Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sverige är ett kristet land

Ruben Agnarsson | 15 mar , 2018
Korset i Sveriges flagga är ett uttryck för 1 000 år av kristen närvaro i vårt land. När exempelvis unga liberaler vill byta ut Sveriges flagga resonerar man som om ett existensiellt vakuum är att föredra. Det är mer än en naiv tanke. Det folk som förvägras tro på Gud är beredda att tro på vad som helst, lär förre vice statsminister Odd Engström (S) ha sagt.
Sverige_ar_ett_kristet_land
Det är lätt att se att nedmonteringen av Sveriges judisk-kristna värderingar har lett till att vidskepelse och skrockfullhet – inte vetenskaplighet och intellektualism – har fått större utrymme i Sverige. Det är bara att titta på Sjuans tv-tablå för att se hur andetro och spökerier lyfts fram som de mest populära programpunkterna. Människan är nämligen en obotligt andlig varelse.
Det är samma identitetskris och kristendomsförakt från medier och beslutsfattare som har släppt in islams inflytande i Sverige. Det är tankevillan om ett värdeneutralt vakuum som blir inkörsporten för Muhammeds tankegods.


Eftersom Vänsterns motsägelsefulla stöd till islam i stor utsträckning beror på en fientlighet till kristen tro, behöver man kunna hålla flera tankar i huvudet samtidigt.
När biskopen i Växjö, liksom Dagens Nyheters ledarsida, utan förbehåll säger ja till böneutrop för muslimer är det både tanklöst och naivt. Svenska moskéer finansieras inte sällan av totalitära diktaturer som Saudiarabien, där det kan innebära dödsstraff att äga en bibel. Talet om religionsfrihet och demokrati blir ihåligt – ja, i det närmaste parodiskt – när islams totalitära anspråk då inte problematiseras.
Kyrkklockor och böneutrop kan inte jämföras. Att ropa ut islams trosbekännelse ”det finns ingen gud utom Allah och Muhammed är Allahs sändebud” fem gånger per dag är inte detsamma som en klockringning som enligt en tusenårig svensk tradition påminner dem som vill att komma till gudstjänst.


Mahmoud Aldebe är ordförande för Sveriges muslimska förbund. I april 2006 skrev han ett brev till Sveriges politiker och krävde oblygt att muslimer i Sverige skulle få särlagstiftning, samt två timmars ledighet för fredagsbön. Han krävde även en moské i varje stad/kommun.
I oktober 2010 skrev Mahmoud Aldebe ett brev till kristna samfund, där han anklagade dem för att tvinga asylsökande att konvertera till kristendomen och uppmanade kristna ledare att avstå från att döpa personer från muslimskt dominerade länder. Det är så religionsfriheten fungerar i muslimvärlden: envåldshärskarna har beslutat att ingen egentligen vill konvertera från islam.
Mahmouds fru Ebtisam Aldebe nekade som nämndeman (C) i Stockholms förvaltningsrätt flera konvertiter – bland annat en afghansk man – uppehållstillstånd med hänvisning till att han ”inte konverterat av genuin övertygelse” (Världen idag). Ebtisam Aldebe uteslöts nyligen ur Centerpartiet och avstängdes från Solna tingsrätt, sedan det visat sig att hon i sina domskäl hade försvarat en muslimsk man som misshandlat sin fru.
Dessa anspråk på Sveriges rättssystem och politiker behöver avvisas med beslutsamhet. Det är dags att använda sig av den yttrandefrihet som inte existerar i musimska länder: Sverige är ett kristet land, och ska så förbli!
RUBEN AGNARSSON
Chefredaktör
ruben@inblick.se
eBlick
I_stormens_oga
feb 20, 2020
Ett nytt år brukar innebära ökade kostnader i form av nya skattepåslag, indexregleringar och annat som påverkar utbud och efterfrågan på vår marknad och därmed sätter priset på varor och tjänster i vårt samhälle. Så även 2020. Stora stormar och lågtryck från Atlanten brukar dyka upp under hösten, men i år kom dessa i februari vilket gett positivt utslag på elpriset.
eBlick
feb 13, 2020
Det är en märklig tid vi lever i. Det som förr ansågs helt naturligt kan inte längre tas för givet. Det gäller många områden i livet som till exempel detta med relationer.
eBlick
feb 06, 2020
En historisk vecka har lagts till handlingarna. I söndags var det ett så kallat palindromdatum; 2020-02-02, vilket betyder att datumet blir det samma både baklänges och framlänges.
eBlick
jan 31, 2020
I måndags var det 75 år sedan befrielsen av koncentrationslägret Auschwitz. Tiden går och med den försvinner allt fler överlevare som kan vittna om katastrofen och föra detta svarta minne vidare till kommande generationer.
eBlick
jan 16, 2020
De senaste decennierna har inneburit enormt stora förändringar när det gäller synen på etik och moral i vårt samhälle. Det som förr ansågs vara ett naturligt sätt att leva och orientera sig gällande etiska och moraliska frågor gäller inte längre. Frågor som äktenskap och familj, samliv, sexualitet, könsidentitet, manligt och kvinnligt, livets början och slut, abort, dödshjälp, mitt och ditt, vad är sanning, brottslighet, respekten för liv, människovärde. Ja, listan kan göras lång.
eBlick
jan 10, 2020
Vi har gått in i ett nytt år och då hör det till att både titta bakåt på året som gått och framåt mot det som komma skall. En del lyssnar på Islands völvor, tittar i spåkulor, spår i kort eller vänder sig till shamaner. Andra vänder sig till tunga samhällsanalytiker. Men ambitionen är den samma, att ligga steget före, för att vara någorlunda förberedd på det kommande.
eBlick
jan 02, 2020
William Shakespeare myntade en gång ett uttryck: “En stolle ser sig själv som vis, en vis man ser sig själv som en stolle”. Detta visdomsord bör det politiska etablissemanget i Europa och USA fundera över och ta till sig, för de som av dessa “visa” ansetts som stollar har nu valts av folket på ett sätt ingen trott varit möjligt.
eBlick
dec 12, 2019
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning”. Dessa bevingade ord av sir Winston Churchill sammanfattar på ett talande sätt brexit-striden som rasat på de brittiska öarna sedan 2015 och som ikväll får sitt avgörande, men även dagens Sverige sedan valet 2014, då den förödande Decemberöverenskommelsen slöts.
eBlick
dec 05, 2019
Är Sverige månne redo för en ny giv och en ny regering? Den S-märkta författaren och debattören Daniel Suhonen, chef för den socialistiska tankesmedjan Katalys och öppet kritisk till regeringen Löfvens överenskommelse med Centern och Liberalerna skrev i en krönika i Arbetaren 21 november: “Det vi såg (Löfven i SVT:s Agenda 2019-11-17) var slutet för Sverige som vänsterland och ett land där socialdemokratin har något slags grepp över tanken, med makt att formulera de bärande tolkningsramarna för nationens öden.
eBlick
nov 21, 2019
Det har nu gått ett kvarts sekel, sedan lördagen den 13 november 1994 då svenska folket med en liten, men nog så avgörande marginal röstade för ett svenskt medlemskap i Europeiska unionen, EU. Det har stormat rejält kring EU sedan finanskrisen 2008 och flyktingkrisen 2015.
eBlick
nov 14, 2019
Det barkar mot vinter och enligt SMHI och motsvarigheterna i våra grannländer så kommer denna vinter att bli en mild och aningen blåsig historia med starka vindar och mycket nederbörd. Detta kan vara goda nyheter för landets elkunder.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019