av situationen. Jag tar inte saker för givet på samma sätt som tidigare, och njuter verkligen av att få komma ut i naturen och hitta nya pärlor på hemmaplan, berättar Annika för Inblick.
eBlick
jun 04, 2020
Det finns enligt Börje Claésson massor av intressant att uppleva i Småland med omnejd. Till Inblick delar han med sig av sina bästa “hemester” tips. – I min ungdom cyklade jag och min bror på tältsemester till Kållandsö, det slutade med att han mötte sin blivande fru, säger Börje med ett leende på läpparna.
eBlick
jun 02, 2020
Skyddar poliser och åklagare varandra när de begår brott för att på så sätt få straffrabatter och slippa åtal? Polis och åklagare som har nonchalerat våldtäkts- och förtalsanmälningar mot en polis, har själva begått sexualbrott och har – i motsats till Paulo Roberto – fått behålla jobbet, med lindriga rättsliga påföljder.
eBlick
maj 22, 2020
I den nyutkomna boken «För ditt eget bästa» berättar Pia Johansson hur hon träffade en man och om hur lycklig relationen var i början med middagar och blommor. Efter fem år var den tidigare så energiska Pia ett nervvrak med en kropp som började säga ifrån. – På slutet är man ingenting. Då behöver de ta ett nytt offer att kasta på den känslomässiga sopstationen och gärna trampa en gång till så att man är riktigt död, berättar Pia för Inblick.