Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Lyft blicken!

Ruben Agnarsson | 13 okt , 2016
Vi lever i en helt unik tid. Mediesamhället – eller informationssamhället som det också kallas – gör det möjligt för oss att hålla oss uppdaterade om vad som händer på andra sidan jordklotet. I realtid.

Lyft_blicken

Så gott som alla i Sverige vet i dag att republikanerna har en parodisk presidentkandidat i USA:s presidentval till hösten. Ungefär lika många känner till det rysk-syriska barbariet i Aleppo och det ofantliga lidandet som drabbar miljontals människor i och med kriget i Syrien.

Samtidigt som vi får information om viktiga händelser snabbare än någonsin, är möjligheterna att påverka opinionen också helt unika. Det går snabbt att skapa en hysteri, som när hela svenska folket för några år sedan skulle vaccineras mot svininfluensan. Mediesamhället kan även bidra till att en hel kontinent paralyseras av ett terrordåd. Det blir också lätt att skapa skeva bilder av verkligheten.

Informationssamähllet är nämligen tillgängligt för alla: för kapitalister, despoter, idealister, terrorister, demokrater, lögnare och kommunister.

 

Som kristna har vi inte alltid varit i framkant när det gäller att använda oss av de kanaler som i dag finns tillgängliga för att sprida evangeliet. Faktum är att möjligheterna till effektiv kommunikation aldrig har varit större än de är just idag. När vi underskattar dessa möjligheter och den påverkan som medier utsätter oss för, hamnar vi ofrånkomligt på efterkälken. Någon annan får tolkningsföreträde och ges tillfälle att beskriva verkligheten utifrån sin egen världsbild och vi förlorar därmed inflytande.

Låt oss med dessa ord lämna det negativa och istället se på möjligheterna. Närmare bestämt på vad som skulle hända om Inblick skulle fortsätta att öka sin upplaga på det sätt tidningen gjort hittills. Först och främst skulle fler prenumeranter innebära ett ännu större inflytande och ett kraftfullare genomslag i opinionen. Och tidningens nyheter, vittnesbörd och opinionsbildning skulle i större grad prägla det svenska samhället. En större upplaga skulle även innebära högre intäkter, vilket skulle höja kvalitén ytterligare.

 

Till detta kommer att presstödet, så som det är konstruerat i Sverige, skulle bli betydligt högre vid en högre upplaga. I år ökade Inblicks presstöd med 672 000 kronor på grund av förra årets upplageökning. Om vi i snitt ökar med ytterligare cirka 400 prenumeranter under 2017, ökar det årliga stödet med 280 000 kronor. Vid en ökning med 1 400 prenumeranter blir ökningen 559 000 kronor per år, vid 2 400 prenumeranter blir presstödsökningen drygt 1,1 miljoner och vid en ökning på 3 400 nya prenumeranter skulle presstödet öka med nästan 1,6 miljoner per år.

Som du säkert förstår skulle vi kunna göra en ännu bättre tidning om vi lyckades öka upplagan och därmed intäkterna.

Vi vill därför vädja till dig om hjälp att öka Inblicks upplaga till nya höjder. På sid X finns en annons med ett riktigt bra halvårserbjudande när du gåvoprenumererar på tidningen till en vän. Genom din gåvoprenumeration får fler kunskap om tidningen och tidningens innehåll får fler läsare. Tack för ditt engagemang!

