Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Daniella Lantz: "Jag har aldrig mått bättre än nu"

Petter Allgulin | 27 aug , 2020
Daniella Lantz fick gå igenom mycket lidande och många år av andligt sökande innan hon till slut fick möta Jesus och hitta hem. Idag har hon en frid och stabilitet som hon inte tidigare upplevt.
Daniella L (1)Daniella Lantz hade en trygg och lugn uppväxt med sina föräldrar och syskon i Mullsjö. Men redan som sexåring började hon få problem med tvångstankar och tvångssyndrom.
– Jag behövde göra en massa saker när jag skulle gå och lägga mig på kvällen, jag blev helt svettig, berättar Daniella.
Ända sedan tonåren har Daniella varit en sökare och hon har tänkt att det finns en annan dimension än bara den fysiska. Hon har läst en hel del om andlighet genom åren och intresserat sig för allt från okända ockulta fenomen, magi, new age och andar till de olika religionerna. Hennes föräldrar hade inte någon religiös övertygelse.
– Någon slags gud måste ju finnas. Jag sökte och ställde mig frågor. Det är något som har saknats, jag sökte frid.

Psykisk ohälsa

När Daniella var i 16-årsåldern började hon må psykiskt dåligt. Depression, ångest och ensamhetskänslor. Det gick utför och hon började skada och skära i sig själv och var tvungen att läggas in på psykiatrin.
– Jag var mycket ledsen och kände inte att jag hade någon att prata med. Det blev in och ut på psykiatri och olika behandlingshem.
Daniellas tvångssyndrom påverkade vad hon åt och hade på sig. Hon kände sig tvungen att göra olika saker när hon till exempel skulle ta i dörrhandtag.
– Jag var tvungen att göra en massa ritualer för att undvika ångest.
Ibland behövde hon skära sig själv ett visst antal gånger för att ångesten skulle lindras. Dessutom blev hon utåtagerande så hon började skada andra på olika sätt. Det ledde till att hon låstes in på rättspsyk när hon var 21.

Gustav blev kristen

När Daniella satt på rättspsyk för fem år sedan var det en kille där, Gustav, som hade kommit till tro på Jesus och det hade blivit en stor förändring och glädje i hans liv.
– Han berättade om Jesus och bad för mig. Jag tyckte han verkade manisk och psykotisk.
Men Daniella såg hans glädje och blev nyfiken. Gustav ordnade så att Daniella fick träffa Pär, som hade varit med och lett honom till Jesus. Då fick hon höra mer om Gud och evangeliet och hur det kan vara att följa Jesus. Pär gav också sin syn på meditation och new age.
– Jag minns särskilt när han sa att ”Gud drar i mig”. När han bad för mig kände jag en värme. Det såddes frön i mig som började växa.

Längtan efter Jesus

Daniella flyttade sedan till Vadstena för ett par år sedan och kände en längtan att få veta mer om Jesus. Hon började gå till Vadstena Kristna Center, som hon upplevde mycket positivt. Hon kunde ställa frågor som hon fick bra svar på.
– De var så lätta att prata med. Många fina människor. Jag kände att jag kunde vara mig själv där.
En lördag, när hon inte varit i kyrkan på ett tag, bestämde hon sig för att gå dagen efter. Den lördagen läste hon Jesu ord: Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen, men förlorar sin själ. Orden tog tag i Daniella och satte igång något inuti henne som gjorde att hon bad ”Käre Jesus, om du finns, låt det inte bara vara ord utan visa dig för mig”.

Frälsningens dag

Dagen efter, på plats i kyrkan, började tårarna rinna under lovsången och Daniella kunde se allt vad Jesus gjort för henne.
– Jag har ställt till med mycket i mitt liv. Skadat andra verbalt och fysiskt men jag upplevde att Jesus älskar mig ändå. Jag kände mig så tacksam.
Hon mötte Gud på ett sätt som hon inte gjort tidigare. När hon kommit hem igen tänkte hon på vad hon hade hört om Guds helande kraft. Då bad hon Herren att befria henne från tvångssyndromen, som plågat henne dagligen. Hon blev omedelbart befriad och har varit fri sedan dess.
– Det var 10 november förra året. Jag blev både frälst och helad denna dag.
Några veckor senare blev det dop i församlingen.
– Det var en sådan glädje. Jag skrattade när jag gick upp ur dopgraven.
Idag har Daniella sysselsättning och fina vänner i församlingen. Hon kan numera se tillbaka på sitt liv, att Gud varit där, beskyddat och tagit henne igenom allt.

