Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

En pågående rättsskandal i Sverige

Ruben Agnarsson | 08 dec , 2016
Inblick har under flera år följt den kvinna som hösten 2009 i TV4 berättade om en våldtäkt som hon blivit utsatt för av en polis. Med ganska enkla hjälpmedel har Inblick kunnat avslöja de personer som ligger bakom en rad återkommande och allvarliga hot och trakasserier mot den aktuella kvinnan.

en_pagaende_rattsskandal_i_sverige
Genom att utsätta kvinnan för en långvarig stressituation vill tydligen de som ligger bakom dessa trakasserier att hon ska tystas ned. Målet verkar vara att via en utmattningstaktik få henne att framstå/agera som en rättshaverist.

Det ligger nu i helt öppen dager att:

* en poliskollega som har försvarat den utpekade polisen har deltagit i dessa mycket allvarliga hot.

* poliskollegan haft kontakt med den man som bevisligen skickat grova övergreppsbilder till kvinnan.

* tre kvinnor, som har anknytning till polisens illegala informatörsverksamhet, har haft en aktiv del i hoten.

* en polischef på polisens internutredningar som samordnade – och lade ned – alla Karins anmälningar, har haft intim e-postkontakt med dessa tre kvinnor.

 

Istället för att gå till grunden med de våldsbrott och efterföljande hot som kvinnan fortfarande utsätts för, verkar ett stort mått av prestige och kåranda hos polisen ha gjort att ärendet har fastnat i den svenska rättsapparaten. Men ju längre polisutredningar och rättsprocesser dröjer, desto mer pinsam blir situationen när sanningen väl avslöjas.

Desperata och upprepade anmälningar från kvinnan tas nu som en intäkt för att hennes berättelse är överdriven och inte stämmer. Å ena sidan uppmanas hon av polisen att anmäla alla hot, i nästa veva tas de många anmälningarna som intäkt för att kvinnan är obalanserad.

Enkla faktakontroller från polisens sida skulle visa att det finns en mycket tydlig kärna av sanning i de återkommande hot och trakasserier som kvinnan genom åren har anmält. Tidigare riksdagsledamöter, högt uppsatta läkare, poliser och kvinnojoursföreståndare kan vittna om och ge trovärdighet till de anmälningar om trakasserier som kvinnan lämnat in. Och såväl TV4 som SVT Aktuellt har rapporterat om kvinnans utsatthet, i Kvällsöppet TV4 skedde det i närvaro av en tidigare rikspolischef och en före detta justitieminister.

 

Inblick har namnen på alla inblandade, både på de personer som mycket medvetet och utstuderat har skapat förvirring kring hela rättsprocessen, men också på de som deltagit i hoten. Alla är lätta att identifiera och förhöra. Många vittnen skulle ställa upp om polis och åklagare verkligen ville göra sitt jobb och gå till botten med denna rättsskandal.

Varje gång medier har uppmärksammat fallet Karin har polis och rättsväsende agerat. Men bara tillfälligt. När de som ligger bakom hoten har avslöjats av Inblick, har de tvingats omgruppera för att hitta nya vägar att misskreditera den kvinna som berättat att hon hösten 2008 utsattes för en våldtäkt av en polis.

Är det verkligen så att poliser ska ha en frisedel att begå brott i Sverige? Både våldtäkten i sig, de efterföljande hoten som poliser deltagit i, samt de systematiska nedläggningar som kvinnans anmälningar resulterat i är en stor rättsskandal i vårt land.

