Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

17 dec, 2020

"Kyrkostyrelsen är inte rätt insatta i problematiken"

Robin Olsson | 28 nov , 2019
Att Trump och USA inte längre betraktar bosättningarna på Västbanken som illegala fick Kyrkostyrelsens presidium att uppmana Sveriges utrikesminister att agera i EU. – Jag tror inte att kyrkostyrelsen är rätt insatta i hela den här problematiken, säger kyrkopolitikern Bengt Klingestad, 85 år, som var FN-observatör i Mellanöstern i början 80-talet.
Kyrkostyrelsen_ar_inte_ratt_insatta_i_problematiken
USA kommer inte längre betrakta de 130 israeliska bosättningarna på Västbanken som ett brott mot internationell lag, enligt utrikesminister Mike Pompeo. Det fick kyrkostyrelsens presidium i Uppsala att uppmana Sveriges utrikesminister att agera i EU.
Kyrkopolitikern Bengt Klingestad, 85 år, var FN-observatör i Mellanöstern 1980-82. 
Klingestad jobbade först i Kairo. Andra halvan tjänstgjorde han i Tiberias och på Golanhöjderna. 
– Jag tror inte att kyrkostyrelsen är rätt insatta i hela den här problematiken. Jag sade redan då att under min livstid blir det ingen varaktig fred mellan Israel och Palestina och det var 1982. Åren har givit mig rätt. 

Såg stridsvagnar

– FN-uppdraget innebar att vi som observatörer rapporterade till Jerusalem och de vidare till högkvarteret i New York. Ambassadörerna från det land som vi sett göra en överträdelse blev inkallade och utfrågade i New York. 
– När Israel gick in i Libanon den 6 juni 1982 var jag i Golan. Vi såg stridsvagnarna som kördes på långtradare. När de sedan gick in i Libanon började artilleribeskjutningen klockan 05.00 som vi såg på avstånd. Därefter fanns det inte så mycket motstånd kvar. 
Bengt har även varit nämndeman i 29 år, detta till trots tycker han att folkrättsbegreppet i denna fråga är lite svår att tolka.
– Det är naturligtvis så att Israel måste få försvara sina gränser, sedan är det lite luddigt hur man ska tolka folkrätten och var de ska få bygga nya bosättningar. Israel måste definitivt få försvara sig mot angrepp från Gaza.

Kyrkostyrelsen kritisk

Det var under Kyrkomötets andra session i Uppsala som USA:s utspel om en förändrad syn på Israels bosättarpolitik kom. Wanja Lundby-Wedin, förste vice ordförande i Kyrkostyrelsen och socialdemokratisk representant för Stockholms stift, skrev i ett pressmeddelande:”Vi tycker att det är viktigt att vår regering, vår utrikesminister Anne Linde nu, både här i Sverige men också på EU-nivå, gör en tydlig markering och agerar, så att även EU är tydlig med att när USA nu tar en sådan här vändning i sin politik, att inte längre erkänna folkrätten, att EU då tydligt står upp för de resolutioner som finns”. 
FN:s resolution 2334 slog för tre år sedan fast att israeliska bosättningar på palestinsk mark är ett brott mot folkrätten och måste upphöra omedelbart.

Ny syn på folkrätten

USA:s tillkännagivande, att inte betrakta de israeliska bosättningarna på Västbanken som ett brott mot internationell lag, var en helomvändning från Barack Obamas uttalande i Kairo för tio år sedan.
– Att etablera civila israeliska bosättningar är inte i sig oförenligt med internationell rätt, sade utrikesminister Pompeo nyligen, enligt Sveriges Radio.
Trumpadministrationens helomvändning är en historisk handling som av flera bedömare ses som en present till sittande president Benjamin Netanyahu, när Israel ser ut att gå mot ännu ett nyval. 
Redan i våras, inför valet den 9 april, erkände USA Israels annektering av Golanhöjderna som erövrades från Syrien i Sexdagarskriget 1967. Detta beslut ansågs bana väg för att göra det möjligt för Israel att behålla all mark som erövrats i krig, även om detta av flera länder anses strida mot internationell rätt. Frågan blir hur länder som Brasilien, Ungern och Polen ställer sig till USA:s agerande. 
USA:s ambassad i Jerusalem har förberett sig på häftiga palestinska reaktioner på utspelet om den förändrade bosättningspolitiken. Ambassaden har bland annat utfärdat varningar till amerikanska medborgare att vidta stor försiktighet om de rör sig i Jerusalem, på Västbanken eller i Gaza.
Sveriges Radio utsända Cecilia Uddén rapporterar: “Enligt  Genèvekonventionen har en ockupationsmakt inte rätt att flytta civilbefolkning till ockuperade områden, vilket Israel har gjort”. Enligt samma källa bor det idag fler än 600 000 israeler i 130 bosättningar på andra sidan den så kallade gröna linjen som fram till 1967 separerade Israel från Västbanken som då kontrollerades av Jordanien. Cecilia Uddén avslutar: ”USA:s helomvändning innebär att tanken på en tvåstatslösning, med ett Palestina och ett Israel sida vid sida, i praktiken omöjliggörs”.
Utrikesminister Ann Linde (S), låter hälsa att Sveriges hållning är densamma som tidigare, det vill säga att bosättningar strider mot folkrätten och den delar vi med övriga EU, enligt SR. 
​ROBIN OLSSON