Svacka med tvivel

Nyligen kom Daniella in en kortare svacka med tvivel. Hon kände att hon gled ifrån Jesus och blev nyfiken på new age igen. Men Gud mötte upp och fick henne in i sin närhet igen. Tre personer från församlingen hörde av sig och de hade goda samtal.
– De hjälpte mig verkligen utan att vara påtvingande. Sedan var det en predikan i kyrkan som talade starkt till mig, då kom jag tillbaka på spåret igen. Jesus står ju där med öppna armar så som fadern i liknelsen om den förlorade sonen.
– Saker har ordnat sig i mitt liv och jag ser nu ljust på framtiden. Så bra som jag mår i dag har jag aldrig mått tidigare och många har sett min förvandling.

PETTER ALLGULIN

Gustav har tidigare varit med i Inblick. Du kan läsa hans berättelse här.
 
eBlick
Palme
okt 16, 2020
Olof Palme var med och byggde upp kontraspionaget mot svenska kommunister som samverkade med Sovjetunionens ockupationsplaner av Sverige och rapporterade själv svenska kommunister till USA:s ambassad. Han studerade i USA som ung och ville att sonen Joakim skulle göra samma sak. Palmes släktgård i Lettland – där Olof Palme tillbringade sina barnaår – nationaliserades vid Sovjets ockupation av Baltikum år 1940.
eBlick
okt 16, 2020
I slutet av september anordnade Israels Vänner en debatt mellan politiker om antisemitism i Malmö. Alla politikerna hade stött på problemet och var överens om att det främst finns bland grupper inflyttade från Mellanöstern. Samtidigt betonades att det finns antisemitism i alla extrema grupper och även en vardagsantisemitism i samhället.
eBlick
okt 16, 2020
Fler och fler arabländer överger den heliga kon Palestina. Inom loppet av en månad slöt två arabiska gulfstater, Förenade Arabemiraten och Bahrain, normaliseringsavtal med Israel. För Israel är det livsviktigt att accepteras av sina grannar. Men det palestinska ledarskapet fördömer avtalet och känner sig övergivna.
eBlick
okt 09, 2020
I slutet av september arrangerade Israels vänner en konferens mot antisemitism i Malmö. Fredrik Sieradzki från judiska församlingen var inbjuden för att berätta hur han ser på problemet och vad som görs för att vända trenden.
eBlick
okt 01, 2020
Tillsammans med övriga anställda och frilansare på redaktionen ser Inblicks redaktionsledning till att ta fram Inblicks innehåll varje vecka. Här är en presentation av redaktionsledningens medarbetare.
eBlick
sep 24, 2020
Fredsavtalet mellan Israel och de två arabstaterna Förenade Arabemiraten och Bahrein undertecknades i förra veckan i Vita huset i Washington, DC. Strax innan meddelade Bahrein att de som den fjärde arabiska staten erkände Israel, några veckor efter att Förenade Arabemiraten fattat samma beslut.
eBlick
sep 14, 2020
Han säger i polisförhören att han kände ett tvång att döda två människor för att få inre frid. Daniel Nyqvist har varken före eller efter det brutala dubbelmordet i Linköping 2004 varit i klammeri med rättvisan. I 16 år levde han under radarn. I nästa vecka ställs han inför rätta åtalad för ett dubbelmord han erkänt sig skyldig till.
eBlick
sep 14, 2020
Förra måndagen presenterade Olle Eriksson projektet Ung inlåst under ett digitalt seminarium från Skyddsvärnets lokaler i Stockholm. – Vår fulla övertygelse är att om vi ska lyckas nå dem som fått en tråkig och tuff start i livet behöver de få en tilltro till vuxenvärlden, berättade Olle Eriksson.
eBlick
sep 11, 2020
Rinkeby Folkets hus var oroliga för att barnen glömdes bort under coronakrisen. Därför startade man tillsammans med Rädda Barnen initiativet Pysselakuten i maj i år. Drygt en månad senare greps och anhölls Rinkeby Folkets hus ordförande av polis, misstänkt för våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.
eBlick
sep 03, 2020
Cajsa Tengblad kom nyligen ut med boken "Kroppsnöjd och själsstark." På ett personligt sätt beskriver hon sin väg till att bli nöjd med sin kropp och ger tips på vad själen behöver för att må bra. – Att bli vän med sig själv och stärka den psykiska motståndskraften är livsviktigt, säger hon.
eBlick
sep 03, 2020
Professionella artister och musiker har drabbats hårt av restriktionerna som följt av pandemin med förlorade speltillfällen och intäkter. Nu visar en ny enkätundersökning att var tredje musiker är på väg att lämna yrket. – Den verkliga siffran är mycket högre, säger musikern Simon Ådahl till Inblick.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 07 sep, 2020
Christian Mölk | 26 jun, 2020
Christian Mölk | 17 jun, 2020
Christian Mölk | 20 apr, 2020
Christian Mölk | 13 apr, 2020
Christian Mölk | 03 mar, 2020
Christian Mölk | 27 feb, 2020
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020