Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

17 dec, 2020

Åke upplevde en brottningskamp

Petter Allgulin | 05 dec , 2019
Åke Johanssons pappa dog när Åke bara var tre år gammal. Ett par år senare drabbades mamman av en hjärnblödning. Innan ambulansen kom böjde Åkes morfar knä och bad för mamman där hon låg i sängen. – Det gjorde ett oerhört starkt intryck på mig, berättar Åke Johansson för Inblick.
Ake_upplevde_en_brottningskamp
Långt senare, när mamma låg på sin dödsbädd berättade hon vad hon hade upplevt i samband med hjärnblödningen. Hon upplevde hur hon lämnade sin kropp och såg hur läkarna stod runt henne och jobbade. Hon steg upp mot himlen och mötte Guds kärleksfulla ljus och mötte Jesus som sa ”Din tid är inte kommen än, du ska få komma tillbaka till jorden”. 
– Det var fantastiskt att höra, men jag undrade varför hon inte hade sagt det tidigare.
Åkes mamma var troende och med i Helgelseförbundet. Morföräldrarna var kinamissionärer, så det var många som bad för Åke under uppväxten. Men när han var i tioårsåldern slutade han att följa med till kyrkan. Under tonåren blev det mycket bus, olovlig moped-åkning, och andra farliga upptåg. Han hamnade i sällskap som inte var bra med alkohol och sniffning. En allvarlig mopedolycka kunde ha avslutat hans liv som 15-åring, men han klarade sig.
– Det är Guds stora gränslösa nåd att jag lever, faktiskt. Jag har varit nära att drunkna och även fler gånger varit i dödens grepp, säger Åke.

En brottningskamp 

När Åke var 18 år hade en av hans kompisar skadat sina knän och skulle till ett möte i Pingstkyrkan där det skulle bedjas för sjuka. Han frågade om Åke ville hänga med och det gjorde han, trots att han aldrig hade varit där. 
– Jag blev förvånad för det var fullt av folk, säkert 1500 människor.
Det var möteskampanj med helandeevangelisten Rolf Karlsson. Åke tog till sig budskapet samtidigt som det uppstod en brottningskamp på insidan och hjärtat började slå. Han fick tankar om att det här med tron på Jesus kunde han skjuta upp tills han blev gammal, nu var han ju ung. Alla misstag spelades upp inom honom som en film och en inre röst sa att han inte kunde bli kristen för allt dåligt som han gjort. 
Men evangelisten Rolf gjorde en inbjudan att komma fram till de som ville ta emot Jesus.
– Det här är ju mitt tillfälle, tänkte Åke.
En kvinna kom fram och hälsade på honom och uppmuntrade honom att bli kristen och gå fram på inbjudan, vilket han också gjorde.
Det blev direkt en stor förändring i Åkes liv.
– Denna frid som kom in i mitt hjärta.
Han hade plågats av mardrömmar varje natt, sovit dåligt och vaknat svettig. Mardrömmarna försvann omedelbart. Allting gick som på räls in i gemenskap med Gud och nya kristna vänner. Åke döpte sig och var med mycket i den kristna gemenskapen, han kom med i kören i kyrkan, var med ute på stan på evangelisation och med i kyrkans barnarbete.
Utan att han sagt något så undrade de på Åkes jobb på Linköpings ljuskopiering vad som hade hänt och varför han blivit så glad. Han fick då berätta att han kommit till tro på Jesus och lämnat sitt liv till honom och det var fantastiskt.

Profetisk hälsning

Ganska snart kände han inom sig, där han gick på ljuskopieringen, att han skulle ut och vinna människor för Herren. Om och om igen hörde han som en röst som sa detta. Han började känna att han nog skulle bli evangelist.
Det var dags för möte i Pingst Linköping med Wasti Feldt Johansson och Åke satt längst uppe på läktaren.
– Jag kommer ihåg än idag predikan hon hade om när Jesus rider in i Jerusalem.
Mot slutet fick hon en profetisk hälsning ”Du finns med på det här mötet, som har fått en speciell kallelse från Gud, att tjäna honom, och du sitter på läktaren.” Åkes hjärta brann och han kände att det var till honom och han sträckte sina händer mot himlen, som en bekräftelse på kallelsen. Då hörde han en änglakör som började sjunga bakom sig.
– Jag vände mig om och tittade, vad är detta? Jag blev så gripen, det var otroligt, käre gode Gud, säger Åke och börjar gråta vid minnet. 
Han berättar att han hörde änglarna, men inte såg dem. Det var en tydlig bekräftelse på en kallelse som han sa ja till.

