Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Mikael var mobbad i skolan ”Tron på Jesus räddade mitt liv”

Eva Ruderstam | 16 maj , 2020
Livet har inte alltid varit så lätt för Mikael Wallin. Han blev mobbad under många år och gick till skolan med en klump i magen varje dag. Men mitt under den jobbiga tiden fick han ett möte med Jesus.
mikael

Det är i Upplands Väsby i norra Stockholms län som Mikael Wallin har bott under större delen av sitt liv. Som liten gick han på Svenska kyrkans barnverksamhet och hans mamma brukade be barnabönen ”Gud som haver barnen kär” varje kväll innan han skulle sova.
– Men det var inte en aktivt kristen familj och vi var inte ofta i kyrkan.
Skoltiden blev en väldigt jobbig tid, framför allt från årskurs två och upp till årskurs sex. Lektionerna var okej, men rasterna förfärliga.
– Det var jobbigt i stort sett från början. Jag gick i en förberedelseklass och började i den vanliga skolan ett år senare. Klasskamraterna hackade på mig och jagade mig. De tyckte kanske att jag var annorlunda. Det blev både fysiska slag och hårda ord som gjorde ont på insidan och jag kände mig väldigt ensam.

Utanför tillsammans

I klassen fanns också en annan kille som blev mobbad. Utanförskapet förde de båda samman och de kunde ge lite stöd till varandra. Men annars var det inte mycket hjälp som Mikael fick under sina skolår.
– En del lärare såg vad som pågick men gjorde inget åt det. Andra såg ingenting. Mina föräldrar konfronterade föräldrarna till några av mina mobbare på ett extra föräldramöte, men det hjälpte inte. De svarade bara att deras barn inte kunde göra något sådant.
Men mitt under den jobbiga tiden hände något fantastiskt.
– Sommaren när jag var elva år åkte min familj till Löttorps camping. Mamma ville gärna lyssna på Samuelsons, som sjöng i Tältsalongen och ägde campingen. Under ett möte fick både jag och min mamma möta Jesus. Jag minns inte i detalj vad som hände, mer än att Kjell Samuelson bad för mig. Efter det blev jag gladare. Livet kändes bättre. I efterhand kan jag konstatera att tron på Jesus räddade mitt liv.
För under de tuffa åren hände det att Mikael funderade på att ta sitt eget liv.
– Jag var nära att ta mitt eget liv. Jag hade inte skrivit något avskedsbrev, men jag tänkte på det väldigt mycket. Det var Jesus som räddade mig.

Ett budskap från Gud

Familjen kom tillbaka till Löttorps camping under ett par veckor varje sommar. 1990 döpte sig Mikael och gick med i en pingstförsamling i norra delen av Stockholms län.
1991 kom Roger Larsson till Löttorp och predikade. Då skulle Mikael fylla 15 år.
– Jag satt på första bänkraden tillsammans med mina föräldrar och plötsligt kom han fram till mig i bänken. Han tog mig i handen och sade åt mig att ställa mig upp, och så förmedlade han ett budskap som han fått från Gud.
– Roger Larsson sa: ”Jag har sett dig de åren du varit mobbad, säger Herren. Jag har varit med dig. Men efter detta kommer du att få riktiga och sanna vänner som verkligen älskar dig.”
– Jag trillade till marken när han sade det och blev fylld av Guds kraft. Först senare förstod jag att jag fick ta emot Andens dop.
Mikael kände inte Roger Larsson sedan tidigare.
– Han kunde omöjligt veta att jag blivit mobbad i skolan. Så jag förstod att det verkligen var Gud som hade gett honom orden som han sade till mig.
De profetiska orden kom att bli väldigt viktiga för Mikael, som började må allt bättre. Under högstadietiden blev också skolsituationen lättare. I sjuan hade klassen delats upp och mobbningen från klasskamrater minskade och avtog helt.