 RUBEN AGNARSSON
Chefredaktör
ruben@inblick.se

eBlick
ledare43
okt 22, 2020
Förskoleplikt från två års ålder. Så står det i ett förslag som elva socialdemokratiska riksdagsledamöter lagt fram. De menar att grunden för livet läggs i grundskolan, och att barn som går i förskolan presterar bättre senare i livet.
eBlick
okt 16, 2020
Det fanns en stor förväntan och spänning i luften inför söndagens partiledardebatt i SVT. Skulle Jonas Sjöstedt göra verklighet av sitt hot om att väcka misstroende mot den sittande statsministern, få med sig de övriga oppositionspartierna och rösta bort Löfven? Det skulle innebära att vi helt plötsligt stod mitt i en regeringskris.
eBlick
okt 08, 2020
Torsdagen den 27 September började nya regler gälla för besök på äldreboenden. Äldreboenden kan nu öppna dörrarna för anhöriga att besöka sina släktingar. I radiosändningar under dagen har röster hörts från gamla människor som äntligen får möta sina nära och kära. Gripen berättar en 92-årig man för Radio Dalarna att han träffat sin son för första gången på flera månader.
eBlick
okt 01, 2020
Larmrapporterna angående coronapandemin duggade tätt i våras. Experter ”profeterade” och sade: "Vi ligger två till fyra veckor efter Italien. Risken finns att vi når en nivå där intensivvårdsplatserna i Region Stockholm och i andra regioner tar slut i mitten av april." sa Joacim Rocklöv, professor i epidemiologi, i SVT:s Agenda i mitten av mars. "Om ett par veckor kan Sverige vara som Italien, det går förfärande fort nu." skrev DN:s chefredaktör på ledarplats och förespråkade att "stänga ned Sverige".
eBlick
sep 24, 2020
I helgen genomfördes en konferens arrangerad av den kristna tankesmedjan Claphaminstitutet tillsammans med den kristna elevorganisationen Ny generation, svenska Apologetiksällskapet och Sollentuna Pingst. Temat var ”Får kristna ungdomar plats i skolan?” Bakgrunden är att varannan kristen elev upplever sig, enligt en färsk undersökning, kränkt för sin kristna tro i skolan. Frågan är högaktuell och har bland annat aktualiserats i en debattartikel i Dagens Nyheter.
eBlick
sep 14, 2020
Den kände författaren Vilhelm Moberg sade en gång att: “Socialdemokraterna bara har två idéer. Att ta makten och att behålla den”. Aldrig förr har det varit lika tydligt som nu. Före detta Broderskapsrörelsen, dagens Socialdemokrater för tro och solidaritet (STS), har för första gången fått en muslimsk ordförande, då förbundets kongress den 22/8 valde Sara Kukka-Salem till Ulf Bjerelds efterträdare.
eBlick
sep 08, 2020
Björn Afzelius sjöng en gång “Sådan är moralen i den svenska jämmerdalen”. Nog är det värt att begrunda vilken etik och moral som var, är och som borde vara vårt rättesnöre i framtidens Sverige, särskilt i en sådan stund som denna.
eBlick
aug 27, 2020
När sommaren mot hösten sig vänder, nalkas ett nytt skol- och riksdagsår. “Plikten framför allt” var den gamle kungen Gustaf VI Adolfs valspråk, han som öppnade riksmötet från sin skimrande tron. Dessa bevingade ord om “plikt” har dock med åren blivit en aning omodernt, precis som tronen inte längre är ett tema i riksmötets öppnande.
eBlick
aug 20, 2020
Idag inleder vi en ny era av fred mellan Israel och arabvärlden, tillkännagav en strålande glad premiärminister Benjamin Netanyahu förra veckan inför världens medier.
eBlick
aug 13, 2020
Explosionerna i Beirut förra tisdagen var så kraftfulla att de nådde Cypern och kändes som en mindre jordbävning i Cyperns huvudstad Nicosia. Exakt vad som hände i Beiruts hamn vet vi inte.
eBlick
aug 07, 2020
Coronapandemin stängde helt och hållet ner många samhällen över världen. Sverige följde inte i det spåret utan höll en något mer öppen strategi. Men restriktioner, förbud och rekommendationer infördes, såsom mötesförbudet, vi får inte samlas mer än 50 personer under samma tak.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 07 sep, 2020
Christian Mölk | 26 jun, 2020
Christian Mölk | 17 jun, 2020
Christian Mölk | 20 apr, 2020
Christian Mölk | 13 apr, 2020
Christian Mölk | 03 mar, 2020
Christian Mölk | 27 feb, 2020
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020