Väckelse i Blekinge

Det blev snart bibelskola på Kaggeholms folkhögskola och sedan evangelistkurs i Filadelfia Stockholm. Efter det fick han tjänst i Flymens församling, utanför Karlskrona i Blekinge. Det var en underbar tid som satte sin prägel på Åkes liv och tjänst. Han hade ett nära samarbete med Elsa i Hagatorpet, en äldre evangelist som var eld och lågor, hon var en stark bedjare, mycket aktiv och frimodig. ”Kör hon för mycket med dig så får du säga ifrån”, sa pastorn när Åke kom dit.
En kväll på våren när fyra församlingar i bygden hade gemensam bön skedde det ett under.
– Ett eldklot gick fram över hela bygden, många människor såg det. I lokaltidningen Sydöstran nästa dag stod det ”Ufo över Flymen” på första sidan, berättar Åke.
Efter den händelsen kom en väckelsetid över bygden med tältmöten i tio veckor och många som kom till tro på Jesus och döptes. De åkte runt mycket och hälsade på folk i stugorna överallt och fick be med dem.
– Be och gå ut, det är det som gäller. Vi måste möta människorna.
Det fanns en spåkvinna som hade mycket besökare som ville bli spådda. Spådamen blev frälst och ledde sedan sina besökare till Jesus istället. Elsa hade bett mycket för henne och samtalat med henne.
En annan kvinna blev alltid arg när Åke ringde på hennes dörr för att sälja kristna tidningar, även hon omvände sig. 
Åke kände sedan att det var dags att sluta i Blekinge, och när han satt i bilen på väg hem så hörde han ”Oskarshamn" inom sig flera gånger. Han hade aldrig varit där och kände inte till staden. Bara några veckor senare damp det ner ett brev med en kallelse som evangelist till Oskarshamn.

Räddad från krock

Vid ett tillfälle när Åke var på väg i bilen till en vän, på små krokiga grusvägar hörde han tydligt den helige Ande säga innan ett backkrön: ”Åke, sakta in och håll till höger så mycket du kan”. 
Åke gjorde så, och plötsligt kom en bil i full fart mitt på vägen så gruset flög. 
– Hade jag inte svängt till höger så hade det smällt ordentligt!
En gång på Nyhemsveckan var det en stor insamling som skulle gå till inköp av tv-bussar. Åke frågade Gud hur mycket han skulle ge och fick som svar ett belopp som var lika mycket som hans månadslön. När inbetalningskortet kom så verkade det omöjligt så Åke böjde knä och bad:
– Jesus, du ser precis hur jag har det ekonomiskt, och det var du som gav mig summan, tack att du hjälper mig med detta.
Veckan efter så var det bönemöte hemma hos ett äldre par. Mannen i huset gav honom ett kuvert och sa ”Åke, Gud har sagt till mig att du ska ha det här, varsågod!”. När Åke öppnade kuvertet hemma så innehöll det den exakta summan som Åke skulle ge till insamlingen.
Åke fick sedan sin första tjänst som förståndare, det var i Lammhult Filadelfia. Där träffade han sin fru Kerstin, som alltid stått vid hans sida i livet och tjänsten. De fick en dotter, Anna-Sara.
Åke har varit god man för flera killar från Afghanistan. När han ringde och sökte pappan till en av dem så fick han veta att han var inlagd på sjukhus. Åke tog sig dit för att hälsa på och pappan låg helt utslagen sedan flera dagar. Åke tvekade på vad han skulle göra i situationen, men han sa lite försiktigt:
– Jag är kristen, och vi brukar be för människor när de är sjuka. Vill du att jag ska be för dig?
Mannen orkade inte prata men han nickade, så Åke fick be. Det var en helig stund med Guds närvaro och hustrun grät. Efter några minuter så vaknade mannen till, reste sig upp och började prata. Efteråt berättade han för Åke ”Vilken frid, jag har aldrig känt något sådant, det var fantastiskt.” Åke har nu skaffat en bibel på mannens hemspråk som han ska överlämna nästa gång de ses.
PETTER ALLGULIN