Använd av Gud

Efter grundskolan gick Mikael på Kaggeholms folkhögskola, där han läste in sin gymnasiekompetens.
– Några år senare kände jag att Jesus talade till mig om att jag skulle gå en bibelskola, innan Jesus kommer tillbaka till jorden. Jag kände verkligen en ledning från Gud att först gå Bibelskola STHLM i Filadelfiakyrkan och sedan Ibios i Citykyrkan, båda i Stockholm mellan åren 2007-2010. Jag valde Ibios framför basåret på Pingstförsamlingarnas Teologiska Seminarium eftersom jag då kunde fortsätta att arbeta halvtid i secondhandbutiken jag då jobbade i.
– Jag kände att Gud ville använda mig och att jag skulle jobba för Jesus, säger Mikael Wallin som blev kvar som medlem i Citykyrkan i Stockholm.
Idag känner Mikael att det profetiska ordet har blivit verklighet, för nu har han fått sanna vänner. Och mobbningen har han kunnat släppa.
– Jag har lämnat det åt Gud. Att vända andra kinden till är inte så lätt och först ville jag hämnas. Men efter hand som jag har lärt mig att förlåta, så har det blivit bättre. Som människa är jag omtänksam och vill gärna hjälpa andra, helst inom kyrkans väggar som pastor.
– På ett sätt upplever jag att den tuffa tiden under barndomen har hjälpt mig, den har gjort mig mer känslig i min ande och gett mig en förståelse för andra människors situation, säger Mikael Wallin som idag även har en bönetjänst.

EVA RUDERSTAM

 
eBlick
utbult_webb
jul 06, 2020
För någon vecka sedan släppte Roland Utbult sin nya skiva "Längs vägen”. – Det som står utanför min kontroll är att dessa sånger blev klara innan jag blev sjuk i corona. Men när de sedan ges ut så fungerar de rätt in i vårt sammanhang, berättar Roland Utbult som är i Älmhult för att medverka i Kanal 10:s sommarprogram.
eBlick
jul 07, 2020
– Insiderbrott är en form av ekonomisk brottslighet, där någon använder för allmänheten okänd information för egen ekonomisk vinning, ofta genom aktiehandel, säger en känd jurist som vill vara anonym till Inblick.
eBlick
jul 06, 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.
eBlick
jun 18, 2020
I måndags släpptes volym fem av Bo Theutenbergs ”Dagbok från UD”. Boken beskriver hur UD:s ledning omgående kopplade ett grepp om Palmeutredningen. – De här trupperna hade aldrig stormat in om det hade varit en ensam gärningsman. Varför detta engagemang från Utrikesdepartementet där UD tog ledningen över polisutredningen? frågar författaren sig.
eBlick
jun 05, 2020
Sovjetunionen och KGB låg bakom mordet på Olof Palme i medverkan med Iran och Sovjet-trogna kurder. Det menar Bo Theutenberg, som nästa vecka släpper den femte och sista volymen av "Dagbok från UD". 34 år efter Palmemordet tar han bladet från munnen. - Det är ett för landet uppslitande slut, säger han.
eBlick
jun 04, 2020
Jonas Olsson har drivit Sjöstugans camping och hotell i Älmhult i 19 år. Redan sedan starten har de hyrt ut kanoter. Det är en viktig del av verksamheten. – Att paddla kanot är en jättehärlig aktivitet. Och under den tid som vi lever i nu blir det något helt annorlunda. Gillar man uteaktiviteter så är det en kanonbra aktivitet.
eBlick
jun 04, 2020
Annika Myhre är ursprungligen från Karlskrona. Hon driver bloggen Resfredag och får i sommar fokusera på semester hemma eller i närområdet, så kallad ”hemester”. – Det är bara att gilla läget, och göra det bästa av situationen. Jag tar inte saker för givet på samma sätt som tidigare, och njuter verkligen av att få komma ut i naturen och hitta nya pärlor på hemmaplan, berättar Annika för Inblick.
eBlick
jun 04, 2020
Det finns enligt Börje Claésson massor av intressant att uppleva i Småland med omnejd. Till Inblick delar han med sig av sina bästa “hemester” tips. – I min ungdom cyklade jag och min bror på tältsemester till Kållandsö, det slutade med att han mötte sin blivande fru, säger Börje med ett leende på läpparna.
eBlick
jun 02, 2020
Skyddar poliser och åklagare varandra när de begår brott för att på så sätt få straffrabatter och slippa åtal? Polis och åklagare som har nonchalerat våldtäkts- och förtalsanmälningar mot en polis, har själva begått sexualbrott och har – i motsats till Paulo Roberto – fått behålla jobbet, med lindriga rättsliga påföljder.
eBlick
maj 22, 2020
I den nyutkomna boken «För ditt eget bästa» berättar Pia Johansson hur hon träffade en man och om hur lycklig relationen var i början med middagar och blommor. Efter fem år var den tidigare så energiska Pia ett nervvrak med en kropp som började säga ifrån. – På slutet är man ingenting. Då behöver de ta ett nytt offer att kasta på den känslomässiga sopstationen och gärna trampa en gång till så att man är riktigt död, berättar Pia för Inblick.