RUBEN AGNARSSON

ruben@inblick.se

Chefredaktör

eBlick
ledare43
okt 22, 2020
Förskoleplikt från två års ålder. Så står det i ett förslag som elva socialdemokratiska riksdagsledamöter lagt fram. De menar att grunden för livet läggs i grundskolan, och att barn som går i förskolan presterar bättre senare i livet.
eBlick
okt 16, 2020
Det fanns en stor förväntan och spänning i luften inför söndagens partiledardebatt i SVT. Skulle Jonas Sjöstedt göra verklighet av sitt hot om att väcka misstroende mot den sittande statsministern, få med sig de övriga oppositionspartierna och rösta bort Löfven? Det skulle innebära att vi helt plötsligt stod mitt i en regeringskris.
eBlick
okt 08, 2020
Torsdagen den 27 September började nya regler gälla för besök på äldreboenden. Äldreboenden kan nu öppna dörrarna för anhöriga att besöka sina släktingar. I radiosändningar under dagen har röster hörts från gamla människor som äntligen får möta sina nära och kära. Gripen berättar en 92-årig man för Radio Dalarna att han träffat sin son för första gången på flera månader.
eBlick
okt 01, 2020
Larmrapporterna angående coronapandemin duggade tätt i våras. Experter ”profeterade” och sade: "Vi ligger två till fyra veckor efter Italien. Risken finns att vi når en nivå där intensivvårdsplatserna i Region Stockholm och i andra regioner tar slut i mitten av april." sa Joacim Rocklöv, professor i epidemiologi, i SVT:s Agenda i mitten av mars. "Om ett par veckor kan Sverige vara som Italien, det går förfärande fort nu." skrev DN:s chefredaktör på ledarplats och förespråkade att "stänga ned Sverige".
eBlick
sep 24, 2020
I helgen genomfördes en konferens arrangerad av den kristna tankesmedjan Claphaminstitutet tillsammans med den kristna elevorganisationen Ny generation, svenska Apologetiksällskapet och Sollentuna Pingst. Temat var ”Får kristna ungdomar plats i skolan?” Bakgrunden är att varannan kristen elev upplever sig, enligt en färsk undersökning, kränkt för sin kristna tro i skolan. Frågan är högaktuell och har bland annat aktualiserats i en debattartikel i Dagens Nyheter.
eBlick
sep 14, 2020
Den kände författaren Vilhelm Moberg sade en gång att: “Socialdemokraterna bara har två idéer. Att ta makten och att behålla den”. Aldrig förr har det varit lika tydligt som nu. Före detta Broderskapsrörelsen, dagens Socialdemokrater för tro och solidaritet (STS), har för första gången fått en muslimsk ordförande, då förbundets kongress den 22/8 valde Sara Kukka-Salem till Ulf Bjerelds efterträdare.
eBlick
sep 08, 2020
Björn Afzelius sjöng en gång “Sådan är moralen i den svenska jämmerdalen”. Nog är det värt att begrunda vilken etik och moral som var, är och som borde vara vårt rättesnöre i framtidens Sverige, särskilt i en sådan stund som denna.
eBlick
aug 27, 2020
När sommaren mot hösten sig vänder, nalkas ett nytt skol- och riksdagsår. “Plikten framför allt” var den gamle kungen Gustaf VI Adolfs valspråk, han som öppnade riksmötet från sin skimrande tron. Dessa bevingade ord om “plikt” har dock med åren blivit en aning omodernt, precis som tronen inte längre är ett tema i riksmötets öppnande.
eBlick
aug 20, 2020
Idag inleder vi en ny era av fred mellan Israel och arabvärlden, tillkännagav en strålande glad premiärminister Benjamin Netanyahu förra veckan inför världens medier.
eBlick
aug 13, 2020
Explosionerna i Beirut förra tisdagen var så kraftfulla att de nådde Cypern och kändes som en mindre jordbävning i Cyperns huvudstad Nicosia. Exakt vad som hände i Beiruts hamn vet vi inte.
eBlick
aug 07, 2020
Coronapandemin stängde helt och hållet ner många samhällen över världen. Sverige följde inte i det spåret utan höll en något mer öppen strategi. Men restriktioner, förbud och rekommendationer infördes, såsom mötesförbudet, vi får inte samlas mer än 50 personer under samma tak.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 07 sep, 2020
Christian Mölk | 26 jun, 2020
Christian Mölk | 17 jun, 2020
Christian Mölk | 20 apr, 2020
Christian Mölk | 13 apr, 2020
Christian Mölk | 03 mar, 2020
Christian Mölk | 27 feb, 2020
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020